ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/8/18

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή αποτιμά την ανταπόκριση του δημοσίου συστήματος Υγείας μετά τις φονικές πυρκαγιέςΔευτέρα, 6 Αυγούστου 2018
EKABNews

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή αποτιμά την ανταπόκριση του δημοσίου συστήματος Υγείας μετά τις φονικές πυρκαγιές
healthview.gr

Την ανταπόκριση του δημοσίου συστήματος Υγείας του Λεκανοπεδίου, μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, αποτιμά με μία εκτενή ανακοίνωσή του την Πέμπτη 2 Αυγούστου το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή έχει ως εξής:

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί και όλοι οι υγειονομικοί των δημόσιων δομών του λεκανοπεδίου από την πρώτη στιγμή συνέδραμαν στην παροχή περίθαλψης για τα θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς με ζήλο και αυτοθυσία. Τις πρώτες μέρες αυτό που προείχε ήταν η ολόπλευρη προσφορά και η αλληλεγγύη και αυτό ακριβώς αποτυπώνεται και στην σχετική ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ 26/7/2018 ( https://goo.gl/u5fD35 ).

Τώρα, δέκα μέρες μετά, πρέπει να αναδειχτούν θέματα που προέκυψαν ώστε το σύστημα περίθαλψης να είναι καλύτερα προετοιμασμένο για τυχόν παρόμοια μελλοντικά δραματικά συμβάντα. Η ανάδειξη αυτή πρέπει να γίνει με ουσιαστικό τρόπο μακριά από την απαράδεκτη επικοινωνιακού τύπου προπαγανδιστική πυροτεχνοματολογία τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και της «αντιπολίτευσης» ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που ενώ συμφωνούν στην ουσία της εφαρμοζόμενης καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, ανταλλάσσουν ανούσιες και εκτός πραγματικότητας επικοινωνιακές ατάκες.

-Η διαχείριση της κρίσης το βράδυ της Δευτέρας 23/7 και τις αμέσως επόμενες μέρες από τους κυβερνητικούς αρμόδιους των μηχανισμών ευθύνης υπουργείου Υγείας ήταν πολύ πιο συντονισμένη και αποτελεσματική συγκριτικά με την αντίστοιχη τελείως απαράδεκτη από τους κυβερνητικούς αρμόδιους των μηχανισμών ευθύνης υπουργείου Προστασίας Πολίτη, υπουργείου Εθνικής Άμυνας και  Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Όμως για άλλη μια φορά αναδείχτηκε το θέμα της ύπαρξης ταυτόχρονα δύο διαφορετικών συντονιστικών κέντρων (κέντρο του ΕΚΑΒ και κέντρο του ΕΚΕΠΥ). Όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει τα δύο αυτά συντονιστικά κέντρα πρέπει να συγχωνευτούν σε ένα με κατάργηση του κέντρου ΕΚΕΠΥ και ενσωμάτωση των γιατρών του στην ιατρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ σε θέσεις γιατρών ΕΣΥ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Άλλωστε το δεύτερο μείζον θέμα που αναδείχτηκε το βράδυ της Δευτέρας 23/7, εκτός από την γενική γνωστή υποστελέχωση του ΕΚΑΒ, ήταν πιο συγκεκριμένα και η υποστελέχωση της ιατρικής υπηρεσίας του ΕΚΑΒ. Πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό πως η Επείγουσα Ιατρική «επί τόπου» στα συμβάντα – στις προσκομιδές – στις διακομιδές είναι ζωτική ανάγκη. Επειγόντως η ιατρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ πρέπει να στελεχωθεί με τον αναγκαίο αριθμό μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης (ο αριθμός «80» τον οποίο παραδέχεται η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας ως αναγκαίο είναι απελπιστικά μικρός και πολύ πίσω από τις ανάγκες) ώστε σε τέτοιες αλλά και άλλες καταστάσεις να μην προστρέχει ασθενοφόρο όχημα μόνο με οδηγό και διασώστη, χωρίς γιατρό.

–Στα νοσοκομεία η υποστελέχωση αναδείχτηκε από την επόμενη μέρα σε όλο της το μεγαλείο, όσον αφορά τις υπηρεσίες Αιμοδοσίας. Η συγκινητική και αυθόρμητη αλληλεγγύη χιλιάδων ανώνυμων πολιτών που έσπευσαν στα νοσοκομεία ως εθελοντές αιμοδότες σχηματίζοντας ατέλειωτες ουρές θα είχε πιάσει πολύ περισσότερο «τόπο» αν οι υπηρεσίες αιμοδοσίας διέθεταν το αναγκαίο αριθμητικά προσωπικό και τις συνοδές αναγκαίες υποδομές παρά την αυτοθυσία του υπάρχοντος προσωπικού που εργάστηκε επί μέρες πέραν του ωραρίου του ώστε να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών αιμοδοσίας. Η διοίκηση του ΕΚΕΑ οφείλει άμεσα και εμπεριστατωμένα να τοποθετηθεί και αυτή ως αρμόδια για το ζήτημα.

– Όσον αφορά την νοσοκομειακή περίθαλψη των εγκαυματιών, το μείζον θέμα που αναδεικνύεται εκτός από τα γνωστά και αυτονόητα (υποστελέχωση των ΤΕΠ κλπ) είναι αυτό της Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Η Εντατική Θεραπεία του βαρέως πάσχοντος εγκαυματία απαιτεί εξειδικευμένες υποδομές (ειδικά κρεβάτια – «στέρνες» κλπ). Το εξωφρενικό είναι πως ενώ αυτή η υλικοτεχνική υποδομή ΥΠΑΡΧΕΙ (στο Θριάσειο νοσοκομείο στην Ειδική Μονάδα «Λάτσειο» που είχε φτιαχτεί ακριβώς μετά παλιότερη τραγωδία με μαζικό βιομηχανικό εργατικό ατύχημα) ΔΕΝ χρησιμοποιείται γιατί λόγω ελλείψεων κλινών ΜΕΘ και το «Λάτσειο» λειτουργεί ως γενική ΜΕΘ. Έτσι οι 11 συνολικά βαρέως πάσχοντες εγκαυματίες εισήχθησαν σε γενικές ΜΕΘ που δεν διαθέτουν την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή νοσηλείας εγκαυματιών. Σε αυτό ακριβώς το κρίσιμο θέμα δεν δόθηκε καμία απάντηση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας – το παρέκαμψε αποσιωπώντας το και μίλησε γενικά για τον αριθμό κλινών γενικής ΜΕΘ που λειτουργούν αυτήν την στιγμή συνολικά στην χώρα (λες και ο αριθμός «565» είναι τέτοιος που πρέπει να καμαρώνουμε ενώ ξέρουμε πως 1. Αν υπήρχε το αναγκαίο προσωπικό θα μπορούσαν άμεσα να λειτουργήσουν τουλάχιστον άλλες 100 κλίνες, 2. Αναγκαστικά οι κλίνες ΜΑΦ χρησιμοποιούνται και αυτές ως ΜΕΘ με αποτέλεσμα πρακτικά να μην υπάρχουν κλίνες ΜΑΦ και σε μερικές περιπτώσεις να μην υπάρχουν καν κλίνες Μετεγχειρητικής Ανάνηψης όπως είχε γίνει πρόσφατα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, και 3. Οι ανάγκες σε κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ συνολικά στην χώρα είναι τουλάχιστον 2000). Άλλωστε φυσικά ούτε από τους εκπροσώπους της αστικής «αντιπολίτευσης» ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τέθηκαν τα παραπάνω θέματα (αντίθετα πάλι κυριάρχησαν τα ανούσια επικοινωνιακά κουτσομπολιά επί προσωπικού και τα fake news των «επικοινωνιακών μηχανισμών») και έτσι βοηθήθηκε η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας να παρακάμψει τα κρίσιμα ερωτήματα.

Τέλος θα πρέπει να τονιστεί η τελείως εκατέρωθεν απαράδεκτη «επί πτωμάτων» επικοινωνιακή διαχείριση. Από την κυβέρνηση ακούσαμε το εξωφρενικό «δεν ανακοινώσαμε αμέσως πως υπάρχουν νεκροί γιατί για να διαπιστωθεί επίσημα ένας θάνατος πρέπει να επιληφθεί ιατροδικαστής ( ! )», δεν υπήρχε καμία επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των αγνοουμένων και τον αριθμό των ταυτοποιημένων και αταυτοποίητων σορών επί 6 (έξι) ημέρες ( ! ! ) μέχρι τις 29/7 που υπήρξαν σχετικές ανακοινώσεις από το Πυροσβεστικό Σώμα. Από την άλλη, από τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς της «αντιπολίτευσης» (κυρίως της ΝΔ) διαδίδονταν επί μέρες φήμες για «εκατοντάδες πτώματα που ξεβράζονται στην Σαλαμίνα» ( ! ! ! ), κυκλοφορούσαν μακάβριες φωτογραφίες με σορούς νεκρών καμένων παιδιών κλπ, κλπ … Και αυτά από κυβερνητικές και «αντιπολιτευόμενες» αστικές πολιτικές δυνάμεις προσηλωμένες στην ίδια καταστροφική πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας, των αιματοβαμμένων «πλεονασμάτων», των περικοπών κοινωνικών δαπανών, των ελαστικών – προσωρινών σχέσεων εργασίας παντού της πυρόσβεσης και της δημόσιας περίθαλψης συμπεριλαμβανομένων, της καταστροφής του περιβάλλοντος στον βωμό της καπιταλιστικής κερδοσκοπίας. Την πολιτική των καπιταλιστών, της ΕΕ, των μνημονιακών κυβερνήσεων που αυτή είναι η ένοχη για τις εκατόμβες αθώων θυμάτων και όχι τα «φυσικά φαινόμενα».

Οι γιατροί και γενικά οι υγειονομικοί της κινηματικής ανεξαρτησίας και της αντισυστημικής – αντικαπιταλιστικής – ριζοσπαστικής αριστεράς, αλλά και φυσικά ΟΛΟΙ οι έντιμοι μαχόμενοι υγειονομικοί, θα συνεχίσουμε προσηλωμένοι τόσο την με αυτοθυσία καθημερινή προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο όσο και τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια – καθολική – σύγχρονη – ισότιμη – υψηλής ποιότητας περίθαλψη.

Οι επικοινωνιακές κοκορομαχίες των αστικών πολιτικών κομμάτων που εναλάσσονται στην αστική μνημονιακή διακυβέρνηση εφαρμόζοντας την ίδια καταστροφική πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, από την μία δεν μας αφορούν και από την άλλη μας εξοργίζουν όταν διεξάγονται κυριολεκτικά «επί πτωμάτων» – θυμάτων αυτής ακριβώς της καταστροφικής πολιτικής που εκατέρωθεν υπηρετούν”.Δημοσιεύτηκε 2/8/2018

Πηγή: healthview.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

 1. 6 μικρά + 6 μεγάλα
  Παρά την φυσική απουσία όλων των διοικούντων καθώς και των κεντρικών επιλογών τους στο Τ.Κ., μάλλον καλά τα πήγαμε (ή μήπως ακριβώς γι αυτό;)
  Θα μπορούσαν ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα στο ΤΚ, στο ΕΤΙΚ, στον συντονισμό μας με το λιμενικό, στην έλλειψη ετοιμότητας του γρ. κίνησης για επιπλέον βάρδιες και στην αντίστοιχη απαράδεκτη έλλειψη διαθεσίμων εφεδρικών οχημάτων ακόμη και μετά την δωρεά ΙΣΝ. Άραγε τι θα γινόμασταν χωρίς αυτή;
  Τι έγινε πίσω από το τσουρουφλισμένο ΕΚΑΒ κι όχι στα εξίσου μαχόμενα ΤΕΠ - Χειρουργεία - ΜΕΘ όσο κυρίως στα γραφεία των ακάπνων... Εκεί:
  _Είδαμε την βιαστική εκχώρηση στο ΕΚΕΠΥ της διαχείρισης των κλινών ΜΕΘ με την πλήρη στήριξη της διοίκησης μας, που ευλόγησε τον ακρωτηριασμό μας, χωρίς την παραμικρή αντίρρηση. Θεώρησε ότι μας απονεμήθηκε κάποιο μετάλλιο ανδρείας για όσα τραβήξαμε και μας απάλλαξαν από τον περιττό κόπο και έργο...
  _Λειτούργησαν και πάλι τα δύο παράλληλα κέντρα υγειονομικού ενδιαφέροντος ευτυχώς χωρίς συνέπειες λόγω της εκπροσώπησης μας κατά την κρίσιμη στιγμή από μια παλιά καραβάνα που παραδόξως είχε διασωθεί των γνωστών εκκαθαρίσεων ...
  _Οι αναφορές του διαχρονικού περιφερόμενου διοικητή περί αναγκαίας ιατροδικαστικής διαβεβαίωσης γιατί τάχα η απανθράκωση ίσως να εγκυμονεί και αναγέννηση .... Γιατί τότε δεν κάναμε και ΚΑΡΠΑ στους απανθρακωθέντες; Άραγε είναι ικανοποιημένος για την μετεγγραφή ο κ Αναπληρωτής; Μετά μάλιστα τις επικοινωνιακές μπαρούφες στις οποίες τον παρέσυρε άνευ λόγου και αιτίας….
  _Η πλήρης διαφύλαξη του ΑΤΤΙΚΟΥ με το ψευδοεπιχείρημα της Κινέτας ενώ στην πραγματικότητα οφειλόταν στην άρνηση εκχώρησης κλινών ΜΕΘ. Πού; Εκεί όπου η ιεραρχία είναι ο διοικητής Δραγώνας, η διαβόητη σύζυγος Κωστοπαναγιώτου (δ/ντρια Ιατρικής Υπηρεσίας) και ο ολύμπιας αταραξίας Αρμαγανίδης της ΜΕΘ (πρόεδρος ΕΣ). Ο κ αναπληρωτής και το alter ego του, η κα Ιορδανίδου (διοικήτρια 2ης ΥΠΕ) δήλωναν πρόσφατα κατενθουσιασμένοι με τον συμπαγή άξονα συριζαικού κράτους που έχουν στήσει στο Χαϊδάρι Τώρα παραμένουν εξίσου ευχαριστημένοι που τους έψαχναν όλους αυτούς τη νύχτα που πήρε ο κώλος τους φωτιά; Μήπως στην μονάδα του Ευαγγελισμού που έσωσε την παρτίδα θα έπρεπε να απονείμουν κανένα επίτιμο θρόνο στην Αριστοτέλους γιατί εκεί οφείλουν την διάσωση τους; Για φανταστείτε τον ΣΚΑΙ πάνω από διασωληνωμένο εγκαυματία στο διάδρομο και θα καταλάβετε. Οι άνθρωποι στο ΑΤΤΙΚΟΝ προστατεύουν το πελατειακό μαγαζάκι τους με περισσότερη θέρμη από κάθε διοικητή του Άδωνη. Κι αυτοί εξάλλου με τους ίδιους ακριβώς συνεργάτες διοικούσαν (ναί όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο οι φανατικοί αδωνιστές είναι οι σημερινοί φανατικοί πολλακιστές!!! Τα ίδια πρόσωπα στους ίδιους ρόλους και για τους χαζούς σανός.)
  _Στην εθνική τραγωδία δεν περισσεύει κανείς. Για αυτό και σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας μας εμείς κάτι τύπους υπόπτων φρονημάτων είδαμε να βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά. Μη ξεχνάμε εξάλλου ότι ακόμη και ο όψιμα πολλακόφρων & εκκαθαριστής αντιπρόεδρος μας υπήρξε μακράς πασοκικής Παιδείας! Ας το καταλάβουν όσοι επιμένουν να διοικούν την Αριστοτέλους με την αρχαία μέθοδο του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού.
  _Η διαχείριση των κλινών ΜΕΘ από τον αναπληρωτή που έχει και επαγγελματική εμπλοκή με το θέμα (όπως και ....ο κ Νιάκας) δικαιολογεί άραγε τις θριαμβολογίες του; Για διαβάστε την κριτική των παλιών συντρόφων τους στην ΑΡΣΙ όπου αυτοί τα έλεγαν και η κ Ιορδανίδου (ιατρός της επίδικης ΜΕΘ του Θριασείου) τα επιβεβαίωνε. Ας ευχηθούμε να δούμε κι άλλους εγκαυματίες να εξέρχονται από τις ΜΕθ πέραν του μόλις ενός που τα κατάφερε μέχρι τώρα και βγήκε από την ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews