ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/10/18

Απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΟΕΔΗΝ 22/10/2018-Πρόγραμμα ΔράσηςΤρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
EKABNews


Η κυβέρνηση και μετά την τυπική έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά όλα τα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους στην Δημόσια Υγεία, Δημόσια Διοίκηση αλλά και την ελληνική κοινωνία.
Παρά τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που πετυχαίνει η κυβέρνηση, λόγω των σκληρών μέτρων που έχει επιβάλλει (ΕΝΦΙΑ, φορολογία, ΦΠΑ, περικοπές μισθών και συντάξεων κλπ) παραμένουν τα λειτουργικά προβλήματα στα Νοσοκομεία, που οφείλονται κυρίως στην έλλειψη προσωπικού και στην υποχρηματοδότηση. Με δελτία τύπου έχουμε αναδείξει τα προβλήματα και που απαιτούμε την άμεση επίλυσή τους.
Οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας συμμετείχαν στις τελευταίες κινητοποιήσεις με μεγάλη επιτυχία και μαζικά. Θέσαμε τα αιτήματά μας στην συνάντηση που είχαμε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την ημέρα της μεγάλης κινητοποίησης (10.10.2018) χωρίς όμως να πάρουμε θετικές απαντήσεις, παρά μόνο αερολογίες. Με προηγούμενα δελτία τύπου και ανακοινώσεις έχουμε κάνει γνωστά τα αιτήματά μας καθώς και τις απαντήσεις του Υπουργείου (για χρηματοδότηση, προσλήψεις, δημόσιες δαπάνες υγείας, ΒΑΕ, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ΤΑΙΠΕΔ, επικουρικό και πρώην εργολαβικό προσωπικό, μη πληρωμή δεδουλευμένων, αύξηση επιδόματος προϊσταμένων κλπ).
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ με τον Υπουργό Οικονομικός κο Τσακαλώτο, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για όλα τα θέματα που αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους και την δημόσια διοίκηση (ΒΑΕ – επίδομα, 13ο -14ο μισθό, αύξηση μισθού, συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό, αφορολόγητο, προσλήψεις κλπ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
• Συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 14.11.2018 με προσυγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας.
• 4ωρη Στάση Εργασίας για την Αττική 7πμ – 11πμ την Πέμπτη 22.11.2018 συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών 7πμ στην οποία καλούμε να συμμετάσχουν τα συνδικαλιστικά στελέχη από την υπόλοιπη χώρα.
• Γενικό Συμβούλιο την Παρασκευή 23.11.2018
• Παναττική σύσκεψη Δ.Σ. Σωματείων – Γενικές Συνελεύσεις

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
• Επαρκή χρηματοδότηση
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Συνέχιση χορήγησης και επέκτασης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
• Αύξηση μισθών
• 13ο και 14ο μισθό
• Αύξηση του αφορολόγητου
• Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και ανάκτηση των απωλειώνΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


Πηγή: poedhn.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews