ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/8/18

Νέα απρόκλητη επίθεση από ρομά σε διασώστες του ΕΚΑΒ κατά την διάρκεια διακομιδής περιστατικού στο Πυρί ΘήβαςΚυριακή, 5 Αυγούστου 2018
EKABNews

Ένα ακόμη περιστατικό που συνδέεται με την ασφάλειά των διασωστών-πληρωμάτων ασθενοφόρων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου Τομέα ΕΚΑΒ Θήβας δέχθηκε απρόκλητη επίθεση με πέτρες από αθίγγανους (ρομά).

Νέο αδιανόητο συμβάν με πρωταγωνιστές Ρομά και διερχόμενο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στον καταυλισμό τους στο Πυρί Θηβών.

Το ασθενοφόρο του Τομέα ΕΚΑΒ Θηβών γύριζε από επείγουσα διακομιδή συνοδεία ιατρού του Νοσοκομείου Θηβών που είχε πραγματοποιήσει στην Αθήνα. Κινούνταν επί του περιφερειακής δρόμου Θηβών-Λιβαδειάς και στην αερογέφυρα, γνωστή και ως «γέφυρα του τρόμου», δέχθηκε επίθεση με πέτρες. Μία από αυτές χτύπησε το παρμπρίζ του ασθενοφόρου με αποτέλεσμα να προκαλέσει τρύπα και θραύσματα να εκσφενδονιστούν εντός του οχήματος βάζοντας σε κίνδυνο τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Ευτυχώς προσκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου έδρασε με ψυχραιμία και επαγγελματισμό και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Το συμβάν έρχεται να προστεθεί σε πλήθος άλλων που συμβαίνουν στην περιοχή, με πρωταγωνιστές ρομά, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «άβατο».

Δείτε στο EKABNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews