ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/7/18

ANT1 TV: Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ: Η Πυροσβεστική μας ενημέρωσε για τον πρώτο νεκρό στις 20:41, ΒίντεοΔευτέρα, 30 Ιουλίου 2018
EKABNews

Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ: Η Πυροσβεστική μας ενημέρωσε για τον πρώτο νεκρό στις 20:41
ANT1 TV


Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλ 2018

Όταν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ μιλούσαν για νεκρούς και η κυβέρνηση σφύριζε αδιάφορα!
healthreport.gr

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Πριν ακόμη νυχτώσει οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που βρέθηκαν στο μαυρισμένο τραγικό σημείο στο Μάτι αλλά και στον Ν.Βουτζά μιλούσαν για νεκρούς.

Δεν είχε ακόμη νυχτώσει όταν μετά βεβαιότητας οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο της τραγωδίας, μιλούσαν για νεκρούς. Άλλωστε πρώτα τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ επιχείρησαν να μπουν στις φλεγόμενες περιοχές για να βοηθήσουν συνανθρώπους μας.Ήταν κοντά στις 9 και κάτι το βράδυ όταν ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ μιλούσε ήδη για δύο νεκρούς που χρειάστηκε να παραλάβουν τα πληρώματα των ασθενοφόρων. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε πει: «Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ: Δύο οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές!»

Ακόμη όμως η κυβέρνηση σφύριζε αδιάφορα, αποτρέποντας προφανώς τα κυβερνητικά στελέχη ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αναφερθεί στα τραγικά θύματα αρκετές ώρες μετά που επισκέφθηκε την Πυροσβεστική στο Χαλάνδρι. Γεγονός που είχε κατακριθεί από την πρώτη στιγμή.

Ενημέρωση με λογοκρισία για τους νεκρούς
Διεφάνη πάντως ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους επιχείρησε να λογοκρίνει την πληροφόρηση προς τα ΜΜΕ και ειδικά από τους υγειονομικούς φορείς προς τους αρμόδιους υγειονομικούς συντάκτες που τηλεφωνούσαν συνεχώς για νεότερες πληροφορίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι αρχικά οι αρμόδιοι των υγειονομικών φορέων μιλούσαν για νεκρούς κοντά στις 7 με 8 το βράδυ της μοιραίας Δευτέρας, αλλά λίγο αργότερα ωσάν να έλαβαν εντολή απαγόρευσης, διέψευδαν τις πληροφορίες περί νεκρών, πριν υπάρξουν οι διαβεβαιώσεις από τα Νοσοκομεία όπως έλεγαν. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει το HealthReport.gr ήδη από τα πρώτα 24ωρα για την «Επιλεκτική ενημέρωση ακόμη και εν μέσω της τραγωδίας»

Πληροφορίες του HealthReport.gr πάντως αναφέρουν πως είχαν δοθεί …απαγορεύσεις προκειμένου να μη διαρρεύσουν οι πληροφορίες περί νεκρών.

Γι αυτό άλλωστε ενώ αρχικά οι επικεφαλής των φορέων του τομέα της Υγείας επιβεβαίωναν τους θανάτους, λίγο μετά έσπευδαν να δηλώσουν πως «τίποτε τίποτε δεν έχει επιβεβαιωθεί»!

Ήδη όμως τα ασθενοφόρα ήταν καθ’ οδόν με τις σορούς προκειμένου να τις μεταφέρουν στα νοσοκομεία. Αμφιβολία δεν υπήρξε ποτέ. Γι αυτό άλλωστε και ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ από την πρώτη στιγμή μίλησε ξεκάθαρα ότι υπάρχουν θύματα. Και μάλιστα πολλά…Δυστυχώς οι επόμενες ημέρες τον επιβεβαίωσαν…

Πηγή: healthreport.gr

Πρ. Εργαζ. ΕΚΑΒ: Στις 20:40 η πρώτη κλήση για νεκρό από τις φωτιές
onmed.gr

Σχεδόν τρεις ώρες πριν από τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, η κυβέρνηση γνώριζε ότι υπήρχαν νεκροί.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι οι πάντες ήξεραν ότι είχαμε παραλάβει νεκρούς.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ. Μαθιόπουλος είπε ότι στις 18:30 της περασμένης Δευτέρας το ΕΚΑΒ δέχθηκε τις πρώτες κλήσεις για τραυματίες και εγκαυματίες.

Στη συνέχεια όπως είπε στις 20:41 η Πυροσβεστική Υπηρεσία τους ενημέρωσε ότι υπήρχε ένας νεκρός στον Νέο Βουτζα. Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον πρώτο νεκρό περίπου στις 10 το βράδυ και μισή ώρα αργότερα περίπου παρέλαβε ακόμη τρεις.

Ερωτηθείς σχετικά αν είχε ενημερωθεί σχετικά το συντονιστικό της Πυροσβεστικής είπε ότι οι πάντες γνώριζαν ότι είχαμε παραλάβει νεκρό.Πηγή: onmed.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews