ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/7/18

Υπουργείο Υγείας: Ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες από την πυρκαγιάΔευτέρα, 30 Ιουλίου 2018
EKABNews

Ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες από την πυρκαγιά

Γραφείο Τύπου  Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας

ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 30-07-2018

Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει το Υπουργείο Υγείας για την υποστήριξη των πολιτών στις πυρόπληκτες περιοχές. Με την συγκατάθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και υπό τον συντονισμό του Υποδιοικητή του ΕΚΕΠΥ, Η. Πετρόπουλου, κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ και των Γιατρών χωρίς Σύνορα, προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες από την πυρκαγιά.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συμμετέχει με 2 ψυχολόγους εξειδικευμένους στην διαχείριση πένθους και απώλειας στο κέντρο υγείας Ραφήναςόπου απευθύνονται οι πολίτες. Έως τώρα παρακολουθούν περίπου 30 περιστατικά και συνεχίζουν καθημερινά.

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα με το πρόγραμμα Πόρτα-Πόρτα επισκέπτονται τους πυρόπληκτους στα σπίτια τους,γεγονός πολύ σημαντικό αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών δεν επιθυμεί να μετακινηθεί. Το κλιμάκιο που αποτελείται από γιατρό,νοσηλευτή και ψυχολόγο, έχει δει έως την Κυριακή 29-7-2018 73 άτομα που έχρηζαν ιατρικής (49 άτομα)ή ψυχολογικής (24 άτομα)βοήθειας, ενώ πληροφορίες και οδηγίες παρασχέθηκαν σε άλλα 75. Συνολικά το κλιμάκιο ήρθε σε επαφή στα σπίτια τους με 148 άτομα μέχρι τώρα, ενώ 22 από τα περιστατικά αυτάπαραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο.

Το πρόγραμμα  αυτό θα συνεχιστεί καθημερινά με συνεχή ενημέρωση από το ΕΚΕΠΥ.Το Γραφείο Τύπου

του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας

Παύλου Πολάκη

Πηγή: moh.gov.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews