ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/9/18

Σε οριακή η λειτουργία του ΕΚΑΒ Ρόδου- Τραγικές οι ελλείψεις σε ασθενοφόρα και προσωπικόΔευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018
EKABNews
Ρόδος: Oριακή η λειτουργία του ΕΚΑΒ - Τραγικές ελλείψεις σε ασθενοφόρα και προσωπικό, που καθιστούν αδύνατη την υγειονομική κάλυψη του νησιού όλο το 24ωρο
12vima.gr

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα της Δωδεκανήσου» , το εναπομείναντα προσωπικό, που έχει αποψιλωθεί σημαντικά μετά την απόλυση πέντε διασωστών που έληξε η σύμβαση τους , αλλά και τα ελάχιστα σε αριθμό ασθενοφόρα, που κυκλοφορούν δεν επαρκούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της θερινής περιόδου , ούτε και να καλύψουν όλους τους τομείς της Ρόδου.

Μάλιστα υπάρχουν κάποιες ημέρες, της εβδομάδας,  που δεν μπορούν να καλυφθούν επαρκώς οι βάρδιες της ημέρας, με αποτέλεσμα, σε όλο το νησί να υπάρχουν διαθέσιμα μόλις δύο ασθενοφόρα, για να εξυπηρετήσουν περισσότερους από 300.000 κατοίκους και επισκέπτες της Ρόδου κατά τους μήνες του καλοκαιριού.  Οι διασωστές  και οι οδηγοί του ΕΚΑΒ μπορεί να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες αφού  εργάζονται και πέρα του κανονικού ωραρίου τους , για να εξυπηρετήσουν τα αυξημένα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά , όμως υπάρχουν και ανθρώπινες αντοχές τις οποίες και ξεπερνούν τις περισσότερες φορές , για να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού και να μην αφήσουν αβοήθητο τον συνάνθρωπο τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ είναι το συμβάν που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε περιοχή του νησιού μας, όταν διερχόμενος τουρίστας υπέστη επιληπτική κρίση και έπεσε στην μέση του δρόμου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που δέχτηκε η εφημερίδα «Το Βήμα της Δωδεκανήσου» επειδή δεν υπήρχε την ώρα του συμβάντος διαθέσιμο ασθενοφόρο , η μεταφορά του ασθενούς στο Νοσοκομείο της Ρόδου έγινε από οδηγό διερχόμενου αυτοκινήτου!

Είναι αδιανόητο η Ρόδος με τις πολυτελή ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτει και τα εκατομμύρια τουριστών που δέχεται κάθε χρόνο, να αδυνατεί να καλύπτει επαρκώς και όλο το 24ωρο ,όλους τους τομείς του ΕΚΑΒ που διαθέτει στα χαρτιά και να μην διαθέτει επιπλέον ένα ασθενοφόρο για τις ανάγκες της δημοτικής κοινότητας Λίνδου την οποία επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες.

Να σημειωθεί πως υπάρχουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που είναι παλαιωμένα και χρήζουν άμεσης αντικατάστασης λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης που διανύουν , ενώ είναι η αναγκαία και η προμήθεια ενός μικρότερου για να καλύψει τις ανάγκες της Μεσαιωνικής Πόλης, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις είναι αδύνατη προσπελασιμότητα των υπαρχόντων.

Τα τελευταία χρόνια παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν από κατοίκους της Νότιας Ρόδου και του Έμπωνα , η διοίκηση του ΕΚΑΒ κωφεύει στο πάγια και διαχρονικό αίτημα τους για την επαρκή στελέχωση των τομέων αυτών με το απαραίτητο προσωπικό και μέσα, που είναι τα ασθενοφόρα.

Πηγή: 12vima.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews