ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/9/18

Αίγινα: Δεν υπήρχε πλήρωμα ασθενοφόρου στο Κ.Υ. με αποτέλεσμα την μεγάλη καθυστέρηση στην μεταφορά περιστατικούΤρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018
EKABNews

Χωρίς οδηγό ασθενοφόρου Παρασκευή βράδυ. Γυναίκα έμεινε πεσμένη στην παραλία για περίπου 45 λεπτά.
aeginaportal.gr

Το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας συνεχίζεται, καθώς ένα περιστατικό που σημειώθηκε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 20:00 το βράδυ, καταδεικνύει το πρόβλημα που εξακολουθεί να υφίσταται. Σύμφωνα με επιστολή αναγνώστη του Aegina Portal, μία γυναίκα έπεσε σε ένα κεντρικό σημείο της παραλίας και οι καταστηματάρχες που την είδαν έτρεξαν για να δουν τι συμβαίνει. Η γυναίκα έδειχνε να μην έχει επαφή με το περιβάλλον όμως είχε σφυγμό. Αμέσως πήραν τηλέφωνο το Κέντρο Υγείας και έλαβαν την απάντηση ότι δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου. Επαναλαμβάνουμε την ημέρα και την ώρα Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 20:00 το βράδυ. Ακολούθησε ένας έντονος διάλογος. Από το Κέντρο Υγείας τους είπαν να μη περιμένουν γιατί δεν πρόκειται να έρθει ασθενοφόρο.

Ακολούθησε τηλεφώνημα στο Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας. Ρώτησαν πληροφορίες για την γυναίκα που είχε πέσε στο δρόμο και στη συνέχεια απάντησαν ότι στο περιπολικό απαγορεύεται να μπει ασθενής. Οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο του περιστατικού, έβαλαν τριγύρω από την γυναίκα καρέκλες για να μην την χτυπήσει κάποιο όχημα. Τελικά πέρασε μισή ώρα. Η ώρα τώρα ήταν 20:30 και τυχαία από το σημείο πέρασε ένας ιατρός που εργάζεται στο Κέντρο Υγείας, ο οποίος διαβεβαίωσε τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να βρουν μια λύση ότι πράγματι δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου. Σύμφωνα με την ίδια επιστολή στη συνέχεια πήγαν στο σημείο του συμβάντος και δύο αστυνομικοί.

Η ώρα περνούσε χωρίς να υπάρξει κάποια εξέλιξη με την γυναίκα να παραμένει πεσμένη στο δρόμο. Ευτυχώς, σταδιακά άρχισε να ανακτά τις αισθήσεις της και με την βοήθεια των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί το περιστατικό έληξε.

Ο αναγνώστης του Aegina Portal αναρωτιέται, τι έχει γίνει με την υπόθεση της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων, τι αποφάσεις έχουν παρθεί και τονίζει ότι όλοι μας διατρέχουμε τον ίδιο κίνδυνο για την ζωή μας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως σε τέτοιες περιπτώσεις "δεν έχουμε το δικαίωμα να φτάσουμε ούτε μέχρι το Κέντρο Υγείας για να παλέψουμε για τη ζωή μας". Παραθέτει μάλιστα το τραγικό περιστατικό της απώλειας ενός νέου ανθρώπου, οικογενειάρχη και επαγγελματία λίγους μήνες πριν, στις 10 Μαρτίου.

Δημοσιεύτηκε 24/9/2018

Πηγή: aeginaportal.gr

Δείτε στο EKABNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews