ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/8/18

ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ....


Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018
EKABNews

ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ....
sadentrepese.blogspot.com

Για ανακρίβειες μιλά ο αναπληρωτής προϊστάμενος του ΕΚΑΒ βγάζοντας  τον δήμαρχο Κισάμου οτι δεν ξέρει και δεν ενημερώνεται σωστά... Μάλιστα για να βγει και λίγο παραπάνω ρίχνει και ευθύνες στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας που δεν ζήτησαν άλλο ασθενοφόρο.

Διαβάστε απάντηση....
"Με αφορμή το θλιβερό περιστατικό που συνέβη στις 16/8 στην Κίσαμο θα θέλαμε να σας εκθέσουμε την άποψη της υπηρεσίας μας σαν άμεσα εμπλεκόμενοι στην διαχείριση του περιστατικού.
Στις 12:09 μμ το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση για πιθανό πνιγμό στην περιοχή Μαύρος Μόλος στην Κίσαμο.
Ήδη στο περιστατικό ήταν παρών και προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν τρεις ιατροί παραθεριστές, οι οποίοι και εκτέλεσαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε αυτόν.
Το Κέντρο Υγείας την προηγούμενη μέρα του συμβάντος είχε δηλώσει βλάβη και στο δεύτερο ασθενοφόρο του, χωρίς να γίνει αίτημα αντικατάστασής του από την Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Κισάμου, με αποτέλεσμα όταν έγινε κλήση για το περιστατικό να ενημερωθεί ο οδηγός του Αννουσάκειου θεραπευτηρίου ο οποίος μετέβει με δύο ιατρούς του Κέντρου Υγείας για άμεση παροχή πρώτων βοηθειών στον πάσχοντα στην περιοχή Μαύρος Μόλος.
Άμεσα είχε ξεκινήσει και ασθενοφόρο από τα Χανιά για περαιτέρω βοήθεια. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης επιτόπου και στο Kέντρο Υγείας οι οποίες δυστυχώς δεν απέδωσαν.
Όσον αφορά στο θέμα της παλαιότητας των ασθενοφόρων του κέντρου Υγείας που αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κισάμου και εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας , το ΕΚΑΒ στα πλαίσια τις συνεργασίας με την ΥΠΕ και βλέποντας ότι το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας ανάφερε συχνά βλάβες στο ασθενοφόρο του, ανταποκρίθηκε άμεσα και πριν ενάμιση μήνα παραχώρησε μόνιμα και δεύτερο ασθενοφόρο.
Το ασθενοφόρο που παρεδόθη, ήταν ενεργό στην κίνηση, ελεγμένο από το ΚΤΕΟ και τον μηχανικό της Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ με πιστοποίηση λειτουργικότητας του μέχρι και την παραχώρηση του, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι το Κέντρο Υγείας Κισάμου είναι το μόνο Κέντρο Υγείας σε όλη την Κρήτη που διαθέτει δύο ασθενοφόρα και παρόλα αυτά το δημοσίευμα στα Χ.Ν. της 17/8/2018, αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει ανεπάρκεια του συστήματος υγείας στην περιοχή.
Η αναφορά του Δημάρχου για αναμονή δύο ωρών για μετάβαση ασθενοφόρων από Χανιά για Κίσαμο αποτελεί ανακρίβεια, αφού ο μέσος χρόνος που απαιτείται από ένα ασθενοφόρο δεν ξεπερνά την μισή ώρα, αποβαίνοντας προσβλητικός σε μια υπηρεσία που προσφέρει κοινωνικό έργο με ανιδιοτέλεια.
Ανακριβής επίσης είναι ο αριθμός των ασθενοφόρων που αναφέρει ο Δήμαρχος , που διατέθηκαν στον Τομέα Χανίων τα οποία αποκτήθηκαν μέσω ΕΣΠΑ ενάμιση χρόνο πριν αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ Χανίων, και που δεν διατέθηκαν σε κανένα Κέντρο Υγείας αλλά ζητά από αυτά να διατεθεί ασθενοφόρο για το Κέντρο Υγείας Κισάμου.
Εάν πάλι η αναφορά γίνεται στη χορηγία ασθενοφόρων από το Ίδρυμα Νιάρχος προς το ΕΚΑΒ, που από αυτά ωφελήθηκε και η Περιφέρεια Κρήτης, πριν από έξι μήνες, αυτό και μόνο σαν σενάριο είναι ουτοπιστικό αφού αναφερόμαστε σε οχήματα που διατέθηκαν αφενός και μόνο για την υπηρεσία του ΕΚΑΒ και αφετέρου ο εξοπλισμός τους, η λειτουργία τους και ο χειρισμός τους, απαιτούν εξειδίκευση, που μόνο οι διασώστες του ΕΚΑΒ διαθέτουν, και που το Κέντρο Υγείας δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει.
Καλό θα ήταν ωστόσο, ο εκάστοτε Δήμαρχος ή Δημόσιο πρόσωπο που δεν έχει πλήρη γνώση της κατάστασης όπως και της διαχείρισης επειγόντων περιστατικών να ενημερώνεται από τους αρμοδίους φορείς (ΕΚΑΒ – ΥΠΕ) για τις δράσεις αλλά και τις ελλείψεις που υπάρχουν στον Δήμο του, για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση και να μην δημιουργείται αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.
Αναπλ. Προϊστάμενος Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΕΚΑΒ Κρήτης
Πυροβολάκης Ανδρέας

Δεν ξέρω αν χρειάζεται απάντηση ο κύριος Πυροβολάκης, αλλά επειδή οι κάτοικοι της περιοχής της Κισάμου έχουν κάνει αγώνα για να έχουν ασθενοφόρο, να του θυμίσω απλά δυο τρια πράγματα με εικόνες... Αυτό..με την μεταφορά Ιταλίδας τουρίστριας....Με τον τραυματισμό γυναίκας στην πόλη που παρέμεινε εκεί για 70 λεπτά...

Τα υπόλοιπα είναι σάλτσες... άργησε κύριε Πυροβολάκη 30 λεπτά και μια ώρα μετά ήρθε το Χανιώτικο. Εσείς σαν υπεύθυνοι και υπόλογοι θα έπρεπε να μεριμνήστε ώστε με την αναγγελία του οτι το ασθενοφόρο στην Κίσαμο είχε ζημιά να στέλνατε ένα άλλο επειγόντως. Σάλτσες και αποφυγή ευθυνών λέγεται... και επειδή δεν πρέπει να λέμε πολλά εμείς οι άσχετοι εσείς ξέρετε πολύ καλύτερα οτι κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο ειδικά σε καρδιακά ή εγκεφαλικά επεισόδια.
Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στις 12.37 και οι γιατροί μόλις είχαν έλθει...απο το Κέντρο Υγείας ως το Μαύρο Μώλος μισή ώρα ... και δεν είναι καθυστέρηση αυτό; Ίσως για σας, γιατί για μας είναι!!!
Και τι ζητήσαμε και μας κάνετε μαθήματα συμπεριφοράς;
Ένα καινούργιο ασθενοφόρο για μια περιοχή που καθημερινά έχει 30.000 φιλοξενούμενους... Ένα καινούργιο ασθενοφόρο...
Μην παραπληροφορείτε λοιπόν τον κόσμο γιατί εμείς ξέρουμε λίγα περισσότερα για το θέμα των ασθενοφόρων στην Κίσαμο....λίγα περισσότερα.

Δημοσιεύτηκε 21/8/2018About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews