ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/7/18

Καταγγελία του Σωματείου 7ης Περιφέρειας για την συνεργασία ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα ιδιωτικών κλινικών στην Κέρκυρα
Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018
EKABNews

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, σχετικά με το ανυπόγραφο έντυπο που έχει αναρτηθεί στο Τηλεφωνικό Ασυρματικό κέντρο Κέρκυρας, σύμφωνα με το οποίο δίνονται οδηγίες στον εκάστοτε τηλεφωνητή – διαβιβαστή, για συνεργασία με ασθενοφόρα ιδιωτικών κλινικών και ιδιώτες ιατρούς, για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.

Τέτοια είδους έγγραφα, θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΚΑΒ, αλλά και τον εκάστοτε συνάδελφο, που καλείτε να προβεί σε ενέργειες μη προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία.

Ας σταματήσουν οι διοικούντες και οι θιασώτες του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, να ρίχνουν το βάρος στους διασώστες, θέτοντας μας διλήμματα για την ανθρώπινη ζωή και ας σκύψουν επιτέλους πάνω στο πρόβλημα δίνοντας οριστική λύση. Άλλωστε η τελευταία κίνησή τους (μεταφορά Α/Τ Κέντρο από την Κέρκυρα στα Ιωάννινα ), δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα – αύξηση του αριθμού των ασθενοφόρων στο νησί.

Η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα είναι δημόσιο αγαθό που πρέπει να λαμβάνει ο πολίτης δωρεάν και κάτ’ αποκλειστικότητα από τα ΕΚΑΒ.

Ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΚΑΒ πρέπει από όλους μας να ενισχύεται και όχι να υποθάλπεται με τέτοιου είδους ενέργειες.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                              ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΕΡΒΑΣ           ΠΕΤΡΟΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Δείτε στο EKABNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews