ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/9/18

ΕΚΑΒ: Παραμένουν τα «σύννεφα» για τη βάση αεροδιακομιδών στο ΆκτιοΣάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018
EKABNews

ΕΚΑΒ - Παραμένουν τα «σύννεφα» για τη βάση αεροδιακομιδών
anex.gr

Στον «αέρα» έχει αφήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας το ζήτημα της λειτουργίας της βάσης στο Άκτιο, παρά το γεγονός πως οι εγκαταστάσεις της είναι έτοιμες

«Θολό» παραμένει το τοπίο αναφορικά με την επίλυση ενός μείζονος ζητήματος, που αφορά σε κάθε περίπτωση την αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Ο λόγος για την μη έναρξη της λειτουργίας της βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στο Άκτιο, μια βάση που σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του πρώην πλέον προέδρου του ΕΚΑΒ, Ν. Καρακατσιανόπουλου, που παραιτήθηκε από τη θέση του, έπρεπε να έχει λειτουργήσει φέτος το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, τα δύο τελευταία χρόνια, από την προμήθεια των νέων ασθενοφόρων μέχρι την αντικατάσταση του συστήματος επικοινωνιών και τη λειτουργία του υπερσύγχρονου συστήματος ΤETRA, η 7η Περιφέρεια του ΕΚΑΒ εκσυγχρονίστηκε και αναβαθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό.

Ωστόσο το μεγάλο στοίχημα και για το ΕΚΑΒ και για την πολιτική ηγεσία ήταν και παραμένει η λειτουργία της βάσης αεροδιακομιδών στο Άκτιο.

Παρότι οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες και παρότι η 7η Περιφέρεια έχει ολοκληρώσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται, η βάση δεν τέθηκε σε λειτουργία το καλοκαίρι και όπως φαίνεται ο στόχος θα επαναπροσδιοριστεί τους επόμενους μήνες.

Ο διευθυντής της 7ης Περιφέρειας Θ. Παπαδιώτης τόνισε πως είναι θέμα που άπτεται της πολιτικής ηγεσίας για το πότε θα λειτουργήσει η βάση, όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι δημιουργήθηκε ζήτημα με τους γιατρούς και διασώστες που δεν επιθυμούν να στελεχώσουν τη βάση, εφόσον οι αεροδιακομιδές εκτελούνται με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, τα γνωστά Augusta Bell, τα οποία παρουσίασαν στο παρελθόν σημαντικά προβλήματα λειτουργίας.

Έτσι, πριν τον ανασχηματισμό, αλλά και πριν την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική το υπουργείο Υγείας βρισκόταν σε συζητήσεις με το υπουργείο Άμυνας, ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα χρήσης ενός ελικοπτέρου του Λιμενικού Σώματος στο Άκτιο.

Απαντήσεις

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ioannina TV, κάτι παραπάνω από επαρκής κρίνεται από το ΕΚΑΒ η διαχείριση του περιστατικού που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Ζαγορίου, με την διακομιδή δύο τραυματιών μετά από τροχαίο ατύχημα από τη Βοβούσα στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Στο δημοτικό συμβούλιο Ζαγορίου συζητήθηκε ως ιδιαίτερα καθυστερημένη η διακομιδή μετά από τέσσερις ώρες από το περιστατικό, με τον κ. Παπαδιώτη ωστόσο να τονίζει πως η διαχείριση έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στους ταχύτερους δυνατούς χρόνους.

Η χιλιομετρική απόσταση άλλωστε και το οδικό δίκτυο για τη Βοβούσα δεν επιτρέπουν την ταχύτερη κίνηση των οχημάτων, ούτε καν των Ι.Χ, πολύ δε περισσότερο των ασθενοφόρων.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό μάλιστα δόθηκε εντολή από το Κέντρο των Ιωαννίνων να κινηθεί ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Μετσόβου και στη συνέχεια ο συντονιστής ιατρός του τηλεφωνικού κέντρου έδωσε την εντολή να μετακινηθεί και δεύτερο ασθενοφόρο για τη Βοβούσα από τον Τομέα της Εγνατίας Οδού.

«Προφανώς θα είχαμε καλύτερη πρόσβαση εάν υπήρχε ένα ασθενοφόρο σε κάθε χωριό ή σε κάθε δήμο, όμως αυτό δε γίνεται και αν το πει κάποιος θα συνιστά υπερβολή ή λαϊκισμό», σημείωσε ο κ. Παπαδιώτης.

Δημοσιεύτηκε 31/8/2018

Πηγή: anex.gr

Δείτε στο EKABNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews