ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/7/18

Παρέμβαση του Σωματείου ΕΚΑΒ για την παράταση του συνόλου των συμβάσεων των διασωστών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ – Επιστολή σε Αν. Υπουργό και Βουλευτές
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018
EKABNews

Παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, στους Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και στα πολιτικά κόμματα για την Παράταση του συνόλου των συμβάσεων έργου μεταξύ του ΚΕΕΛΠΝΟ και των φυσικών προσώπων (Διασωστών στο ΕΚΑΒ) που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις Δημόσιες Δομές Υγείας της χώρας.

Με την τροπολογία, παρατείνονται για άλλους 2 μήνες οι συμβάσεις των διασωστών του ΕΚΑΒ μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ στην Χίο, Λέσβο, Σάμο, Κω και Λέρο, μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «Ολοκληρωμένη Επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση-PHILOS»

Δεν παρατείνονται οι συμβάσεις των διασωστών του ΕΚΑΒ στα ΕΚΑΒ Καλύμνου, Ρόδου, Ημαθίας, Πέλλας, Δράμας, Καβάλας, Λάρισας, Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης και Αθήνας οι οποίες λήγουν στις 19/8/2018.

Δείτε την σχετική τροπολογία

Αθήνα 26/07/2018
Αρ. πρωτ. 229

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ: Αν. Υπουργό Υγείας  κο Πολάκη Παύλο
           Βουλευτές Διαρκής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων

ΘΕΜΑ: Παράταση συμβάσεων έργου μεταξύ του ΚΕΕΛΠΝΟ και των φυσικών προσώπων (Διασωστών στο ΕΚΑΒ) που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις Δημόσιες Δομές Υγείας της χώρας.

Με τροπολογία (Αρ. : 1706/126 24.7.2018) Παράταση συμβάσεων έργου μεταξύ του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και των φυσικών προσώπων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα ΚΦΠΜ και στις Δημόσιες Δομές Υγείας Χίου, Λέσβου, Σάμου και Κω και προσθήκη παραγράφου στο άρθρο 123 του ν. 4549/2018 (Α΄105) που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Κύρωση συμβάσεων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Γενικού Νοσοκομείου Χανιών και της Επιτροπής Εκτελεστών Διαθήκης Γ.Γ. Μαλινάκη και του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας και των Εκτελεστών της διαθήκης της Μαρίας (Μάρης) Βεργωτή αντίστοιχα»,
Παρατείνονται οι συμβάσεις έργου μεταξύ του ΚΕΕΛΠΝΟ και των φυσικών προσώπων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις Δημόσιες Δομές Υγείας Χίου, Λέσβου, Σάμου, Κω και Λέρου.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι τα ΕΚΑΒ Καλύμνου, Ρόδου, Ημαθίας, Πέλλας, Δράμας, Καβάλας, Λάρισας, Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης και Αθήνας στα οποία υπηρετούν διασώστες με συμβάσεις, δεν περιέχονται στην σχετική τροπολογία.
Όπως σας έχουμε αναφέρει σε σχετική επιστολή (Αρ. πρωτ. 182/20-06-2018 «Άμεση και επαρκής στελέχωση με εξειδικευμένους διασώστες των τομέων ΕΚΑΒ στα νησιά του Αιγαίου - Παράταση υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «Ολοκληρωμένη Επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση-PHILOS»), οι παραπάνω διασώστες προσελήφθησαν για την αντιμετώπιση των αναγκών του προσφυγικού/μεταναστευτικού το οποίο θα υφίσταται για πολλά χρόνια. Η έλλειψή τους από την δύναμη των κατά τόπων τομέων ΕΚΑΒ, θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ. Με λιγότερους διασώστες πια, τα νησιά αλλά και οι άλλες περιοχές πρέπει να διαχειριστούν και τα επείγοντα περιστατικά, προγραμματισμένες ή έκτακτες διακομιδές, εξιτήρια, αλλά και τα περιστατικά που θα προέρχονται από τα hot spot που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες.
Μέσα στον Αύγουστο που λήγουν οι συμβάσεις θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα. Ποιος θα καλύψει το κενό;
Η καθυστέρηση ανταπόκρισης ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ λόγω έλλειψης διασωστών και η μη έγκαιρη αντιμετώπιση ενός ασθενή στον χώρο συμβάντος μπορεί να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε:
Να συμπεριλάβετε στην σχετική τροπολογία το σύνολο των διασωστών που υπηρετούν με συμβάσεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ σε όλες τις Δημόσιες Δομές Υγείας της χώρας.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας


Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews