ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/8/18

Ερώτηση στην Βουλή η μη ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο
Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018
EKABNews

Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας για το περιστατικό που έφερε στο φως της δημοσιότητας το kalymnos-news.gr για μη ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο σε κλήση επειδή δεν υπάρχει νυχτερινή βάρδια.
kalymnos-news.gr

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για την υποστελέχωση του Τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο, κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Επισημαίνει, μάλιστα, και ένα περιστατικό που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 20 Αυγούστου, όταν τραυματίας τροχαίου ατυχήματος στο νησί έμεινε αβοήθητος αφού δεν υπήρχε νυχτερινή βάρδια στο ΕΚΑΒ.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το περιστατικό που έφερε στο φως της δημοσιότητας το kalymnos-news.gr και μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι η υποστελέχωση του τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, εντείνει την ανασφάλειά τους και δυσφημεί τη χώρα απέναντι στους επισκέπτες της.

Είναι σαφές ότι, με αυτό τον τρόπο, τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Είναι αδιανόητο να μην καλύπτονται με 24ωρη βάρδια οι τομείς του ΕΚΑΒ στα νησιά που αποτελούν, μάλιστα, τουριστικούς προορισμούς.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από τον Υπουργό Υγείας την άμεση ενίσχυση με προσωπικό του Τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο.

Παραθέτουμε αυτούσια την ερώτηση

Ε  Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Τραυματίας από τροχαίο έμεινε αβοήθητος επειδή δεν υπάρχει νυχτερινή βάρδια στο ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο, λόγω υποστελέχωσης»

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε η επαρκής στελέχωση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα νησιά, αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας.

Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης που οδηγούν σε τραγικές καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, εντείνουν την ανασφάλειά τους και δυσφημούν τη χώρα απέναντι στους επισκέπτες της.

Η περίπτωση ενός περιστατικού τροχαίου ατυχήματος στην Κάλυμνο, στο οποίο το ΕΚΑΒ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, λόγω του γεγονότος ότι δεν υπήρχε νυχτερινή βάρδια, είναι αποκαλυπτική.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας έγινε κλήση προς το ΕΚΑΒ, μετά από τραυματισμό σε τροχαίο ατύχημα, αλλά υπήρξε αδυναμία επέμβασης αφού, λόγω υποστελέχωσης, δεν υπήρχε νυχτερινή βάρδια από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί.

Είναι σαφές ότι με αυτό τον τρόπο τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Είναι αδιανόητο να μην καλύπτονται με 24ωρη βάρδια οι τομείς του ΕΚΑΒ στα νησιά που αποτελούν, μάλιστα, τουριστικούς προορισμούς.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

Εάν γνωρίζει το περιστατικό, το οποίο, μάλιστα, πήρε έκταση με δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε τοπικά ΜΜΕ;

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την ενίσχυση με προσωπικό του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο προκειμένου να καλύπτονται οι βάρδιες και να υπάρχει 24ωρη λειτουργία;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Δημοσιεύτηκε 21/8/2018

Πηγή: kalymnos-news.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews