ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/9/18

Κ.Υ. Πάτμου: Επικίνδυνες ελλείψεις σε οδηγούς - πληρώματα ασθενοφόρου
Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018
EKABNews

Επικίνδυνες ελλείψεις σε οδηγούς - πληρώματα ασθενοφόρου
rizospastis.gr

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΜΟΥ

Τρεις εργαζόμενοι είναι οι οδηγοί - πλήρωμα του ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Πάτμου, ενώ σύμφωνα και με το ξεπερασμένο οργανόγραμμα του ΚΥ προβλέπονται τουλάχιστον άλλοι δύο μόνιμοι οδηγοί.

Το αποτέλεσμα είναι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να δουλεύουν χωρίς ρεπό και άδεια για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Απασχολούνται πέραν των νόμιμων πέντε βαρδιών ανά βδομάδα για να καλύψουν το 24ωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, δεν μπορούν να πάρουν τη νόμιμη άδειά τους και τα οφειλόμενα ρεπό. Η Ενωση Ιατρών Κρατικού Θεραπευτήριου Λέρου - ΚΥ Πάτμου - ΠΠΙ Λειψών - Αγαθονησίου (ΕΙΘΕΛ) στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων για πρόσληψη δύο μόνιμων οδηγών - πληρωμάτων ασθενοφόρου και απαιτεί «την άμεση μετακίνηση οδηγών - πληρωμάτων ασθενοφόρου έως ότου γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».
                         
Οπως καταγγέλλει, επίσης, «συχνά το ΕΚΑΒ δηλώνει αδυναμία διακομιδής ασθενών σε βαριά κατάσταση, με πτητικό μέσο, σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα η διακομιδή να γίνεται με πλωτά μέσα, προφανώς ακατάλληλα, από τα ΚΥ σε νοσοκομεία που δεν ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες αντιμετώπισης του αρρώστου. Εξαιτίας της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού του ΕΚΑΒ στα νησιά μας, οι γιατροί των Κέντρων Υγείας συνοδεύουν τα περιστατικά, εγκαταλείποντας αναγκαστικά την εφημερία τους».


Πηγή: rizospastis.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews