ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/9/18

Ηνωμένο Βασίλειο: 96.000 λίρες (106.590 ευρω) για παραβίαση του ορίου ταχύτηταςΔευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018
EKABNews

Ηνωμένο Βασίλειο: 96.000 λίρες (106.590 ευρω) για παραβίαση του ορίου ταχύτητας.
sostegr.wordpress.com

– Ο Mario Lemina, ποδοσφαιριστής της Σαουθάμπτον θα πληρώσει το μεγαλύτερο πρόστιμο για παράβαση του Κ.Ο.Κ.  στην ιστορία της χώρας.

–Του επεβλήθησαν επίσης 18 βαθμοί ποινής και απαγόρευση οδήγησης για ένα έτος


Ο Mario Lemina, αστέρας της ποδοσφαιρικής ομάδας Southampton, έλαβε το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορια του Ηνωμένου Βασιλείου για υπέρβαση ταχύτητας ενώ του απαγορεύθηκε να οδηγεί για ένα χρόνο.

Ο 25χρονος τιμωρήθηκε με πρόστιμο £ 96.000 τη Δευτέρα, αφού αρνήθηκε τρεις φορές να δηλώσει στην αστυνομία αν ήταν ο ίδιος οδηγός, όταν το αυτοκίνητο του, μια Mercedes-AMG GLA45 αξίας £50.000 καταγράφηκε να παραβιάζει τα όρια ταχύτητας. Το πρόστιμο των £ 96.000 είναι τριπλάσιο του εβδομαδιαίου μισθού του.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής από τη Γκαμπόν με το πρόστιμο των £ 96.000 ξεπέρασε τον μέχρι σήμερα τροπαιούχο τηλεοπτικό αστέρα Ant McPartlin που τον περασμένο Απρίλη τιμωρήθηκε με πρόστιμο £86.000 όταν συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος.

Ο Lemina δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Aldershot κατά την εκδίκαση της υπόθεσης αλλά δήλωσε ότι δεν ήξερε αν ήταν ο αδελφός του ή ο ξάδελφος του που οδηγούσε το αυτοκίνητο ενώ παραδέχτηκε τρεις περιπτώσεις άρνησης ενημέρωσης της αστυνομίας αφού αγνόησε τις επιστολές της.

Στον Lemina επιβλήθηκαν και 18 βαθμοί ποινής στο point system που προστέθηκαν στους 21 που είχε ήδη στην άδεια του από παραβάσεις εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, με αποτέλεσμα την απαγόρευση οδήγησης ενός έτους.

Η Southampton αγόρασε  τον Lemina από από τη Juventus με το ποσό των £15,4 εκατ.

Τα πρόστιμα για παραβίαση ορίου ταχύτητας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυστηρότερες ποινές για αδικήματα σοβαρής υπέρβασης ταχύτητας τέθηκαν σε ισχύ στην Αγγλία και την Ουαλία το περασμένο έτος. Στους παραβάτες της κατηγορίας Band C (αφορά στις υψηλότερες ταχύτητες που καταγράφονται), μπορεί να επιβληθούν  πρόστιμα που αντιστοιχούν στο 125% μέχρι και το 175% των εβδομαδιαίων εισοδημάτων του οδηγού, καθώς και έξι βαθμοί ποινής στο point system και αφαίρεση της άδειας οδήγησης  μέχρι 56 ημέρες.

Τυπικά το ανώτατο πρόστιμο για υπέρβαση ταχύτητας είναι £1.000, εκτός εάν η παράβαση πραγματοποιηθεί σε αυτοκινητόδρομο, οπότε το τυποποιημένο ανώτατο όριο είναι £ 2.500.

Ωστόσο, οι δικαστές μπορούν να επιβάλουν αυστηρότερες ποινές για τους συστηματικούς παραβάτες, όπως στην περίπτωση Lemina.

Να σημειώσουμε ότι τα όρια ταχύτητας στο Ηνωμένο Βασίλειο (110km στους αυτοκινητοδρόμους – εκτεταμένες ζώνες 30km στις πόλεις) είναι χαμηλότερα από την Ελλάδα (130 km στους αυτοκινητοδρόμους – εκτεταμένες ζώνες με όριο 50 km αλλά και δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας μέσα στις πόλεις) και η επιτήρηση πολύ αυστηρότερη.

Από το Μάρτιο του 2018 με τις αλλαγές που εισηγήθηκε στον Κ.Ο.Κ. το ΥΜΕ και ψήφισε η ελληνική Βουλή η παραβίαση των ορίων ταχύτητας στην Ελλάδα δεν θεωρείται επικίνδυνη παράβαση και τα πρόστιμα γι αυτή την παράβαση μειώθηκαν κατά 50%.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αθλητικά sites o Lemina μετά από τις τελευταίες εξελίξεις σκέφτεται σοβαρά προτάσεις για μεταγγραφή του σε ελληνικό σύλλογο μια και κάτι τέτοιο θα  του διασφάλιζε  το ατιμώρητο για την οδηγική του συμπεριφορά.

ΠΗΓΗ: dailymail

Τι ισχύει για τα πρόστιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο: ΕΔΩ

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews