ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/9/18

Χίος: Κίνδυνος να μείνουμε με ένα ασθενοφόρο στη βάρδια-Περιμένουμε χορηγίες για να επισκευαστούν 2 οχήματα!


Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018
EKABNews

Κίνδυνος να μείνουμε με ένα ασθενοφόρο στη βάρδια
alithia.gr

Περιμένουμε... χορηγίες για να επισκευάσουμε δύο, αλλά και αυτό να γίνει δεν έχουμε προσωπικό

Τον κώδωνα του κινδύνου να μείνει ο τομέας ΕΚΑΒ Χίου με ένα ασθενοφόρο σε κάθε βάρδια - πρωί, απόγευμα, βράδυ- από τις 19 Οκτωβρίου, που λήγουν οι συμβάσεις 5 εργαζομένων οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, έκρουσε το πρωί, μέσω του Ράδιο “Α”, ο Πρόεδρος της Τριμελούς Επιτροπής του Σωματείου Χίου του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Μπακλούς, επισημαίνοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση, εκτός των επειγόντων περιστατικών, τίθεται εν αμφιβόλω η δυνατότητα εκτέλεσης των υπολοίπων τακτικών μετακινήσεων ασθενών, από και προς το Νοσοκομείο..

Το ήδη υποστελεχωμένο τμήμα τους σήμερα - με 15 άτομα προσωπικό, συν τα 5 μέσω ΚΕΛΠΝΟ- καλείται να καλύψει όχι μόνο τα επείγοντα περιστατικά αλλά και τις διακομιδές από και προς πλοία και αεροπλάνα, τα εξιτήρια από το νοσοκομείο, καθώς και τις μετακινήσεις νεφροπαθών, αλλά και ασθενών που επανεξετάζονται στο ορθοπεδικό και χειρουργικό τμήμα.

Αφορμή για την παρέμβαση του κου Μπακλού η καταγγελία που έκανε το πρωί από το Ράδιο “Α” ο νεφροπαθής, Αλέξανδρος Μιχάλας, για τους χρόνους αναμονής, μετά την ολοκλήρωση της αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο, για την επιστροφή του στο σπίτι.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Τριμελούς Επιτροπής του Σωματείου ΕΚΑΒ Χίου με το υπάρχον προσωπικό διαθέτουν σήμερα δύο ασθενοφόρα στην πρωινή βράδια και από ένα στις υπόλοιπες δύο βάρδιες. Το πρωί ένα ασθενοφόρο παραμένει δεσμευμένο για τα επείγοντα περιστατικά και το δεύτερο για τις τακτικές μετακινήσεις των ασθενών. Δεδομένου του κανονισμού λειτουργίας τους, είπε, προηγούνται πάντα τα επείγοντα περιστατικά και μετά τις 11 - 12 το μεσημέρι που συνήθως προκύπτουν επείγοντα, συμπίπτει χρονικά η μεταφορά ασθενών που λαμβάνουν εξιτήριο αλλά και νεφροπαθών, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας χρόνος αναμονής για τους τελευταίους.

Ο κ. Μπακλούς καυτηρίασε το γεγονός ότι το ΕΚΑΒ στη Χίο είναι υποστελεχωμένο, όταν ο αντίστοιχος τομέας στην Μυτιλήνη έχει τριπλάσιο προσωπικό, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που έχουν ακινητοποιημένα ασθενοφόρα, αφού από τα οχήματα που βλέπουμε στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου, μόνο 3 μπορούν να χρησιμοποιηθούν, δύο χρήζουν επισκευής (το ένα εξ’ αυτών περιμένει να επισκευαστεί εδώ και ένα χρόνο και καταβάλλουν - όπως είπε - προσπάθειες να βρουν χορηγίες!), ενώ ένα επίσης έχει διατεθεί στο Κέντρο Υγείας Πυργίου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής των νοτιοχώρων.

Λεπτομέρεια στην αναφορά του ότι δυστυχώς ακόμη κι αν σήμερα τα είχαν αυτά τα οχήματα δεν υπάρχει προσωπικό για να τα στελεχώσει!

Πηγή: alithia.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews