ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/10/18

Νέα απρόκλητη επίθεση από ρομά σε διασώστες του ΕΚΑΒ Αθήνας (4/10/2018)Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018
EKABNews
Αθήνα 04-10-2018
Αρ. πρωτ. 262


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΘΕΜΑ: Νέα απρόκλητη επίθεση σε διασώστες του ΕΚΑΒ από ρομά

Νέα απρόκλητη επίθεση δέχθηκε πλήρωμα του ΕΚΑΒ Αθήνας (Β35) από ρομά κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του (αντιμετώπιση και διακομιδή επείγοντος περιστατικού) σήμερα το απόγευμα στην περιοχή του Ασπρόπυργου (πλησίον καταυλισμού). Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές σε διασώστες και ιατρούς του ΕΚΑΒ.
Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το επεισόδιο που συνέβη επικοινώνησε με τους διασώστες και ενημερώθηκε λεπτομερειακά για την κατάσταση. 
Είναι γνωστό ότι αποτελούμε θύματα απρόκλητων επιθέσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Για τον λόγο αυτό το σωματείο έχει κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αποτροπή τους χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι σήμερα ανταπόκριση τόσο από την διοίκηση του ΕΚΑΒ όσο και από την πολιτική ηγεσία.
Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά αυτές τις ενέργειες και ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς να ληφθούν τα αναγκαία άμεσα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς μας. Ζητάμε:
•Να δοθούν οι δέουσες εντολές-οδηγίες από την πολιτεία για την πρόληψη και αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.
•Να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (Διασωστών και Ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Το Σωματείο έχει καταθέσει πρόταση στους συναρμόδιους Υπουργούς από τις 19/12/2017.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος                              Κιτσόπουλος Αλέξης


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews