ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/9/18

Το ΕΚΑΒ δεν χρειάζεται κουμπάκια το ΕΚΑΒ χρειάζεται ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ!Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018
EKABNews

Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου (ΕΚΑΒ)
Facebook 24/9/2018Το ΕΚΑΒ δεν χρειάζεται κουμπάκια το ΕΚΑΒ χρειάζεται ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ!

Ξεκίνησε λοιπόν (πιλοτικά) η εφαρμογή της ηλεκτρονικής διαχείρισης των περιστατικών και της τηλεματικής παρακολούθησης των ασθενοφόρων που επιχειρούν στην Αττική. Η αναβάθμιση αυτή του επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΑΒ είναι μέρος της δωρεάς του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Δυστυχώς όμως είναι μια αναβάθμιση που δεν βοηθάει την ουσία του προβλήματος αλλά απλώς το αναδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο. Πέρα από τις λειτουργικές δυσλειτουργίες, που φαίνονται εξ αρχής, όπως ανεκπαίδευτο προσωπικό χωρίς πτυχία και γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά και βασικά προβλήματα του ιδίου του συστήματος που στο παρελθόν με την παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα λύνονταν άμεσα, τώρα δεν επιδέχονται λύσης. Παραδείγματος χάριν, δεν μπορεί να δωθεί εκ νέου άφιξη όταν έχει δοθεί λάθος διεύθυνση ή να φαίνεται λανθασμένα ότι είναι διαθέσιμο ένα ασθενοφόρο επειδή κινήθηκε μέσα στο εφημερεύον νοσοκομείο που παραδίδει το περιστατικό, ενώ πριν είχε σβήσει τη μηχανή και άλλα πολλά προβλήματα που σε ένα επείγον περιστατικό σε αυτή τη μεταβατική περίοδο μπορεί να στείλουν το προσωπικό του ΕΚΑΒ στον εισαγγελέα.

Οι διεθνής οδηγίες λένε ότι ένα ασθενοφόρο πρέπει να καλύπτει 30.000 χιλιάδες πολίτες. Στην Αττική με αισιόδοξους υπολογισμούς το κάθε ασθενοφόρο καλύπτει 120.000 χιλιάδες.
Τα επίσημα στοιχεία του ΕΚΑΒ λένε ότι το τηλεφωνικό κέντρο του λαμβάνει 1.700.000 εκατομμύρια κλήσεις ετησίως μόνο στην Αττική. Αυτός ο αριθμός μεταφράζεται 4.657 χιλιάδες κλήσεις ημερησίως. Αν υπολογίσουμε ότι στην Αττική σε τρεις βάρδιες κάθε μερα: πρωί , απόγευμα, νύχτα, επιχειρούν 115 ασθενοφόρα (το 115 με εξαιρετικά αισιόδοξους υπολογισμούς) αυτό μεταφράζεται σε 40 σήματα (περιστατικά) για το κάθε ασθενοφόρο! Όταν σε όλο τον κόσμο τα ασθενοφόρα επιχειρούν για 3 σήματα στην βάρδια.

Πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι τα ασθενοφόρα και το προσωπικό τους δεν δουλεύουν ως εργάτες σε εργοστάσιο παραγωγής αλλά παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες που επιφέρουν τρομερή σωματική και νοητική κόπωση! Δεν γίνεται λοιπόν να επιχειρούν σε 10 σήματα ημερησίως. Εάν γίνει αυτό τότε είναι σίγουρο ότι θα θρηνήσουμε θύματα λόγω των λαθών που θα επιφέρει η εργασιακή εξάντληση αλλά και ότι οι Διασώστες του ΕΚΑΒ θα γίνουν οι ίδιοι ασθενείς.

Καλό είναι λοιπόν εκτός από το "πατήστε τα κουμπάκια" (του νέου συστήματος) που ακούγεται από το ασυρματικό κέντρο του ΕΚΑΒ, να ακούγονται νέοι σταθμοί (ασθενοφόρα) και νέοι Διασώστες να προστίθενται και να επιχειρούν διότι 500 Διασώστες που επιχειρούν στην Αττική δεν γίνεται να κάνουν την δουλειά για 1500!

"Πρόσεχε τω υποκειμένω ή τη ενεργεία ή τω δόγματι ή τω σημαινομένω".
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews