ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/10/18

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ: Ενημέρωση για τις δικαστικές αγωγές 13ου και 14ου μισθούΔευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018
EKABNews


Αθήνα 08-10-2018
Αρ. πρωτ. 264

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ

Με αφορμή δημοσιεύματα για την επαναχορήγηση και αναδρομική καταβολή 13ου και 14ου μισθού, δηλαδή επιδομάτων εορτών και αδείας, που αποφασίζουν αρκετοί μεγάλοι δήμοι της χώρας, εφαρμόζοντας αποφάσεις δικαστηρίων με τις οποίες έγιναν δεκτές σχετικές προσφυγές εργαζομένων τους, σας ενημερώνουμε τα εξής:
Οι εκδικάσεις αφορούν μόνιμους εργαζομένους και  ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εργαζόμενους. Το σωματείο έχει καταθέσει ομαδικές αγωγές για όλα τα μέλη του, τον Δεκέμβριο του 2016 χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά κανένα μέλος μας. Τα ονόματα των εναγόντων με τους γενικούς αριθμούς κατάθεσης είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του σωματείου (http://www.somatioekab166.gr/documentscat.php?cat=3&col=3.)

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ έχει καταθέσει:
Α) Αγωγή για την διεκδίκηση των επιδομάτων  εορτών Πάσχα- Χριστουγέννων και αδείας για τα έτη 2015 και 2016 καθώς και το επίδομα Χριστουγέννων 2014 συνολικού ποσού 2.500 ευρώ, Ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών των μόνιμων δημόσιων υπαλλήλων του ΕΚΑΒ.
Αναμένεται ο ορισμός της ημερομηνίας εκδίκασης.

Β)  Αγωγή για την διεκδίκηση των επιδομάτων  εορτών Πάσχα- Χριστουγέννων και αδείας για τα έτη 2015 και 2016 καθώς και το επίδομα Χριστουγέννων 2014 συνολικού ποσού 2.500 ευρώ, Ενώπιον του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου  χρόνου.
Η αγωγή εκδικάστηκε και οι ενάγοντες δεν δικαιώθηκαν. Σε συνεργασία με τον νομικό σύμβουλο, αναμένουμε την απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών για του μόνιμους υπαλλήλους προκειμένου να ασκηθεί έφεση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γ. Γραμματέας


Μαθιόπουλος Γεώργιος                              Κιτσόπουλος Αλέξης

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews