ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/7/18

Στα τάρταρα η επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα- Εκχωρούν τις διακομιδές στα Ιδιωτικά Ασθενοφόρα με τη βούλα του ΕΚΑΒ!
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
EKABNews


Στα τάρταρα η επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα. Τιμώρησαν με 15 ημέρες στέρηση μισθού τον Γ.Γραμματέα του Γ.Ν.Κιλκίς επειδή διαμαρτυρήθηκε τηλεφωνικώς στο ΕΚΑΒ για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι Ασθενείς στις δευτερογενείς διακομιδές

ΚΕΡΚΥΡΑ
Στα τάρταρα η επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα που βουλιάζει από τουρισμό.
Εκχωρούν τις διακομιδές στα Ιδιωτικά Ασθενοφόρα με τη βούλα του ΕΚΑΒ με κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία, επιβαρύνοντας οικονομικά τους Ασθενείς.
Σας κοινοποιούμε σχετικά έγγραφα

ΚΙΛΚΙΣ
Τιμώρησαν με 15 ημέρες στέρηση μισθού τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου επειδή διαμαρτυρήθηκε τηλεφωνικώς στο ΕΚΑΒ για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι Ασθενείς στις δευτερογενείς διακομιδές. Παραμένουν πάνω από 48ώρες μετά το εξιτήριο στο Νοσοκομείο χωρίς να διακομίζονται.

Στο νησί της Κέρκυρας επιχειρούν δύο Ασθενοφόρα αντί για πέντε σε κάθε βάρδια που χρειάζονται προκειμένου οι διακομιδές να γίνονται με ασφάλεια λόγω της μεγάλης έκτασης του νησιού, του μεγάλου πληθυσμού και το πλήθος των τουριστών που το επισκέπτονται. Λόγω έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων η κατάσταση δεν μπορεί να διορθωθεί.
Τι λύση βρήκαν οι Διοικούντες του ΕΚΑΒ να επιλύσουν το μείζον ζήτημα των διακομιδών επειγόντων περιστατικών και του συνόλου των δευτερογενών διακομιδών; Ανάρτησαν κατάλογο εντός του ΕΚΑΒ που σας το κοινοποιούμε με ιδιωτικά Ασθενοφόρα τα οποία στέλνουν στους Ασθενείς όταν λαμβάνουν κλήση για διακομιδή. Άκρως παράνομη πράξη με την συνέργεια της Διοίκησης του ΕΚΑΒ.
Με τη σφραγίδα της Διοίκησης του ΕΚΑΒ και του Υπουργείου Υγείας ιδιωτικοποιούνται οι διακομιδές με απρόβλεπτες συνέπειες για τη Δημόσια Υγεία και ειδικά των ανήμπορων ανθρώπων.
Έχουμε αναδείξει πολλές φορές το θέμα των ιδιωτικών ασθενοφόρων. Οι ιδιώτες εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του ΕΚΑΒ να ανταπεξέλθει στις δευτερογενείς διακομιδές, αναζητούν πελατεία στα Νοσοκομεία. Οι πολίτες για να εξυπηρετηθούν βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ρητώς όμως αναφέρεται στους νόμους ότι οι διακομιδές γίνονται χωρίς κόμιστρο.
Η κατάσταση πλέον είναι τόσο ανεξέλεγκτη που τα ιδιωτικά ασθενοφόρα κάνουν και επείγοντα περιστατικά. Πράγμα το οποίο απαγορεύεται καθώς η παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας έχει ανατεθεί στο πεδίο δράσης και επιχειρησιακής λειτουργίας του ΕΚΑΒ πανελλαδικά. Στο Παράρτημα Ιωαννίνων όμως όπως φαίνεται δεν ισχύουν οι νόμοι. Με εσωτερικά έγγραφα τα οποία κοινοποιούμε, παρέχονται οδηγίες στον εκάστοτε τηλεφωνητή – διαβιβαστή του ΕΚΑΒ για συνεργασία με ασθενοφόρα ιδιωτικών κλινικών και ιδιώτες ιατρούς, για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών λόγω έλλειψης ασθενοφόρου στην Κέρκυρα.
Αναφέρει σχετικά το έγγραφο: «Σε περίπτωση αδυναμίας για την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ επικοινωνούμε με τους οδηγούς των παραπάνω κλινικών, οι οποίοι δύναται προαιρετικά να εξυπηρετήσουν το περιστατικό (και το ΕΚΑΒ) ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΟΠΩΣ: ΑΝΑΚΟΠΕΣ, ΤΡΟΧAΙΟ, ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΟΚ.» Το ίδιο το έγγραφο είναι σε γνώση του Διευθυντή του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας από τις 4/6/2018.
Η κατάσταση πλέον έχει γίνει επικίνδυνη για την Δημόσια Υγεία. Όταν το ίδιο το ΕΚΑΒ συνεργάζεται και προωθεί στον «ιδιώτη» την εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών έχουμε εκ των έσω αλλοίωση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα της Υγείας (ιδιωτικοποίηση του συστήματος).
Αφού το ΕΚΑΒ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ κάποιες φορές στα επείγοντα, το νοσοκομείο της Κέρκυρας έχει ασθενοφόρο μόνο 2 βάρδιες την εβδομάδα, ποιος εξυπηρετεί τα μη επείγοντα. Δηλαδή τις επανεξετάσεις, εξιτήρια κλπ…; Προφανώς και αυτά στο πλαίσιο της συνεργασίας εξυπηρετούνται από τα ιδιωτικά αναγκάζοντας έτσι τον πολίτη να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη!
Γιατί μέχρι σήμερα η διοίκηση του ΕΚΑΒ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν έχουν λάβει τα μέτρα που προτείνονται στην σχετική έκθεση του επιθεωρητή δημόσιας υγείας για την παράνομη και επικίνδυνη λειτουργία των ιδιωτικών ασθενοφόρων, προκειμένου να σταματήσουν οι παράνομες διακομιδές;
Γιατί η Κέρκυρα έχει αφεθεί στην τύχη της και μόνο 2 ασθενοφόρα επιχειρούν σε καθημερινή βάση σε ένα από τα πιο τουριστικά και πολυπληθή νησιά της χώρας.
Σε πολλές περιοχές του ΕΚΑΒ έχει περιορισμένη κάλυψη ειδικά στα νησιά εκεί τα Ιδιωτικά Ασθενοφόρα κάνουν πάρτι.

Νοσοκομείο ΚΙΛΚΙΣ
ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ των Ασθενών στις δευτερογενείς διακομιδές.
Οι γιατροί του νοσοκομείου εγγράφως αναδεικνύουν το μείζον πρόβλημα των δευτερογενών διακομιδών.
Καλούν το ΕΚΑΒ και δεν έρχεται ποτέ. Περιμένουν να γίνει η διακομιδή πάνω από 48 ώρες. Αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρούνται οι Ασθενείς και να αναγκάζονται να απευθύνονται σε Ιδιωτικά Ασθενοφόρα, επιβαρυνόμενοι με μεγάλα ποσά για τη διακομιδή που είναι ευθύνη του Κράτους.
Παρενέβη ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου του Γ.Ν.Κιλκίς στη Διευθύντρια του ΕΚΑΒ τηλεφωνικώς να διορθωθεί η κατάσταση στις δευτερογενείς διακομιδές και τιμωρήθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου με 15 ημέρες στέρησης μισθού.
Πρωτοφανής συνδικαλιστική δίωξη. Ντροπή για τη Δημοκρατική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. Δείχνει πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους εκπρόσωπους των εργαζόμενων.
Ζητήσαμε από τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει για την ανάκλησή της ποινής.
Σας κοινοποιούμε την παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ.ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                   ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr

Δείτε στο EKABNews


 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews