ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/7/18

Διάσωση: Πρόληψη-Πίστη-Γνώση-ΙκανότηταΤετάρτη, 4 Ιουλίου 2018
EKABNews

Διάσωση: Πρόληψη-Πίστη-Γνώση-Ικανότητα
diasostesrodou.blogspot.comΗ διάσωση είναι μιά από τις δυσκολότερες και πολύπλευρες ενέργειες που μπορεί να επιχειρήσει ένας άνθρωπος. Εθελοντής ή επαγγελματίας, ο διασώστης χρειάζεται να διαθέτει γνώσεις και κυρίως μυαλό και ικανότητα για να ενεργήσει σωστά. Μεγάλο ρόλο παίζει η εκπαίδευση και τεχνική διαχείρισης σοβαρών καταστάσεων ή κρίσεων. Μετά από την ενασχόληση μου με το εγχείρημα της διάσωσης έχω καταλάβει ότι απαρτίζεται από 4 σημαντικούς παράγοντες.

1. Πρόληψη

Η πρόληψη και διορατικότητα για την αποφυγή ατυχημάτων αποτελεί ίσως το 100% μιάς επιτυχημένης διάσωσης. Όταν μπορείς να προλαμβάνεις σοβαρά ατυχήματα και να μειώνεις τον κίνδυνο προβλέποντας τις εξελίξεις και τις ανεπιθύμητες συνέπειες τους, τότε αυτό είναι μια απόλυτα αποτελεσματική διάσωση, εφόσον εξαρτάται αποκλειστικά από τη δική σου κρίση και δεν παρεμβαίνει κανείς άλλος. Μακάρι πάντοτε να μπορούσαμε να ενεργήσουμε έτσι.

2. Πίστη

Ο ικανός διασώστης είναι συνήθως και ικανός άνθρωπος. Η πίστη στον εαυτό του και στις ικανότητες του είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα που θα τον οδηγήσει πρώτα απ' όλα στο να αποφασίσει να ενεργήσει. Όταν πιστεύεις τότε σκέφτεσαι καθαρά χωρίς αμφιβολίες και δράς δυναμικά έχοντας στο μυαλό και στην καρδιά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η πίστη στο Θεό βοηθά επίσης παρά πολύ έναν διασώστη ο οποίος υπηρετεί το σταυρό και νιώθει ευλογημένος και διώχνει το φόβο ο οποίος καμιά φορά ανθρώπινα τον κυριεύει.

3. Γνώση

Η γνώση είναι η βάση και των τεσσάρων παραγόντων. Χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση και γνώση τεχνικής διάσωσης είναι σα να πηγαίνεις στον πόλεμο χωρίς όπλο. Η γνώση δίνει πρόληψη, πίστη και ικανότητα. Είναι ο κοινός παρανομαστής και ο απαραίτητος ''εξοπλισμός'' ενός διασώστη. Πώς να σώσεις αν δεν ξέρεις πως;
Γι' αυτό λοιπόν όλοι οι διασώστες αλλά και οι εθελοντές πολίτες πρέπει να εκπαιδεύονται αρκετά και σωστά για να ξέρουν πως να σώσουν το συνάνθρωπο τους αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό σε καταστάσεις κρίσεων.

4. Ικανότητα

Η ικανότητα δυστυχώς είναι θέμα χαρακτήρα. Πόσο δυναμικός είσαι για να δράσεις και να αναλάβεις την ευθύνη. Πόσο άνθρωπος είσαι για να ρισκάρεις την ίδια σου τη ζωή και να βοηθήσεις έναν άνθρωπο. Ικανότητα στη διάσωση είναι η ψυχή και το μυαλό που διαθέτεις. Αν μπορείς να αξιολογήσεις σωστά μια κατάσταση και να έχεις την ψυχή να επιχειρήσεις διάσωση. Δεν μπορούν όλοι να γίνουν διασώστες και δυστυχώς αυτό θα φανεί στην πράξη σε πραγματικό χρόνο ένος συμβάντος και όχι μόνο στην εκπαίδευση.

Η διάσωση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση διότι έχει να κάνει με την ανθρώπινη ζωή η οποία είναι το ιερότερο αγαθό και το πολυτιμότερο δώρο που θα μπορούσε να δωθεί ποτέ στο ανθρώπινο είδος. Η προστασία μιας ζωής είναι θεόσταλτη βοήθεια, είναι Θεία Πρόνοια, υπόθεση την οποία αναλαμβάνουν οι διασώστες. Μακάρι να είχαν σούπερ δυνάμεις για να μπορούσαν να σώσουν όλους όσους κινδυνέυουν.....


ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews