ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/7/18

Παρέμβαση του Σωματείου ΕΚΑΒ για την Αφαίρεση της Διαχείρισης των κλινών ΜΕΘ από την επιχειρησιακή δυνατότητα του ΕΚΑΒ και την μεταφορά τους στο ΕΚΕΠΥΠέμπτη, 26 Ιουλίου 2018
EKABNews

Με τροπολογία σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας  και με την σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του ΕΚΑΒ αφαιρείται η διαχείριση των κλινών ΜΕΘ από την επιχειρησιακή δυνατότητα του ΕΚΑΒ και μεταφέρεται στο ΕΚΕΠΥ.

Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ στον Αν. Υπουργό Υγείας, στους Βουλευτές της Διαρκής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και στα πολιτικά κόμματα για την μη αφαίρεση της διαχείρισης.

Δείτε την τροπολογία.Αθήνα 26/07/2018
Αρ. πρωτ. 230


ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ: Αν. Υπουργό Υγείας  κο Παύλο Πολάκη
           Βουλευτές-Μέλη της Διαρκής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων


ΘΕΜΑ: Αφαίρεση της διαχείρισης των κλινών ΜΕΘ από την επιχειρησιακή δυνατότητα του ΕΚΑΒ και την μεταφορά τους στο ΕΚΕΠΥ.

Με τροπολογία (Αρ. : 1700/123 20.7.2018) «Ρυθμίσεις σχετικά με την ΕΚΑΠΥ και το ΕΚΕΠΥ (παράγραφο 6) που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Κύρωση συμβάσεων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Γενικού Νοσοκομείου Χανιών και της Επιτροπής Εκτελεστών Διαθήκης Γ.Γ. Μαλινάκη και του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας και των Εκτελεστών της διαθήκης της Μαρίας (Μάρης) Βεργωτή αντίστοιχα», προστίθεται στις αρμοδιότητες του ΕΚΕΠΥ ο έλεγχος και η διαχείριση των κλινών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας και των ιδιωτικών κλινικών, οι οποίες έχουν συνάψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.
Η διαχείριση των περιστατικών που χρήζουν νοσηλεία  ΜΕΘ γίνεται διαχρονικά από  το ΕΚΑΒ. Το εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ έχει βιώσει το επείγον και τις απειλητικές για την ζωή καταστάσεις, είναι άριστοι γνώστες τόσο της τακτικής όσο και της επιχειρησιακής διαχείρισης κάθε συμβάντος, κύρια αυτών με άμεσο κίνδυνο ζωής.
Έχοντας τεχνογνωσία δεκαετιών, είναι σε θέση να διαχειριστεί κάθε ζήτημα που προκύπτει στην διαχείριση των ΜΕΘ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με την κατάλληλη ενίσχυση σε υλικοτεχνική υποδομή μπορεί να μετατραπεί χωρίς υψηλό κόστος σε στρατηγικό πανελλαδικό όργανο διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στον τομέα της Υγείας.
Το Υπουργείο Υγείας αντί να στελεχώσει τις κενές ΜΕΘ με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να λύσει οριστικά το πρόβλημα της μεγάλης λίστας αναμονής, παραχωρεί το κλινικό έργο σε έναν μη υγειονομικό σχηματισμό υπό τον έλεγχο των Υπουργών Υγείας. Η εξέλιξη αυτή αντί να βελτιώσει την υπάρχουσα κατάσταση θα μεγαλώσει το πρόβλημα.
Όταν ο ελεγκτής και ο διακινητής είναι ταυτόσημος και υπό τον έλεγχο των υπουργών Υγείας υπάρχει ο κίνδυνος παρέμβασης στη σειρά προτεραιότητας των ασθενών πράγμα το οποίο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα που έχει την διαχείριση το ΕΚΑΒ.
Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ (διασώστες, ιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό) είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια αποδυνάμωσης του οργανισμού μας σε υπηρεσίες και σε προσωπικό.
Καλούμε τους Υπουργούς Υγείας να αποσύρουν την τροπολογία.
Καλούμε τους Βουλευτές της αρμόδιας Επιτροπής να μην ψηφίσουν την αφαίρεση της διαχείρισης των κλινών ΜΕΘ από την επιχειρησιακή δυνατότητα του ΕΚΑΒ και την μεταφορά τους στο ΕΚΕΠΥ.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                       Ο Γ. Γραμματέας


Μαθιόπουλος Γεώργιος                Κιτσόπουλος Αλέξιος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews