ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/10/18

Ένταση στην πορεία της ΠΟΕΔΗΝ/ΕΚΑΒ - Έστησαν κάλπη στο Υπουργείο Υγείας... για την «ομηρία» των 12.000 συμβασιούχωνΤετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018
EKABNews

Ένταση στην πορεία της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπ. Υγείας (φωτό)
newpost.gr

«Η δημόσια υγεία στο σφυρί», έγραφαν στα πανό που κρατούσαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

του Newsroom

Ένταση επικράτησε κατά τη διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ στο υπ. Υγείας, όταν αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ζήτησε να εισέλθει στο υπουργείο ώστε να συναντήσει τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό.

Οι αστυνομικοί που φρουρούσαν την είσοδο του κτιρίου δεν επέτρεψαν την είσοδο στην αντιπροσωπεία, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν λεκτικές επιθέσεις ενώ οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να σηκώσουν τα ρολά του υπουργείου.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικούν την ένταξή τους στα Βαρέα Επαγγέλματα (ΒΑΕ), αύξηση μισθών και προσλήψεις.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχιε προκηρύξει στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 13:00 για την Αττική και 24ωρη απεργία για την περιφέρεια. Λόγω της κινητοποίησης, ήταν ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας σήμερα το πρωί, με τους οδηγούς να πρέπει να οπλιστούν με υπομονή.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Στην κεφαλή της πορείας οι διαδηλωτές κρατούσαν ένα πανό στο οποίο απεικονιζόταν ένα τραπέζι πλειστηριασμού με τον πρωθυπουργό να χτυπά το ξύλινο σφυρί κατοχύρωσης και διπλα του να στέκονται ο Παύλος Πολάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Στο τραπέζι του πλειστηριασμού εμφανίζονταν να πωλούνται τα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης «Γεννηματάς», «Ιπποκράτειο» και «Παπαγεωργίου» και από δίπλα προβάλλει το σύνθημα: «Η δημόσια υγεία στο σφυρί».

Παράλληλα, οι διαδηλωτές ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συγκεντρώθηκαν στις 8:00 στον κόμβο των Νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαϊα Κυριακού» και πραγματοποίησαν πορεία μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Υγείας.

Διαμαρτυρία των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»
Στη στάση εργασίας συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό, οι οποίοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο προαύλιο του νοσοκομείου, διεκδικώντας δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις στους μισθούς και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Πηγή: newpost.grΣε εξέλιξη η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ

ΠΟΕΔΗΝ: Έστησαν κάλπη στο Υπουργείο Υγείας... για την «ομηρία» των 12.000 συμβασιούχων

Ένταση στην πορεία της ΠΟΕΔΗΝ στο υπ. Υγείας (φωτογραφίες)


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews