ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/9/18

ΑΔΕΔΥ: Σε επαγρύπνηση για ανατροπές στα βαρέα 90.000 υπάλληλοι
Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
EKABNews

Δημοσίευμα από τον Ελεύθερο Τύπο: Γ. Πάιδας, Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ: Σε επαγρύπνηση για ανατροπές στα βαρέα 90.000

Α∆Ε∆Υ: ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ 90.000

Αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κρύβουν οι αλλαγές για το καθεστώς βαρέων στο ∆ηµόσιο. Με δήλωσή του στο ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» ο πρόεδρος της Α∆Ε∆Υ Γιάννης Πάιδας καλεί τους ασφαλισµένους σε επαγρύπνηση και διατυπώνει τις ενστάσεις της συνδικαλιστικής οργάνωσης του ∆ηµοσίου στις επιχειρούµενες αλλαγές:

«Η κυβέρνηση κρατά σε οµηρία 90.000 υπαλλήλους για τις παρεµβάσεις στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλµατα», τονίζει ο κ. Πάιδας και προσθέτει: «Το πόρισµα της 17µελούς επιτροπής δεν έχει δοθεί στη δηµοσιότητα.

Για πρώτη φορά στα χρονικά ύπαρξης αντίστοιχων επιτροπών δεν συµµετέχει εκπρόσωπος της Α∆Ε∆Υ. Σε συνάντησή µας µε τον υπουργό Οικονοµικών Ευκλείδη Τσακαλώτο µάς είπε πως δεν µπορεί να δεσµευτεί για τίποτα παρά µόνο για το ότι θα υπάρχει δηµοσιονοµική ουδετερότητα. ∆ηλαδή να εξαιρεθούν ειδικότητες από τα βαρέα και κάποιες να ενταχθούν σε αυτό το καθεστώς. Θέση που σε καµία περίπτωση δεν βρίσκει σύµφωνη την Α∆Ε∆Υ.

Οι αρµόδιοι υπουργοί κρύβονται πίσω από διατάξεις που έχουν ψηφίσει και λένε ότι πρέπει να γίνει εναρµόνιση µε αυτά που ισχύουν και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι αποδοχές των Ευρωπαίων εργαζοµένων όµως σε αντίστοιχες ειδικότητες του ∆ηµοσίου είναι πολλαπλάσιες και τα επιδόµατα των βαρέων και ανθυγιεινών είναι ένα µικρό ποσοστό των απολαβών τους.

Για τους δικούς µας εργαζόµενους το επίδοµα των 150 ευρώ των βαρέων και ανθυγιεινών επιδοµάτων αποτελεί το 20% µε 25% του συνόλου του µισθού τους. Ζητάµε να παραµείνει ως έχει το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών, να επεκταθεί σε όλους τους υπαλλήλους που εργάζονται στον ίδιο χώρο και στις ίδιες ειδικότητες και να προβλεφθεί ειδικό συνταξιοδοτικό καθεστώς, όπως συµβαίνει και στον ιδιωτικό τοµέα, ώστε να βγαίνουν στη σύνταξη πέντε χρόνια νωρίτερα και συγκεκριµένα στα 62 και όχι στα 67».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ΕΔΩ

Πηγή: adedy.gr

 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews