ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/7/18

«Οι άνθρωποι ήταν σε κατάσταση σοκ»: Διασώστης του ΕΚΑΒ περιγράφει..., AudioΠέμπτη, 26 Ιουλίου 2018
EKABNews

«Οι άνθρωποι ήταν σε κατάσταση σοκ»: Διασώστης του ΕΚΑΒ περιγράφει...
cnn.gr

Σπυριδούλα Σκούρα

Λιμάνι Ραφήνας, βράδυ Δευτέρας: δεκάδες βάρκες ιδιωτών, ψαράδων και του Λιμενικού που κουβαλούν ανθρώπους καταφθάνουν συνεχώς και τους αποβιβάζουν με ασφάλεια στο λιμάνι. Περίπου 700 με 800 άνθρωποι αποβιβάζονται εκείνο το βράδυ, έχοντας μόλις γλιτώσει τα χειρότερα, αφού η πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε στην Ανατολική Αττική, δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της.

Εκεί βρίσκονταν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, έτοιμοι να παραλάβουν τους τραυματίες και να προφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

«Ήταν σε τέτοια κατάσταση οι άνθρωποι που τα είχαν εντελώς χαμένα, δηλαδή δεν μπορούσαν να προσανατολιστούν και να καταλάβουν τι τους έχει συμβεί. Δεν ξέρω αν είχαν συνειδητοποιήσει το τι είχε συμβεί ακριβώς εκείνη την ώρα», λέει ο Παντελής Παντολέων, διασώστης-πλήρωμα ασθενοφόρου, περιγράφοντας στο CNN Greece τις δραματικές εκείνες ώρες που όλος ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα.

«Οι άνθρωποι ήταν σε κατάσταση σοκ και με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά δεν χρειαζόντουσαν διακομιδή, ίσως πρώτες βοήθειες αρχικά και μετά έφευγαν μόνοι τους, με προβλήματα οφθαλμολογικά που γινόταν αντιμετώπιση εκεί με πλύση με φυσιολογικό ορό. Αλλά σίγουρα σε κατάσταση σοκ», τονίζει ο κ. Παντολέων, ο οποίος όπως μας λέει εκείνη την ημέρα ήταν εκτός βάρδιας. Ωστόσο μπήκε σε μια κινητοποίηση από την υπηρεσία μαζί με άλλους συναδέλφους του από τις 16:05 το μεσημέρι για να είναι σε ετοιμότητα και να δηλώσουν διαθεσιμότητα.


Δημοσιεύτηκε 25/7/2018

Πηγή: cnn.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews