ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/9/18

Τροχαίο στην Μαλεσιάδα-Χωρίς πλήρωμα το απαρχαιωμένο ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Χαλκιόπουλου
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018
EKABNews

Τροχαίο στην Μαλεσιάδα: Χωρίς οδηγό καi απαρχαιωμένο το ασθενοφόρο στο Χαλκιόπουλο
agriniopress.gr

Οι σοβαρές αδυναμίες του δημόσιου συστήματος υγείας, ειδικά σε δυσπρόσιτες περιοχές για άλλη μια φορά αποκαλύπτονται μέσα από τον τρόπο με τον όποιο αντιμετωπίστηκε το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα χθες Τετάρτη στην επ. οδό Αγρινίου – Εμπεσού κοντά στη Μαλεσιάδα.

Στο Κέντρο Υγείας στο Χαλκιόπουλο, την ώρα του δυστυχήματος υπήρχε μεν ασθενοφόρο, που δόθηκε προς αντικατάσταση του μόνιμου οχήματος, επειδή είχε παρουσιάσει βλάβη.

Όμως και αυτό το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να κινηθεί, αφού δεν υπήρχε οδηγός στην συγκεκριμένη βάρδια. Έτσι στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Αγρίνιο.

Στο Κ.Υ. Χαλκιόπουλου, υπάρχουν αυτή την περίοδο τρεις οδηγοί που δεν μπορούν όμως να καλύψουν όλες τις βάρδιες.

Η συγκεκριμένη δομή υγείας, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, απαιτείται να τύχει αυτής της ενίσχυσης εάν αναλογιστούμε την τεράστια και ορεινή έκταση που καλύπτει, τους διάσπαρτους μικρούς οικισμούς και την μεγάλη ηλικία της πλειοψηφίας των κατοίκων.

Πέραν πάντως των όποιων αδυναμιών και των προσπαθειών που γίνονται ώστε αυτές να ξεπεραστούν (συνεργασία με το ΕΚΑΒ ή το νοσοκομείο της Άρτας) , το σοβαρότερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι το ασθενοφόρο και πολλές φορές έχει τεθεί το ζήτημα της αλλαγής του υφιστάμενου και απαρχαιωμένου οχήματος.

Η διοίκηση του Κέντρου, ζητά νέο, τετρακίνητο όχημα, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κακοτράχαλων δρόμων.

Εκφράζεται η αισιοδοξία ότι το αίτημα αυτό θα ικανοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2018.

Πηγή: agriniopress.gr

 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews