ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/8/18

Η ΑΔΕΔΥ Με αφορμή την καταδίκη του κ. Πολάκη για υβριστικά σχόλια κατά της ΠΟΕΔΗΝ και του Προέδρου της
Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018
EKABNews


Με αφορμή την καταδίκη του κ. Πολάκη για υβριστικά σχόλια κατά της ΠΟΕΔΗΝ και του Προέδρου της

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ, που αναφέρονται στην καταδίκη του κ. Πολάκη από το πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο τον υποχρεώνει στην καταβολή 25.000 ευρώ ως αποζημίωση για υβριστικά σχόλια κατά της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της, που ανάρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook), επισημαίνει τα εξής:

1. Υποχρέωση των υπουργών οποιασδήποτε κυβέρνησης είναι να συνεργάζονται και να συνδιαλέγονται με τους θεσμικούς εκπροσώπους των εργαζομένων για θέματα της αρμοδιότητάς τους και όχι να αναρτούν υβριστικά σχόλια σε μέσα κοινωνική δικτύωσης, όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους.

2. Στη χώρα μας οι εργαζόμενοι εκλέγουν με δημοκρατικό τρόπο τους εκπροσώπους τους, πάντα με βάση τους νόμους της πολιτείας. Ευτυχώς, για τη δημοκρατία μας, η εκλογή αυτή δεν τίθεται υπό την έγκριση της εκάστοτε κυβέρνησης ή του εκάστοτε αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

3. Οι κατ’ εξακολούθηση υβριστικές αναφορές του κ. Πολάκη απέναντι στην ΠΟΕΔΗΝ και στον Πρόεδρό της, δείχνουν το ύφος της εξουσίας της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, απέναντι στους θεσμικούς εκπροσώπους των εργαζομένων.

4. Ελπίζουμε η δικαστική απόφαση να λειτουργήσει παιδευτικά για τον κ. Πολάκη και, πλέον, αντί να υβρίζει τους εκπροσώπους των εργαζομένων, να ασχοληθεί με τα σοβαρότατα προβλήματα και τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία, λόγω των μνημονιακών πολιτικών – περικοπών που αυτός και η κυβέρνησή του συνεχίζουν να ασκούν.

5. Τέλος, καλούμε τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του και να ανακαλέσει στην τάξη τον υπουργό του αν, πραγματικά, θεωρεί το συνδικαλιστικό κίνημα ως θεσμικό και κοινωνικό εταίρο και αν εξακολουθεί να πιστεύει αυτά που στο παρελθόν δήλωνε, ότι δηλαδή: «η ελεύθερη και ακώλυτη άσκηση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας, αποτελεί πυλώνα της πολιτικής μας».

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Πηγή: adedy.gr


Δείτε στο EKABNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews