ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/9/18

Δ/ντης ΕΚΑΒ Καβάλας Θ. Αγγελόπουλος: Ενισχύονται οι δομές του ΕΚΑΒ στην περιοχήΔευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018
EKABNews

Θωμάς Αγγελόπουλος: Ενισχύονται οι δομές του ΕΚΑΒ στην περιοχή
kokkinokavalas.gr

Τη νέα πραγματικότητα μετά την περαιτέρω ενίσχυσητου 6ου Παραρτήματος ΕΚΑΒ Καβάλας παρουσίασε ο Θωμάς Αγγελόπουλος, ο οποίος, μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα, κάνοντας παράλληλα μία σύγκριση της κατάστασης που υπήρχε πριν το 2015 με τη σημερινή.

Η αναγκαία ενίσχυση των βάσεων και των τομέων του ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα φαίνεται πως γίνεται πράξη μετά και τις δύο τελευταίες ενισχυτικές ενέργειες του Υπουργείου Υγείας. Ενισχυμένο θα παρουσιαστεί και το 6ο Παράρτημα ΕΚΑΒ το οποίο θα στελεχωθεί επιπλέον με 12 διασώστες.

Για τα νέα δεδομένα και την εικόνα των δομών της περιοχής μίλησε στο ρ/σ 102 Στο Κόκκινο Καβάλας ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Καβάλας, Θωμάς Αγγελόπουλος ο οποίος τόνισε τη σημασία και τον τρόπο ενίσχυσης των δομών.

«Υπάρχει και υπήρχε ενδιαφέρον της διοίκησης του ΕΚΑΒ για διαρκή ενίσχυση των δομών του ΕΚΑΒ. Υπήρχε ιδιαίτερη μέριμνα για ενίσχυση νησιωτικών δομών αλλά και για ενίσχυση της περιοχής μας» δήλωσε και αναφέρθηκε στις δύο «πηγές» ενίσχυσης:

Α. Υλοποιείται άμεσα η απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, που ελήφθη 27 Αυγούστου, για ενίσχυση τομέων του ΕΚΑΒ μέσω μεταθέσεων. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι την Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, για συνολικά 87 μεταθέσεις. Από τις 87 μεταθέσεις, οι 4 αφορούν τον τομέα της Καβάλας. Οι δύο προορίζονται για την Χρυσούπολη, όπου υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να λειτουργεί, αν είναι δυνατόν, ένα ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση. Έτσι υλοποιείται το ενδιαφέρον που είχε επιδείξει ο αν. υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης όταν είχε επισκεφτεί την περιοχή μας.

Β. Η δεύτερη ενίσχυση έρχεται από το πρόγραμμα PHILOS του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο ανανεώνεται. Οι θέσεις συνολικά είναι 104 και αφορούν ενίσχυση βάσεων και τομέων του ΕΚΑΒ, που υποστηρίζουν προσφυγικές δομές. Και εδώ έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για νησιωτικές περιοχές (στο προηγούμενο πρόγραμμα είχαμε 23, ενώ σ’ αυτό προβλέπονται 50 θέσεις για τα νησιά του Αιγαίου). Η διάρκεια του προγράμματος είναι 18 μήνες (το προηγούμενο ήταν 12) και υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης για 6 μήνες. Στο 6ο Παράρτημα ΕΚΑΒ υπάρχουν 8 θέσεις (3 στην Καβάλα, 2 στο Παρανέστι και 3 στις Σέρρες), ενώ στο προηγούμενο πρόγραμμα είχαμε 4 θέσεις.

Περιμένουμε την υλοποίηση των υποσχέσεων του Δήμου Νέστου

Όσον αφορά στο κρίσιμο θέμα της βάσης ΕΚΑΒ στη Χρυσούπολη, ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε ότι «περιμένουμε να υλοποιηθούν και οι υποσχέσεις του δημάρχου Νέστου, όπως επίσης, περιμένουμε και τις ενέργειες του Κέντρου Υγείας ώστε να στελεχωθεί σωστά η βάση της Χρυσούπολης, γιατί η περιοχή είναι μεγάλη, έχει ανάγκες και εξυπηρετεί και τη Θάσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο Δήμος Νέστου μας είχε υποσχεθεί μία ενίσχυση με πρόσληψη δύο διασωστών. Μιλήσαμε για 8μηνα, μιλήσαμε για 12μηνα, δεν έγινε κάτι. Τελικά, από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έχει υποσχεθεί να παραχωρήσει 4 άτομα για το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, ώστε να μπορέσουμε, με τους δύο υπάρχοντες οδηγούς και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ (έχουν ήδη μετακινηθεί δύο διασώστες από τον τομέα της Ξάνθης και θα έρθουν και άλλοι δύο) να στήσουμε καλά την βάση της Χρυσούπολης».

Η Θάσος ανταποκρίθηκε πολύ καλά το φετινό καλοκαίρι

Οι αυξημένες ανάγκες του νησιού λόγω της προσέλευσης τουριστών το καλοκαίρι φαίνεται πως έφερε εις πέρας με επιτυχία το Κέντρο Υγείας Θάσου. «Φέτος στη Θάσο λειτούργησαν πολύ καλά τα πράγματα» τόνισε ο διευθυντής του ΚΥ Πρίνου και συμπλήρωσε «είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε 12 άτομα στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Ήρθαν και άλλοι 7 με πρόσκληση ενδιαφέροντος, δηλαδή φτάσαμε τα 19 άτομα και έτσι είχαμε τη δυνατότητα σε αρκετές βάρδιες να βάζουμε και δεύτερο ασθενοφόρο. Είχαμε και τη μηχανή του ΕΚΑΒ η οποία περιπολούσε περιμετρικά του νησιού και συνήθως στις παραλίες που υπήρχε πολύς κόσμος. Ο τομέας Θάσου το 2015 δεν υπήρχε και σήμερα έχει 6 διασώστες.

Είχαμε πολλή δουλειά λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών, αλλά πλέον έχουμε τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες ανάγκες του νησιού. Έχουμε ενισχυθεί και με ιατρικό προσωπικό. Έχουμε κάποιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό κυρίως, προσωπικό και σε προσωπικό των εργαστηρίων. Το μεγάλο έλλειμμα είναι στην διοίκηση, όπου δεν έχουμε ακόμα διοικητικό υπάλληλο- υπάρχει η υπόσχεση να ενισχυθεί με επικουρικό προσωπικό γιατί, μάλλον, δεν θα έχουμε προσλήψεις μέχρι τα μέσα του 2019».

Να σημειωθεί τέλος ότι εχει ληφθεί μέριμνα για ενίσχυση νησιωτικών περιοχών και γενικότερα περιοχών που έχουν αυξημένες ανάγκες. Ενδεικτικά να σας πω ότι τον Σεπτέμβριο του 2015, στα νησιά του Αιγαίου υπηρετούσαν 192 διασώστες, ενώ σήμερα υπηρετούν 241.About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews