ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/7/18

Σε περίπτωση αδυναμίας εξυπηρέτησης επειγόντων περιστατικών, το ΕΚΑΒ καλεί για βοήθεια στην Κέρκυρα τα ιδιωτικά ασθενοφόρα……!!



Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018
EKABNews

Όταν το ίδιο το ΕΚΑΒ συνεργάζεται και προωθεί στον «ιδιώτη» την εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών έχουμε εκ των έσω αλλοίωση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα της Υγείας (ιδιωτικοποίηση του συστήματος)

Στο Ασυρματικό/Τηλεφωνικό Κέντρο του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας-Ιωαννίνων, υπάρχει οδηγία με τα τηλέφωνα ιδιωτικών κλινικών και των οδηγών τους και στο πλαίσιο της «συνεργασίας» όπως αναφέρεται, καλούνται να εξυπηρετήσουν επείγοντα περιστατικά στην Κέρκυρα όταν το τοπικό ΕΚΑΒ αδυνατεί !

Είναι σε γνώση της διοίκησης του ΕΚΑΒ και κατ΄ επέκταση των Υπουργών Υγείας η συνεργασία ΕΚΑΒ Ιωαννίνων και ιδιωτικών ασθενοφόρων στην Κέρκυρα;

Η παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας έχει ανατεθεί στο πεδίο δράσης και επιχειρησιακής λειτουργίας του ΕΚΑΒ πανελλαδικά. Τι γίνεται όμως όταν το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να ανταποκριθεί λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής; 
Τότε μπαίνει στην μέση ο ιδιώτης. Δηλαδή τα ιδιωτικά ασθενοφόρα. Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ασθενοφόρα μπορούν να έχουν ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης, γηροκομεία και ασφαλιστικές εταιρείες για τις ανάγκες των ασθενών τους και χωρίς άμεση ή έμμεση είσπραξη κομίστρου. Και σε κάθε περίπτωση αυτά θα εξυπηρετούν μη επείγοντα περιστατικά.
Αυτό φαίνεται να μην ισχύει στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με τα παρακάτω έγγραφα είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα της έλλειψης ασθενοφόρων σε ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της χώρας μας που το ΕΚΑΒ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στο οποίο υπάγεται ο Τομέας ΕΚΑΒ Κέρκυρας ανεπίσημα ζητάει την βοήθεια ιδιωτικών ασθενοφόρων για να ανταπεξέλθει ακόμη και στα επείγοντα περιστατικά….όπως ανακοπές, τροχαία, αλλεργικά σοκ κ.α.


Άραγε η διοίκηση του ΕΚΑΒ και ο Αν. υπουργός Υγείας γνωρίζουν την «συνεργασία» που υπάρχει μεταξύ του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων και των ιδιωτικών ασθενοφόρων;

Αφού λοιπόν το ΕΚΑΒ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ κάποιες φορές στα επείγοντα, φανταστείτε τι συμβαίνει με τα μη επείγοντα. Δηλαδή τις επανεξετάσεις, εξιτήρια κλπ… Και από την στιγμή που το νοσοκομείο της Κέρκυρας αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες αυτές είναι φυσικό να στρέφονται στα ιδιωτικά συμφέροντα με ότι αυτό συνεπάγεται για τον πολίτη αλλά και για το ΕΣΥ.

«Όσο δυσκολεύει η κατάσταση με την έλλειψη διασωστών και ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ τόσο εντείνεται το φαινόμενο των ιδιωτικών ασθενοφόρων». Όταν όμως το ίδιο το ΕΚΑΒ συνεργάζεται και προωθεί τον «ιδιώτη» στην εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών έχουμε αλλοίωση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα της Υγείας (ιδιωτικοποίηση του συστήματος) και η παρέμβαση των Υπουργών Υγείας πρέπει να είναι άμεση.

Κάποιος λοιπόν από την διοίκηση του ΕΚΑΒ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ας ασχοληθεί σοβαρά με την κατάσταση που επικρατεί στην Κέρκυρα  και να προχωρήσουν άμεσα σε πρώτη φάση σε ενίσχυση της υπάρχουσας δύναμης και σε προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού όσο και στον καλύτερο συντονισμό της υπάρχουσας δομής του μοναδικού δημόσιου οργανισμού παροχής ιατρικής και προνοσοκομειακής φροντίδας στην χώρα μας.


Δείτε στο EKABNews




About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews