ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/9/18

Συγχαρητήρια Πολάκη στο ΕΚΑΒ: Εξαιρετικά δύσκολο το περιστατικό του αγοριού στη ΘεσσαλονίκηΠέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018
EKABNews

Συγχαρητήρια Πολάκη στο ΕΚΑΒ: Εξαιρετικά δύσκολο το περιστατικό του αγοριού στη Θεσσαλονίκη
newsbomb.gr

Την καίρια επέμβαση του ΕΚΑΒ στο να κρατηθεί στη ζωή το 2,5 ετών αγοράκι στη Θεσσαλονίκη, το οποίο βρέθηκε με καρδιακή ανακοπή, με το κορδόνι της κουρτίνας μπλεγμένο στο λαιμό του, επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης δίνει συγχαρητήρια στο ΕΚΑΒ για την επιτυχή αντιμετώπιση αυτού του εξαιρετικά δύσκολου περιστατικού και εύχεται στην οικογένεια του παιδιού ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Στη σχετική ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

«Παρόλο που ο ρόλος και το καθήκον των λειτουργών της Δημόσιας Υγείας είναι αυτονόητος και δεν χρήζει ιδιαίτερης μνείας σε περιπτώσεις που λειτουργεί σωστά, στις μέρες μας που το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δέχεται ανηλεή και ανοίκειο πόλεμο από θιασώτες ιδιωτικών συμφερόντων, εργατοπατέρες σε διατεταγμένη αποστολή και μια σειρά από στείρα αντιπολιτευτικές "πένες", είναι ανάγκη να βλέπουν το φως της δημοσιότητας και οι θετικές ειδήσεις. Αυτές, αφενός και είναι πολύ περισσότερες από τις στοχευμένες "αρνητικές", αλλά και αφετέρου δεν είναι κατασκευασμένες και απηχούν τις πολύτιμες υπηρεσίες των ανθρώπων που εργάζονται και προσφέρουν στην δημόσια Υγεία, συχνά υπό δύσκολες συνθήκες.

Την ώρα λοιπόν που κάποιοι φωνασκούντες θα κυλιούνται στις λάσπες για να "ανακαλύψουν" και να φωτογραφίσουν τυχόν φθαρμένα λάστιχα ασθενοφόρων, εμείς θα είμαστε εδώ, παρόντες, για να εξασφαλίζουμε τις προϋποθέσεις, να συντονίζουμε, να επιτηρούμε και τέλος να εγγυόμαστε την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος και του προσωπικού που το υπηρετεί. Με αυτές τις σκέψεις και με ικανοποίηση δημοσιοποιούμε την παρακάτω αναφορά του ΕΚΑΒ, σχετικά με περιστατικό που απασχόλησε σήμερα τη δημοσιότητα:

Στις 26/09/2018 και ώρα 13:20 το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης δέχθηκε κλήση για ακούσιο απαγχονισμό μικρού αγοριού 2,5 ετών με κορδόνι. Το παιδί βρέθηκε σε καρδιακή ανακοπή. Στις 13:27 αφίχθηκε το ασθενοφόρο ξεκινώντας άμεσα ΚΑΡΠΑ. Με την άφιξη της Κινητής Ιατρικής Μονάδας το περιστατικό διασωληνώθηκε, χορηγήθηκαν φάρμακα, ανατάχθηκε και αιμοδυναμικά σταθερό μεταφέρθηκε στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Το ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε άμεσα στην αναγκαιότητα αντιμετώπισης του περιστατικού.

Το Υπουργείο Υγείας, το ΕΚΑΒ κι εγώ προσωπικά, ευχόμαστε ολόψυχα στην οικογένεια του παιδιού ταχεία και πλήρη ανάρρωση».

Πηγή: newsbomb.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews