ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/9/18

Ερώτηση στην Βουλή η «Δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο ΚΥ Ζαγκλιβερίου»Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018
EKABNews

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΟ ΚΥ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ

Αρ. πρωτ.: 1109
Θεσσαλονίκη 31 Αυγούστου 2018

Προς Υπουργό Υγείας

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο ΚΥ Ζαγκλιβερίου»

Συνεχή και διαρκώς αυξανόμενα φαίνεται να είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου του Δήμου Λαγκαδά, λόγω της έλλειψης προσωπικού στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που καλύπτουν τις ανάγκες διακομιδής των ασθενών τόσο του Δήμου, όσο και των όμορων περιοχών.
Η περιοχή της υγειονομικής κάλυψης που καλούνται να εξυπηρετήσουν από το Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου περιλαμβάνει τους Δήμους Λαγκαδά και Βόλβης, καθώς και περιοχές της ορεινής Χαλκιδικής. Πρόκειται για μία μεγάλη έκταση με κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού τους θερινούς μήνες λόγω τουρισμού, αλλά και γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις.
Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στα Λαγκαδίκια, που έχει αυξήσει τις επιχειρησιακές ανάγκες και τις διακομιδές από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Η απουσία σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή, και πιο συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβέριου δημιουργεί ένα μεγάλο κενό και υποβαθμίζει την υγειονομική κάλυψη της ευρύτερης περιοχής, αλλά και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου και κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε διακομιδές με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην περιοχή;

-Προβλέπεται το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει τη δυνατότητα ίδρυσης σταθμού ΕΚΑΒ στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου και εάν ναι ποιο είναι το πλάνο υλοποίησης της δράσης;Πηγή: karaoglou.gr

Δείτε στο EKABNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews