ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/7/18

Παρέμβαση Αυγενάκη προς Ξανθό «Από τις ελλείψεις σε ασθενοφόρα χάνονται ανθρώπινες ζωές στην Μεσαρά»Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
EKABNews

Παρέμβαση Αυγενάκη προς Ξανθό «Από τις ελλείψεις σε ασθενοφόρα χάνονται ανθρώπινες ζωές στην Μεσαρά»
cretalive.gr

Ερώτηση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτή Ηρακλείου

Στο θέμα της έλλειψης ασθενοφόρων και τις τραγικές συνέπειες που έχει για την περιοχή της Μεσαράς, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης. 

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Παρά το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς του νομού Ηρακλείου, λειτουργούν 3 διαφορετικά Κέντρα Υγείας και συγκεκριμένα στις Μοίρες, στο Χάρακα και στην Αγία Βαρβάρα, παρατηρούνται αδικαιολόγητες ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα. Ελλείψεις μάλιστα που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.

Ο ξαφνικός χαμός ενός νέου ανθρώπου την περασμένη εβδομάδα έφερε ξανά στην επιφάνεια το θέμα της υγείας στα νότια του νομού Ηρακλείου, όπου παραμένει άλυτο κι αυτό διότι το Πολυδύναμο Τυμπακίου ενώ κατασκευάστηκε για να λειτουργεί 24 ώρες, δυστυχώς λόγω έλλειψης προσωπικού λειτουργεί μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι. Μάλιστα πέραν των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, αυτό που αποτελεί τεράστιο πρόβλημα είναι η έλλειψη ασθενοφόρου. Στο παρελθόν έχουμε επισημάνει και αναδείξει επανειλημμένως το συγκεκριμένο θέμα, καθώς κατά τακτά χρονικά διαστήματα συμβαίνουν αρρυθμίες στην λειτουργία του ΕΚΑΒ, από τις οποίες κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Οι καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής αυξάνονται, καθώς η διαθεσιμότητα του ενός ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Μοιρών και τα περιφερειακά ιατρεία που υπάγονται σε αυτό, δεδομένου και του μεγάλου πληθυσμού αλλά και της αυξημένης για τη θερινή περίοδο τουριστικής κίνησης που καλείται να υποστηρίξει, κρίνεται ανεπαρκής.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα τεράστια και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας, με υποστελέχωση σε προσωπικό, αλλά και ανεπάρκεια στον ήδη παλαιωμένο και ασυντήρητο στόλο του ΕΚΑΒ, δυσχεραίνουν τη μεταφορά των ασθενών στο πλησιέστερο νοσοκομείο και τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η ζωή τους.

Αναγνωρίζουμε την υπερπροσπάθεια που καταβάλουν οι εργαζόμενοι στην υγεία και συνολικά το προσωπικό στα Κέντρα Υγείας της περιοχής και του ΕΚΑΒ που εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση, προκειμένου να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς».

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό «ποια είναι η εικόνα που έχει το Υπουργείο και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την άμεση κάλυψη των αναγκών;».Πηγή: cretalive.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews