ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/8/18

Πόσο κοστίζει να καλέσετε ασθενοφόρο στην ΑυστραλίαΠαρασκευή, 3 Αυγούστου 2018
EKABNews

Πόσο κοστίζει να καλέσετε ασθενοφόρο στην Αυστραλία
sbs.com.au

Η επόμενη επίσκεψή σας στο νοσοκομείο θα μπορούσε να σας κοστίσει μια περιουσία πριν ακόμη φτάσετε εκεί αλλά οι περισσότεροι Αυστραλοί δεν γνωρίζουν πόσο πραγματικά κοστίζει να καλέσουν ένα ασθενοφόρο και αυτή η τιμή διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία.

ByThemi Kallos, Vasilis Ragousis
Published onFriday, August 3, 2018 - 18:11


Οι κάτοικοι της Κουηνσλάνδης και της Τασμανίας δικαιούνται δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες ασθενοφόρου, αλλά ο υπόλοιπος πληθυσμός θα χρειαστεί να διαθέτει κάποια ασφάλεια υγείας – ή αρκετά χρήματα – σε περίπτωση ανάγκης.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1500 Αυστραλούς, από την ιστοσελίδα www.comparethemarket.com.au αποκάλυψε ότι το 25% των ερωτηθέντων πίστευε ότι η πρόσβαση σε υπηρεσίες ασθενοφόρου ήταν δωρεάν σε όλες τις πολιτείες και για όλες τις περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

Ένα επιπλέον 24% των ερωτηθέντων υπολόγιζε το ποσόν να είναι πολύ λιγότερο από το ένα τρίτο του πραγματικού κόστους. Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το 49% των Αυστραλών γνωρίζουν ελάχιστα πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Τα αποτελέσματα εξέπληξαν την κυρία Abigail Koch, εκπρόσωπο της ιστοσελίδας www.comparethemarket.com.au

«Οι άνθρωποι έχουν άγνοια επειδή σπάνια χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες ασθενοφόρου» ανέφερε η κυρία Koch και πρόσθεσε ότι «αξίζει να είμαστε όλοι ενημερωμένοι».

Τι ισχύει σε διάφορες πολιτείες
Οι μεταφορές με ασθενοφόρο στην πολιτεία της Victoria αγγίζουν το κόστος των $1204, ωστόσο το 37% των κατοίκων της Victoria πιστεύει ότι οι μεταφορές είναι δωρεάν ή ότι κοστίζουν λιγότερο από $300, ενώ το 55% των κατοίκων πιστεύει ότι κοστίζουν λιγότερο από $500.

Οι κάτοικοι της Δυτικής Αυστραλίας καλούνται να πληρώσουν $949, ενώ σε άλλες πολιτείες χρεώνεται η αρχική κλήση για ασθενοφόρο και ακολουθούν επιπλέον χρεώσεις ανάλογα με την απόσταση που καλείται να διανύσει το ασθενοφόρο.

Για τους κατοίκους της Νότιας Αυστραλίας, το κόστος ανέρχεται στα $955 μαζί με επιπλέον κόστος $5.50 ανά χιλιόμετρο. Για την Καμπέρα η χρέωση της κλήσης για υπηρεσίες ασθενοφόρου είναι $936 μαζί με επιπλέον χρέωση $12 ανά χιλιόμετρο, για αποστάσεις εκτός Καμπέρας.

Το κόστος για τις υπηρεσίες ασθενοφόρου στη Νέα Νότια Ουαλία είναι $372 μαζί με επιπλέον χρέωση $3,35 ανά χιλιόμετρο, που μπορεί να ανέλθει έως και τον ποσόν των $6095. Αυτές οι χρεώσεις δεν επηρεάζουν όσους μένουν κοντά σε κάποιο νοσοκομείο, αλλά όσους διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Στη Νέα Νότια Ουαλία το 46% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι μεταφορές με ασθενοφόρο είναι δωρεάν ή ότι κοστίζουν λιγότερο από $300.

Η κυρία Koch ανέφερε επί λέξει: «η χρήση ασθενοφόρου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πιο ακριβή μεταφορά με ταξί που θα κάνετε ποτέ στη ζωή σας. Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό οι Αυστραλοί να διαθέτουν μια ασφάλεια υγείας που να καλύπτει το κόστος του ασθενοφόρου, ώστε να αποφύγουν τους υπέρογκους ιατρικούς λογαριασμούς».

Πατήστε Play στο Podcast που συνοδεύει την κεντρική φωτογραφία για να ακούσετε τη συνέντευξη.

Πηγή: sbs.com.au
 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews