ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/7/18

Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου: Οι μοτοσυκλέτες του ΕΚΑΒ ήρθαν για να σώσουν ζωέςΤρίτη, 3 Ιουλίου 2018
EKABNews

Λίνα Ευσταθίου: οι μοτοσυκλέτες του ΕΚΑΒ ήρθαν για να σώσουν ζωές
eviaportal.gr

Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού υποδέχθηκε τις δύο μοτοσυκλέτες ταχείας ανταπόκρισης, που παράδωσε στον Δήμο ο κ. Κόκκος.

Ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού απέκτησε τις μοτοσυκλέτες ταχείας επέμβασης ΕΚΑΒ, για τις ανάγκες κατά την τουριστική περίοδο.

Τα παλιότερα περιστατικά πνιγμών λουόμενων στην λουτρόπολη της Αιδηψού και άλλους τουριστικούς προορισμούς του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, κυρίως ηλικιωμένων από καρδιακά επεισόδια, προβλημάτισαν τον Τομεάρχη ΕΚΑΒ Ευβοίας Νικόλαο Κόκκο και την Δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου.

Σε συνέχεια της συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με το ΕΚΑΒ, μετά την παραχώρηση των ανεκμετάλλευτων δημοτικών ασθενοφόρων που επισκευάστηκαν και εξοπλίστηκαν από το ΕΚΑΒ, ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή μοτοσυκλετών ταχείας ανταπόκρισης, στελεχωμένες με διασώστες πτυχιούχους ΙΕΚ ΕΚΑΒ - κατόχους διεθνών πιστοποιήσεων και εξοπλισμό ανάλογο ενός ασθενοφόρου, που μόνο μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί διαθέτουν.

Οι μοτοσυκλέτες ΕΚΑΒ θα παραμείνουν και θα περιπολούν για όλη την τουριστική περίοδο, ώστε να παράσχουν άμεσα πρώτες βοήθειες σε κρίσιμα περιστατικά, σε προβλεπόμενο χρόνο ελάχιστων λεπτών, με την διαθεσιμότητα των ασθενοφόρων να μην το επιτρέπει.

Τα έξοδα διαμονής και σίτισης των διασωστών, που ανήκουν στον Τομέα ΕΚΑΒ Β. Εύβοιας ο οποίος στεγάζεται σε τμήμα του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, αναλαμβάνει ο Δήμος.

Η δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Ήρθαν να σώσουν ζωές». Ευχαριστούμε την επιχειρηματία κ. Ελένη Μπαλατσούρα, Πρόεδρο Ξενοδόχων Λ. Αιδηψού και τον επιχειρηματία κ. Ηλία Παπάζογλου για τη βοήθειά τους.

Πηγή: eviaportal.gr

Δείτε στο EKABNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews