ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/9/18

Στα όριά του λειτουργεί το ΕΚΑΒ Καλαμάτας
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018
EKABNews

Στα όριά του λειτουργεί το ΕΚΑΒ
eleftheriaonline.gr

Γράφτηκε από τον  Δημήτρης Πλεμμένος

Μετ' εμποδίων και στο όριο λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό το ΕΚΑΒ Καλαμάτας. Οπως μαθαίνουμε μάλιστα, αφού με αρκετό κόπο βγήκε το καλοκαίρι, εδώ και λίγες εβδομάδες παροπλισμένα είναι δύο ασθενοφόρα που περιμένουν ανάδοχο για επισκευή μέσω... “Διαύγειας”.

Παράλληλα ουσιαστικά εκτός μάχης είναι τουλάχιστον ένα ακόμα ασθενοφόρο, το οποίο έχει βλάβη στο σύστημα κλιματισμού της καμπίνας των ασθενών και έτσι διαθέσιμα είναι 4 ασθενοφόρα -κι αυτά με αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα στην “πλάτη” τους.

Το γενικότερο πρόβλημα, που δένει τα χέρια των διασωστών του ΕΚΑΒ και στην πραγματικότητα τους αναγκάζει να δουλεύουν πάνω από τις ανθρώπινες δυνάμεις για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες των πολιτών, φαίνεται ότι είναι διαπιστωμένο, αλλά μπροστά από τα φώτα “όλα καλά”. Οταν όμως φθάσουν στα δημοσιογραφικά αυτιά τέτοιες καταγγελίες και όσο κάποια στόματα παραμένουν κλειστά, η συνείδησή μας ως επαγγελματίες αλλά και ως πολίτες δεν μας επιτρέπει να μην τα δημοσιοποιήσουμε. Είναι μάλιστα από τις καταστάσεις, που μακάρι να διαψευστούμε κι ας αναγκαστούμε να ζητήσουμε συγγνώμη. Μακάρι όλα να δουλεύουν… ρολόι.

Εκτός από τους εκπροσώπους του ΕΚΑΒ, δράση θα έπρεπε να έχει αναλάβει και η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, παρότι τυπικά δεν είναι εντός των δικών της αρμοδιοτήτων!

Εχει λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον να απαντηθούν ερωτήματα, όπως πόσα ασθενοφόρα είναι διαθέσιμα ανά βάρδια στη Μεσσηνία και ανά περιοχή και αν ο αριθμός των διασωστών και του λοιπού προσωπικού είναι τέτοιος, που επιτρέπει την ορθή λειτουργία του συστήματος σε επίπεδο νομού.

Η πρόθεση του προσωπικού να προσφέρει και πάνω από τις δυνάμεις του είναι δεδομένη, αλλά θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους και τα κατάλληλα και επαρκή μέσα, που να τους διευκολύνουν για αυτό το σκοπό.

Δημοσιεύτηκε 11/9/2018

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Οι μικροπρομήθειες και τα Χ.Ε.Π έχουν άμμεση βαρύτητα στο χρηματικό προγραμματισμό και συντονισμό ΟΟΟΛΟΥ του Παραρτήματος εκεί ΨΗΛΑ στα ορεινά στη Τριπολιτσά........με χοντρό δουλειές θα ασχολούμαστε!!!!!!!!!Τι δεν καταλαβαίνετε;;;;;;Ακου εκεί επισκευή σε ασθενοφόρο ΔΩΡΕΑΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews