ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/7/18

Απλοί πολίτες και διασώστης του ΕΚΑΒ εκτός υπηρεσίας σώζουν τραυματία τουρίστα μετά από τροχαίο στη Χαλκιδική!Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018
EKABNews

Απλοί πολίτες και διασώστης του ΕΚΑΒ εκτός υπηρεσίας σώζουν τραυματία τουρίστα μετά από τροχαίο στη Χαλκιδική! (ΦΩΤΟ)
thessnews.gr

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΒΛΙΑΡΗΣ || zavliaris@gmail.com

Μια πραγματικά ανθρώπινη ιστορία εκτυλίχθηκε χθες στην Κασσανδρεία της Χαλκιδικής όταν ένας 30χρονος αλλοδαπός τουρίστας τραυματίστηκε μετά από τροχαίο.

Κινούμενος στον κεντρικό δρόμο της Κασσανδρείας ο δικικυκλιστής μετά από τροχαίο έπεσε και τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά.

Ωστόσο οι κάτοικοι της περιοχής δεν έμειναν άπραγοι βοηθώντας στην σταθεροποίηση του τραυματία αλλά και στο σταμάτημα της αιμορραγίας.

Για καλή τύχη του τουρίστα στο σημείο βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και ο διασώστης του ΕΚΑΒ Αναστάσης Στεφανάκης. «Αμέσως μόλις αντιλήφθηκα το περιστατικό έβαλα… στολή και ανέλαβα δράση. Ωστόσο οι κάτοικοι στην περιοχή είναι εκπαιδευμένοι στην παροχή πρώτων βοηθειών και έτσι ο τραυματίας σταθεροποιήθηκε και λίγο αργότερα ήρθε το ασθενοφόρο για να τον παραλάβει», αναφέρει χαρακτηρισστικά στην Thessnews ο κ. Στεφανάκης.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι 13 χωριών στη Χαλκιδική έχουν εκπαιδευθεί στην παροχή πρώτων βοηθειών ελλείψει της επαρκούς κάλυψης της περιοχής με ασθενοφόρα για τα έκτακτα περιστατικά, ειδικά το καλοκαίρι.

Μέσω του προγράμματος «Kids Save Lives»παιδιά και ενήλικες γνωρίζουν στην περιοχή πώς να επαναφέρουν ασθενή έπειτα από καρδιακή ανακοπή χρησιμοποιώντας απινιδωτή, ενώ η επιτυχία του προγράμματος το επέκτεινε σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα το αισιόδοξο νέο είναι πως μέχρι στιγμής 12 άνθρωποι σώθηκαν από συμπολίτες τους πανελλαδικά και συγκεκριμένα εννέα περιστατικά καρδιακής ανακοπής και τρία πνιγμού.

Πηγή: thessnews.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews