ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/8/18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την έλλειψη Διασωστών-Πληρωµάτων του ΕΚΑΒ σε νησιάΔευτέρα, 27 Αυγούστου 2018
EKABNews


ΔΤ για την έλλειψη Διασωστών-Πληρωµάτων του ΕΚΑΒ σε νησιά

Για µια ακόµα φορά, οι γνωστοί διατεταγµένοι συνδικαλιστές «ανέβλεψαν» και ανακάλυψαν στα νησιά της χώρας, έλλειψη Διασωστών-Πληρωµάτων. Δεν έχουν καταλάβει ότι οι Λωτοφάγοι δεν ζουν στην Ελλάδα.
Εκµεταλλευόµενοι ένα µικρό χρονικό κενό το οποίο αφορά ανανέωση και αύξηση υφιστάµενων συµβάσεων µέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, προσπαθούν να παράξουν νέες καταγγελίες, στα πλαίσια των πολιτικών σκοπιµοτήτων που υπηρετούν µε συνέπεια εδώ και χρόνια.
Δυστυχώς όµως η πραγµατικότητα για αυτούς είναι σκληρή. Κι επειδή και η τεκµηρίωση είναι σκληρή, ας δούµε µερικά πράγµατα :
Τον Σεπτέµβρη του 2015, στο Παράρτηµα Μυτιλήνης (Β. και Ν. Αιγαίο) υπηρετούσαν 192 Διασώστες. Σήµερα υπηρετούν 241 µόνιµοι υπάλληλοι αυτής της κατηγορίας µε την παρακάτω κατανοµή :


Σ’ ότι αφορά τις περιοχές σε Β. και Ν. Αιγαίο, οι συνάδελφοι των οποίων οι συµβάσεις µε το Πρόγραµµα Philos του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν λήξει ανέρχονται στους 23, αλλά άµεσα επίκειται νέα πρόσληψη 50 Διασωστών Πληρωµάτων Ασθενοφόρων για τις ίδιες περιοχές και 104 συνολικά για όλο το ΕΚΑΒ µέσω του ίδιου προγράµµατος του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειµένου να υποστηριχτούν οι επιχειρησιακές βάσεις του ανά την Ελλάδα, οι οποίες υποστηρίζουν δοµές προσφύγων. Οι συµβάσεις προβλέπεται να έχουν 18µήνη διάρκεια, µε πιθανότητα ανανέωσής των για άλλους 6 µήνες. Παραθέτουµε παρακάτω Πίνακα Κατανοµής του προσωπικού αυτού.
Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ µε την διαρκή υποστήριξη της ηγεσίας του Υπ. Υγείας και σε στενή συνεργασία µε άλλους φορείς υποστήριξης της Δηµόσιας Υγείας στήριξε και στηρίζει ενεργά και έµπρακτα τις ανάγκες της νησιωτικότητας.
Κατά συνέπεια, τουλάχιστον υποκριτική θα µπορούσε να χαρακτηριστεί η συγκεκριµένη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία των καιρό των άγριων Μνηµονιακών επιθέσεων στη Δηµόσια Υγεία δηλ. στο διάστηµα 2010-2014, το µόνο που βρήκε να κάνει ήταν να βγάλει 57 αναιµικά Δελτία Τύπου. Βέβαια, ξαφνικά «ανέβλεψαν» και είδαν τα Μνηµόνια και γι’ αυτό από το 2015 έως σήµερα έχουν ξεπεράσει τις 1.700 σελίδες τα Δελτία Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ.
Αµφιβάλλουµε αν είχαν την ευαισθησία να εκδώσουν έστω και µια (1) Ανακοίνωση, όταν άδειαζαν τα νησιά του Αιγαίου από Διασώστες, προς χάρη ψηφοθηρικών αναγκών. Χαρακτηριστικά τον Δεκέµβρη του 2015, η Σαντορίνη είχε µείνει µε 2 µόνο ενεργούς Διασώστες, σήµερα έχει 12.
Προκαλούµε λοιπόν, να παρουσιάσουν έστω και µια Ανακοίνωση µε το ίδιο ύφος και τις ίδιες πολιτικές προεκτάσεις για την περίοδο 2010- 2015, η οποία να αναφέρεται στις ελλείψεις προσωπικού του ΕΚΑΒ στα νησιά
Κάποιος πρόσφατα, µίλησε για «θρασίµια»…Δείτε στο EKABNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews