ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/8/18

Ασθενοφόρα χωρίς διασώστες – Ανάγκη για τουλάχιστον 10 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ Βόλου
Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018
EKABNews

Συνέντευξη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας Παναγιώτης Δαρειώτης

Ασθενοφόρα χωρίς διασώστες – Ανάγκη για τουλάχιστον 10 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ Βόλου
e-thessalia.gr

ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Άμεση ανάγκη για πρόσληψη τουλάχιστον δέκα διασωστών για να μπορούν να βγαίνουν ακόμη περισσότερα ασθενοφόρα στις τρεις καθημερινές βάρδιες έχει το ΕΚΑΒ Βόλου, ενώ είναι ενδεικτικό πως προσλήψεις προσωπικού έχουν να πραγματοποιηθούν στην περιοχή από το 2004.
Η έλλειψη προσωπικού είναι το κυριότερο πρόβλημα που ταλανίζει αυτή τη στιγμή το ΕΚΑΒ Βόλου. Άλλωστε από τη στιγμή που ο στόλος των οχημάτων έχει ανανεωθεί σε σημαντικό βαθμό και επίκεινται και άλλες προσθήκες ασθενοφόρων, το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται περισσότερο στο ανθρώπινο δυναμικό.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στον Βόλο κ. Παναγιώτης Δαριώτης τόνισε χαρακτηριστικά πως «αντιμετωπίζουμε σημαντική έλλειψη διασωστών. Οι προσλήψεις τουλάχιστον δέκα ατόμων που χρειαζόμαστε για το ΕΚΑΒ Βόλου είναι ένα μόνιμο αίτημα που ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί. Παρατηρούμε πως οι άλλοι Νομοί της Θεσσαλίας έχουν μεγαλύτερο προσωπικό και βγάζουν περισσότερα ασθενοφόρα στις βάρδιες. Για παράδειγμα στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα βγαίνουν ακόμη και έξι ασθενοφόρα στις τρεις βάρδιες και εμείς βγάζουμε στην πρωινή και στην απογευματινή βάρδια από τέσσερα ασθενοφόρα και στη βραδινή τρία ασθενοφόρα».

Ο κ. Δαριώτης συμπλήρωσε πως «στη δύναμη του ΕΚΑΒ Βόλου φαίνονται 50 διασώστες, όμως το πραγματικό προσωπικό που μπορεί να βοηθήσει και να μπει σε ασθενοφόρο είναι 39 άτομα. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι για λόγους υγείας και άλλων υποχρεώσεων βοηθούν σε άλλους διάφορους τομείς, όπως στη γραμματειακή υποστήριξη, στη διοίκηση. Η τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις στο ΕΚΑΒ Βόλου, ήταν το 2004. Έκτοτε δεν έγινε καμία πρόσληψη, αφού οι τελευταίοι διορισμοί που προκήρυξε το ΕΚΑΒ, αφορούσαν κυρίως την Αθήνα. Πάντως η Μαγνησία είναι ένας Νομός με μόνιμη επισκεψιμότητα τουριστών όλο τον χρόνο, γι’ αυτό και θα έπρεπε να διαθέτει μεγαλύτερη δύναμη σε προσωπικό».

Για τον στόλο με τα ασθενοφόρα ο κ. Δαριώτης σημείωσε πως «ο Νομός Μαγνησίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ένα καλό επίπεδο. Ο στόλος ανανεώθηκε με νέα ασθενοφόρα και κινητές μονάδες και ένα σημαντικό τμήμα των ασθενοφόρων του 2004 αντικαταστάθηκε έχοντας διανύσει πολλές εκατοντάδες χιλιομέτρων. Περιμένουμε ακόμη ένα πρόγραμμα της Περιφέρειας για την προμήθεια δέκα και πλέον ασθενοφόρων στη Θεσσαλία, απ’ όπου ελπίζουμε πως η Μαγνησία θα λάβει δύο με τρία ασθενοφόρα».
Αναφορικά με τα οφειλόμενα ο πρόεδρος των εργαζομένων επισήμανε πως το μεγαλύτερο ζήτημα είναι η καταβολή των εκτός έδρας. «Μας έχουν αποπληρώσει τα εκτός έδρας μέχρι και τον Οκτώβριο του 2017, δηλαδή μας οφείλουν χρήματα δέκα μηνών. Για τον κάθε εργαζόμενο είναι ένα ποσό που αγγίζει τουλάχιστον τα 800 ευρώ, χρήματα που ήδη έχει διαθέσει και τα οποία χρειάζεται για να καλύψει διάφορες υποχρεώσεις».

Δημοσιεύτηκε 5/8/2018

Πηγή: e-thessalia.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews