ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/8/18

Μεγάλη η ανάγκη νέων ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Κισάμου ΧανίωνΠαρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
EKABNews

Ανάγκη ασθενοφόρων για το Κέντρο Υγείας Κισσάμου
haniotika-nea.gr

Δύο παμπάλαια ασθενοφόρα, με πάνω από 400.000 χιλιόμετρα που πιο συχνά βρίσκονται σε συνεργείο παρά σε υπηρεσία, διαθέτει το Κέντρο Υγείας Κισάμου!
Το μείζον πρόβλημα φάνηκε ξεκάθαρα και χθες όταν απαιτήθηκε η μεταφορά λουόμενου από την παραλία του Μαύρου Μώλου μέσα στην πόλη της Κισάμου , όμως και τα δύο ασθενοφόρα ήταν στο συνεργείο! Τελικά χρειάστηκε να κληθεί το ασθενοφόρο του “Αννουσάκειου Θεραπευτικού Κέντρου”, αλλά δυστυχώς ο 70χρονος έχασε τη μάχη για τη ζωή.
Όπως σημείωσαν στα “Χ.Ν.” εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Κισάμου, τα δύο ασθενοφόρα ήταν χθες στο συνεργείο αφού λόγω παλαιότητας καθώς έπρεπε να αντικατασταθούν εδώ και χρόνια, παρουσιάζουν συνέχεια βλάβες! «Πιο συχνά θα τα βρείτε στο συνεργείο παρά στο Κέντρο Υγείας!» μας είπαν χαρακτηριστικά.

Το θέμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου Κισάμου κ. Θοδωρή Σταθάκη που θα στείλει έγγραφο αίτημα στον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό και Πολάκη αντίστοιχα ζητώντας την αποστολή σύγχρονου ασθενοφόρου ενώ και ο Δήμος Κισάμου μέσω της “Μονομετοχικής Επιχείρισης” του Δήμου που διαχειρίζεται το Λαφονήσι, το Μπάλο και τα Φαλάσαρνα έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αγορά ασθενοφόρου επίσης.

«Δεν είναι δυνατόν μια περιοχή όπως η Κίσαμος με 12.000 κατοίκους, πάνω από 15.000 επισκέπτες καθημερινά για Μπάλο, Λαφονήσι, Φαλάσαρνα να μην έχει ούτε ένα ασθενοφόρο και να μην μπορεί να λειτουργήσει εύρυθμα το Κέντρο Υγείας» δήλωσε στα “Χ.Ν.” ο δήμαρχος.
Σημειώνεται ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στην Κρήτη έχουν δοθεί 9 σύγχρονα ασθενοφόρα, που διατέθηκαν κυρίως στο ΕΚΑΒ, κανένα όμως στο Κέντρο Υγείας Κισάμου.

«Επισκέφθηκα τη διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης ζητώντας να μάθω για ποιο λόγο δεν ήλθε καινούργιο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Κισάμου από τη στιγμή που δόθηκαν στην Κρήτη σύγχρονα ασθενοφόρα. Εκείνη μου απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό και μας έδωσαν ένα παλιό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Όμως αυτό, όπως και το ασθενοφόρο που είχε το Κέντρο Υγείας, είναι όπως είπα πολύ παλιά, με χιλιάδες χιλιόμετρα και συνέχεια έχουν βλάβες. Ως Δήμο Κισάμου έχουμε δεσμεύσει ένα ποσό από τη «Μονομετοχική Επιχείριση» μας για να αγοράσουμε ασθενοφόρο για το Κέντρο Υγείας, έχουμε ζητήσει τις τεχνικές προδιαγραφές από το Υπουργείο αλλά αυτό απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να επιτευχθεί. Ζητάμε και απαιτούμε από την πολιτεία να δώσει λύση στην περιοχή. Δεν μπορεί να περιμένουμε δύο ώρες για να έλθει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τα Χανιά. Μας βοηθάει το “Αννουσάκειο Ίδρυμα” με το δικό του ασθενοφόρο αλλά δεν αρκεί. Θα αγοράσουμε εμείς ασθενοφόρο για το Κέντρο Υγείας αλλά πρέπει να μας προμηθεύσει και η πολιτεία σύγχρονο όχημα. Δεν μπορεί αυτή η κατάσταση να συνεχιστεί» τόνισε ο κ. Σταθάκης.

Πηγή: haniotika-nea.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews