ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/9/18

Μπαργιώτας: «Η ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ κοστίζει πια σε ανθρώπινες ζωές στην Κάλυμνο», ΒίντεοΠέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018
EKABNews

Βρετανίδα πέθανε στην Κάλυμνο, επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο.

Μπαργιώτας: «Η ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ κοστίζει πια σε ανθρώπινες ζωές στην Κάλυμνο»
onmed.gr

Ερώτηση για τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ και τον πρόσφατο θάνατο τουρίστριας στην Κάλυμνο κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Μπαργιώτας.

Ο κ. Μπαργιώτας αναφέρει ότι η Κάλυμνος έχει 16.000 μόνιμους κατοίκους, που το καλοκαίρι υπερπολλαπλασιάζονται λόγω τουρισμού.

Παρά τον όγκο κατοίκων και επισκεπτών, από τις 17 Αυγούστου, οπότε έληξε η σύμβαση δύο διασωστών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, τη νύχτα στο νησί δεν υπάρχει ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Σήμερα, έχουν απομείνει μόλις 4 διασώστες, οι οποίοι εργάζονται καθημερινά, χωρίς ρεπό, για να υπάρχει κάλυψη την ημέρα. Η έλλειψη αυτή κόστισε ήδη τη ζωή σε μια 74χρονη Βρετανίδα τουρίστρια.

Ο βουλευτής Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ρωτά τον Υπουργό Υγείας:

1) Γιατί δεν φροντίσατε να ανανεώσετε τις συμβάσεις των διασωστών που εργάζονται μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να υπάρχει και νυκτερινή κάλυψη;

2) Γιατί δεν μετακινήθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ από άλλες περιοχές, για να καλύψουν έστω και προσωρινά (θερινούς μήνες), τις κενές βάρδιες;

Δημοσιεύτηκε 5/9/2018

Πηγή: onmed.gr


Βρετανίδα πέθανε στην Κάλυμνο, επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο

ANT1 TV

Δημοσιεύτηκε στις 5 Σεπ 2018
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews