ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/7/18

Βόλος: Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών - Δωρεά απινιδωτή από την ΣΥΝ ΕΝΩΣΙΣ στον Ναό Αγίου Γεωργίου ΑγριάςΚυριακή, 29 Ιουλίου 2018
EKABNews

Μόνιμα απινιδωτής στον Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριάς
taxydromos.gr

Ενα σεμινάριο ζωής, για την παροχή πρώτων βοηθειών και καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, διοργανώνουν από κοινού η ΕΠΙ-ΖΩ Λέσχη Εθελοντών Βόλου και η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας, μεθαύριο Δευτέρα 30 Ιουλίου, στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου Οσία Παρασκευή (Αγ. Γεωργίου και 28ης Οκτωβρίου) στην Αγριά.

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν τα μέλη των ομάδων, ιδιώτες και μέλη άλλων φορέων της περιοχής και γίνεται με αφορμή την απόκτηση ενός σύγχρονου αυτόματου απινιδωτή ο οποίος θα τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του Ι.Ν. Αγ Γεωργίου Αγριάς.

Ο αυτόματος απινιδωτής μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα που πιθανώς θα τον χρειαστεί, καθώς η χρήση του είναι πολύ εύκολη και υπάρχουν μάλιστα, εικονογραφημένες οδηγίες στο κυτίο που βρίσκεται. Πρόκειται για ένα μηχάνημα που μπορεί να σώσει τη ζωή ανθρώπων σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής και να επιτύχει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ στην Ευρώπη, το ποσοστό επιβίωσης από καρδιακή ανακοπή ανέρχεται σε 35%–45%, στην Ελλάδα είναι μόλις 2%. Παντού στην Ευρώπη, σε χώρους όπου συγκεντρώνονται περισσότερα από 170 άτομα, όπως γήπεδα, γυμναστήρια ή δημόσιες υπηρεσίες, υπάρχει τοποθετημένος ένας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας με μήνυμα το όνομά τους και το τηλέφωνό τους στα 6977706219 και  6945421585. Η μεγάλη δωρεά προς την πόλη είναι από τη ΣΥΝ -ΕΝΩΣΙΣ.

Δημοσιεύτηκε 28/7/2018

Πηγή:taxydromos.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews