ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/7/18

Με μια επιπλέον βάρδια το ΕΚΑΒ μέχρι τα μέσα Αυγούστου στη ΣητείαΠέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
EKABNews

Με εθελοντική μετακίνηση δύο διασωστών από το ΕΚΑΒ Αθήνας θα βγαίνει κάποιες βάρδιες και δεύτερο ασθενοφόρο στην Σητεία.

Δεύτερο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μέχρι τα μέσα Αυγούστου στη Σητεία
anatolh.com

Με δεύτερο ασθενοφόρο θα καλύπτεται ο Τομέας ΕΚΑΒ μέχρι τα μέσα του Αυγούστου. Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη δεδομένου ότι το χρονικό αυτό διάστημα κορυφώνεται στην περιοχή και η αύξηση της επισκεψιμότητας και αντίστοιχα των περιστατικών.

Όπως ανέφερε ο Υπεύθυνος του Τομέα ΕΚΑΒ Σητείας κ. Ηλίας Ξυπόλιτος, «ο Τομέας θα καλύπτεται με δεύτερο ασθενοφόρο ανά βάρδια τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας από 23 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλλεται από το ΕΚΑΒ ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου και στο πλαίσιο αυτό υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος δύο Διασωστών από Αθήνα με δεκαπενθήμερες αποσπάσεις προκειμένου να καλύψουν βάρδιες του Τομέα της Σητείας.

Βάσει αυτών των δεδομένων θα υπάρχει δυνατότητα κάλυψης της περιοχής τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας με δύο ασθενοφόρα, κάτι που κρίνεται σημαντικό. Ήταν εξάλλου κι ένα θέμα που ετέθη με έμφαση από τους εργαζόμενους της υπηρεσίας στον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Μυλωνά κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Σητεία κι όπως φαίνεται υπήρξε άμεση ανταπόκριση από την διοίκηση».

Οι μεγάλες αποστάσεις

Ζητούμενο βέβαια είναι η περαιτέρω ενίσχυση του Τομέα της Σητείας με μόνιμο προσωπικό ώστε να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης της περιοχής με δύο ασθενοφόρα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, αφού πρόκειται για μία πολύ μεγάλη σε έκταση περιοχή με προβληματικό οδικό δίκτυο εσωτερικά του Δήμου, αλλά κι όσον αφορά το οδικό δίκτυο προς Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο. Οι αποστάσεις είναι μεγάλες άρα αντίστοιχα και ο χρόνος μεταφοράς από απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου όπως ο Ξερόκαμπος, η Ζάκρος, ο Γούδουρας κλπ. τόσο μέχρι το Νοσοκομείο της Σητείας όσο και τα άλλα του Νομού ή του Ηρακλείου. Επομένως για ένα περιστατικό και μόνο μπορεί να χρειαστεί να βρίσκεται επί ποδός ένα ασθενοφόρο για περισσότερες από τρεις ή πέντε ώρες, χρονικό διάστημα, κατά το οποίο η περιοχή μένει ακάλυπτη αν δεν υπάρχει δεύτερο ασθενοφόρο με αντίστοιχα πλήρωμα.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή: anatolh.com

 Δείτε στο EKABNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews