ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/8/18

Ασθενοφόρο στα Κέντρα Υγείας Ραφήνας και Ν. Μάκρης ζητούν οι ΑΝΕΛΔευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
EKABNews

Ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας ζητούν οι ΑΝΕΛ
iselida.gr

Επιστολή προς τους Υπουργούς Υγείας κυρίους Ξανθό και Πολάκη έστειλαν ο συντοπίτης μας συνεργάτης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Καραγεωργίου, ο Βαγγέλης Χαραμής, πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ραφήνας-Πικερμίου κι ο Νίκος Ζουμπουρλής, πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαραθώνος.
Με αυτήν ζητούν τη μόνιμη εγκατάσταση ασθενοφόρου στα Κέντρα Υγείας Ραφήνας και Νέας Μάκρης, αφού πρώτα ευχαριστούν τους Υπουργούς για την άμεση υλοποίηση του προηγούμενου αιτήματος των ιδίων για 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ραφήνας προ διετίας.

Ολόκληρο το κείμενο:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Σε συνέχεια της από 12 Μαΐου 2016 επιστολής μας (πρωτόκολλο Υπουργού 1857, πρωτόκολλο Αναπληρωτή Υπουργού 537), με την οποία σας ζητούσαμε να μεριμνήσετε ώστε αφενός να υπαχθεί το Κέντρο Υγείας Ραφήνας σε καθεστώς 24ωρης λειτουργίας και αφετέρου να εγκατασταθεί σε αυτό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, θα θέλαμε καταρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την άμεση ανταπόκρισή σας στο πρώτο σκέλος. Από την 1η Ιουνίου 2016 το Κέντρο Υγείας Ραφήνας λειτουργεί επί 24ώρου, παρέχοντας εξαίρετες υπηρεσίες στους πολίτες, γεγονός που αποδεικνύει η διαρκώς αυξανόμενη επισκεψιμότητά του!

Ως προς το δεύτερο σκέλος, θα θέλαμε να επανυπογραμμίσουμε την ανάγκη άμεσης υλοποίησής του.Θυμίζουμε πως παλαιότερα το ΕΚΑΒ διέθετε ασθενοφόρο(εξυπηρετούσε όλη την περιοχή Πικερμίου-Ραφήνας-Νέας Μάκρης-Μαραθώνα) εντός των ορίων του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, που στάθμευε στο Πικέρμι επί της Λεωφόρου Μαραθώνος. Το ασθενοφόρο αυτό «μετακόμισε» αλλού, λόγω ανάγκης για ιδιόχρηση από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου που το ΕΚΑΒ μίσθωνε για να διανυκτερεύει το πλήρωμα.

Όταν παρέστη η ανάγκη «μετακόμισης» του ασθενοφόρου, το ΚΥ Ραφήνας πρότεινε επισήμως να το «φιλοξενεί», πρόταση με σημαντικά επιπλέον οφέλη για το ΕΚΑΒ:

• Παραμονή του ασθενοφόρου σε χώρο με 24ωρη φύλαξη, αντί «ανοιχτού» και αφύλαχτου χώρου όπως ο μέχρι τότε σε χρήση επί της λεωφόρου Μαραθώνος,
• Διανυκτέρευση του πληρώματος δωρεάν σε χώρο του ΚΥ, εν αντιθέσει με την κοστοβόρα εώς τότε πρακτική το ΕΚΑΒ να μισθώνει οίκημα για τις ανάγκες τους.
Για άγνωστο λόγο η διοίκηση του ΕΚΑΒ δεν δέχθηκε τότε την πρόταση αυτή. Eυχόμαστε να είναι αβάσιμες οι πληροφορίες πως το μετακίνησε σε εκ νέου μισθωμένο και αφύλαχτο χώρο σε γειτονικό δήμο, που ήδη διέθετε ένα ασθενοφόρο. Το πού βεβαίως αυτό μετακινήθηκε δεν είναι αντικείμενο της παρούσης επιστολής. Είναι σίγουρα όμως εκτός Ραφήνας-Πικερμίου, δημιουργώντας κατάφορη αδικία εις βάρος του Δήμου με τη μεγαλύτερη αντικειμενικά ανάγκη στην περιοχή. Ανάγκη μη αμφισβητήσιμη, που «γιγαντώνει» το τεράστιο πλήθος (σχεδόν 2.000.000!) διερχομένων του λιμανιού της Ραφήνας και η υπερπληθώρα ακτοπλοϊκών δρομολογίων που εξυπηρετεί. Ανάγκη που επιπλέον κρίνεται επιτακτική κι από τον τριπλασιασμό κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή Ραφήνας-Πικερμίου-Νέας Μάκρης-Μαραθώνος τους θερινούς μήνες λόγω παραθερισμού!

Αναλογιστείτε κύριοι Υπουργοί τι συνθήκες δημιουργούν στους δρόμους της περιοχής τα χιλιάδες οχήματα ταξιδιωτών, συγχρόνως με αυτά των τοπικά διαμενόντων, και πόσο αδήριτη ανάγκη είναι να βρίσκεται πλησίον ασθενοφόρο για άμεση ανταπόκριση σε κλήσεις είτε για τροχαία ατυχήματα είτε για περιστατικά που αφορούντους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους. Μπορείτε άλλωστε κι οι ίδιοι να ανατρέξετε σε αρχεία καταγεγραμμένων θανάτων συμπολιτών μας που μετέβησαν σε κάποιο από τα ΚΥ της περιοχής, όπου αναμένοντας την έλευση ασθενοφόρου δυστυχώς απεβίωσαν!

Στο δε πρόσφατο τραγικό συμβάν με τη φονική πυρκαγιά, κομβικό ρόλο στον εγκλωβισμό πλήθους συνανθρώπων μας στους στενούς δρόμους της περιοχής έπαιξε και η κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους της Ραφήνας και στη Λεωφόρο Μαραθώνος από οχήματα ταξιδιωτών που είχαν αποβιβαστεί στο λιμάνι. Αυτή είναι η δυσβάσταχτη κι επικίνδυνη καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν όλοι στην περιοχή!

Κύριοι Υπουργοί

Στο πλαίσιο της εκπεφρασμένης βούλησής σας για ορθολογική διαχείριση πόρων, προσωπικού και μέσων στο «χάρτη» της Υγείας προς όφελος των πολιτών και μόνον, αλλά και παίρνοντας το έναυσμα από τις ως τώρα πράξεις σας που αποδεικνύουν την ως άνω βούλησή σας, ζητούμε την το δυνατόν συντομότερη εγκατάσταση ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο χώρο του ΚΥ Ραφήνας, όπου και φυλασσόμενο θα είναι επί 24ωρου και η διανυκτέρευση του πληρώματος θα γίνεται εντελώς δωρεάν.

Οι συνθήκες φαίνονται πλέον απόλυτα πρόσφορες για κάτι τέτοιο, ιδιαιτέρως μετά τη δωρεά των 143 νέων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από το Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» (η διοίκηση του οποίου εξήρε κιόλας την άμεση ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή τους για συνεργασία, σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας που δεν ανταποκρίνονταν στις οχλήσεις τους για κάλυψη κρατικών αναγκών στην Υγεία με δωρεές τους!) αλλά και τον εν εξελίξει διαγωνισμό για προμήθεια 52 ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Αττική. Ιδανικά, και παρακαλούμε λάβετε αυτό ως πρότασή μας, η εγκατάσταση ασθενοφόρου και στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, πλέον του Κέντρου Υγείας Ραφήνας, θα είναι μία άριστη (με την κυριολεξία) εξέλιξη!

Στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία,

Μετά τιμής,

Δημήτρης Καραγεωργίου, Συνεργάτης ΥΕΘΑ

Βαγγέλης Χαραμής, Πρόεδρος Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ραφήνας-Πικερμίου

Νίκος Ζουμπουρλής, Πρόεδρος Ανεξαρτήτων Ελλήνων ΜαραθώνοςΔημοσιεύτηκε 19/8/2018

Πηγή: iselida.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews