ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/8/18

Στοχοποίησε άδικα και προσβλητικά το ΕΚΑΒ! Απάντηση Πολάκη στον Δήμαρχο ΚισάμουΚυριακή, 26 Αυγούστου 2018
EKABNews

Στοχοποίησε άδικα και προσβλητικά το ΕΚΑΒ! Απάντηση Πολάκη στον Δήμαρχο Κισάμου
parakritika.gr

ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ (ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΟΣΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΝ) ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΝΙΓΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος στις 16/8 στην Κίσσαμο.

Διαβάσαμε κι ακούσαμε, τα όσα συνέβησαν. Ανάμεσα σ’ αυτά ήταν και η συνέντευξη του Δημάρχου Κισσάμου στην ΕΡΤ.

Θα ήταν καλοδεχούμενη η κριτική του Δημάρχου, αν όμως δεν αφιέρωνε σχεδόν το μισό χρόνο από τη συνέντευξή του, στοχοποιώντας με άδικο και προσβλητικό τρόπο, στέλεχος του ΕΚΑΒ.

Και τι δεν ακούστηκε, «δεν είναι ΕΚΑΒ, δεν εκπροσωπεί το ΕΚΑΒ», «ευθύνονται οι Δημ. Λειτουργοί, σαν τον κ. …, ,… ώστε να μη γίνεται το πολιτικό αποτέλεσμα (ποιο άραγε ;)», «απάντηση κατάπτυστη», «πως ένας υπάλληλος του ΕΚΑΒ, μας κάνει μαθήματα για το ΕΚΑΒ Κισσάμου. Δεν έχει εμπλοκή με το Κ.Υ.», «είναι βαλτός, τον βάλαν άλλοι από το Ηράκλειο», «δάκτυλος αλλωνών» κλπ., καταλήγοντας στο απειλητικό «υπάρχει χρόνος που θ’ απολογηθούν όλοι αυτοί».

Τι εννοεί άραγε; Ποιοι είναι όλοι αυτοί;

Αυτές οι απειλές θυμίζουν το «κλωτσιές και δρόμο» ενός τσαμπουκά βουλευτή, θυμίζουν το «…αλλά θα έρθει η ώρα…” ενός ακροδεξιού φίλου του Παττακού.

Μάλλον ο Δήμαρχος έμπλεξε τις κομματικές αντιλήψεις και πεποιθήσεις του, την πολιτική του αγωνία, με τον ρόλο του, ως εκλεγμένου λειτουργού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και δυστυχώς δεν έπεισε για την ειλικρίνεια των απόψεών του.

Το αν έκανε καλά ή όχι και κατέθεσε απάντηση ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Παραρτήματος, ο οποίος πρόσφατα με απόφαση του ΔΣ τοποθετήθηκε στη θέση αυτή, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες κατά νόμο διαδικασίες (καλύπτοντας έτσι ανάγκες του Παραρτήματος που χρόνιζαν για πολλά έτη), αυτό θα το κρίνει η υπηρεσία και μόνο.

Φαίνεται όμως ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση, ενόχλησε και στα Χανιά. Ίσως αν ήταν άλλος στη θέση του συγκεκριμένου υπαλλήλου, να μην ενοχλούσε…

Και δυο πράγματα επί της ουσίας του συμβάντος:

1. Το ΕΚΑΒ στην Κίσσαμο δεν διαθέτει επιχειρησιακή Μονάδα. Κατά συνέπεια οι ανάγκες της περιοχής καλύπτονται από το Κ.Υ. Κισσάμου.

2. Οι χρόνοι της συγκεκριμένης κλήσης, όπως προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία του ΕΚΑΒ :
Χρόνος κλήσης : 12:09’
Διαβίβαση κλήση στο Ασθενοφόρο των Χανίων 12:10’
Άφιξη Ασθενοφόρου στο σημείο : 12:42’
Αναχώρηση Ασθενοφόρου : 12:50’
Άφιξη στο Κ.Υ. Κισσάμου : 12:54’

3. Το ΕΚΑΒ πρωτοστατεί στο σπάσιμο συντεχνιακών αντιλήψεων, που θέλουν κάθε Φορέα της Δημόσιας Υγείας, περιχαρακωμένο. Στην κατεύθυνση αυτή λοιπόν, ενισχύει με πόρους και σύμφωνα με τις δυνατότητές του, άλλους Φορείς της Δημόσιας Υγείας μέσα από διαδικασίες συνεργασίας και Αλληλεγγύης. Έτσι, παραχώρησε στο Κ.Υ. Κισσάμου το Ασθενοφόρο.

4. Το αν το Ασθενοφόρο αυτό είχε ή όχι προβλήματα, αν αυτά δηλώθηκαν έγκαιρα ή όχι κλπ. είναι αντικείμενα προς διερεύνηση, αλλά αυτό απαιτεί συγκεκριμένη διερεύνηση με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και χωρίς κραυγές και στοχοποιήσεις.

5.Τέλος τόσο για τα Ασθενοφόρα τα οποία αγοράστηκαν μέσω του ΕΣΠΑ, όσο και τα Ασθενοφόρα της Δωρεάς του ΙΣΝ, υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να αγνοηθούν. Κατά συνέπεια το ΕΚΑΒ, μπορεί να συμβάλλει με την διάθεση παλαιότερων Ασθενοφόρων, τα οποία όμως ελέγχονται πάντα και ενδελεχώς, πριν την παράδοσή τους.

Δημοσιεύτηκε 25/8/2018Πηγή: parakritika.gr


Δείτε στο EKABNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews