ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/10/18

ΑΔΕΔΥ: Μαζικό το συλλαλητήριο για το ανθυγιεινό επίδομα
Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018
EKABNews
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 3  Οκτωβρίου 2018, 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των Ομοσπονδιών των οποίων οι εργαζόμενοι λαμβάνουν ή διεκδικούν να λάβουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Στο απεργιακό συλλαλητήριο που ξεκίνησε από το κτήριο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και κατέληξε στο Υπουργείο Οικονομικών, συμμετείχαν με μαζικά μπλοκ πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι – μέλη των Ομοσπονδιών ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕ – ΥΠΠΟ, ΠΟΕ  – ΥΕΘΑ, ΠΟΤΚΕ – ΥΕΘΑ, ΠΟΕ  – ΠΦΥ, ΠΟΥΕΦ, ΟΣΕΑΔΕ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΣΥΠ, ΟΣΥΑΠΕ, ΠΟΓΕΔΥ, ΠΟΣΕΥΓ.

Για μία ακόμα φορά ο Υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ολόκληρη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου «έλειπε» από το Υπουργείο, αρνούμενη να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εκατοντάδων εργαζομένων στο Δημόσιο, παρά το γεγονός ότι η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εγγράφως, πριν πολλές ημέρες, ζήτησε συνάντηση.

Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού στη συνάντηση που υποχρεώθηκε να πραγματοποιήσει με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τις Ομοσπονδίες στις 16 Ιουλίου 2018 ότι θα καθιερώσει τακτικές συναντήσεις με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τις Ομοσπονδίες με συγκεκριμένη, κάθε φορά, θεματολογία αποδείχθηκαν ψευδείς και προσχηματικές.

Υπενθυμίζουμε ότι εκείνη  η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από 4 συγκεντρώσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των Ομοσπονδιών και μετά από βίαιες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής εναντίον των εργαζομένων.

Μετά την άρνηση του κ. Τσακαλώτου να συναντήσει την Εκτελεστική Επιτροπή και τα μέλη των Προεδρείων των Ομοσπονδιών δεκάδες εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη της αίθουσας συσκέψεων του Υπουργείου, απαιτώντας απαντήσεις στα δίκαια αιτήματα μας.

Ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού, ο οποίος συνάντησε τους εργαζόμενους αρνήθηκε να δώσει έστω και τώρα στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. το πόρισμα της Διυπουργικής επιτροπής για τη «μεταρρύθμιση του καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας». Η άρνησή του αυτή επαναλαμβάνεται 4 ολόκληρους μήνες μετά την υποβολή του πορίσματος στην Κυβέρνηση και 2½ μήνες μετά τη δέσμευση του Τσακαλώτου ότι θα μας κοινοποιήσει το πόρισμα της επιτροπής από την οποία, για πρώτη φορά, είχαν αποκλειστεί οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων.

Ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού απάντησε, στο τέλος, ότι μέχρι την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018, θα ενημερώσει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ημερομηνία και την ώρα της συνάντησης με τον Υπουργό, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους ότι το σημερινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο ήταν ένα ακόμη βήμα στην πορεία των κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση του ανθυγιεινού επιδόματος και την προώθηση λύσεων στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.

 Η Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουν τις πολύμορφες απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός των εργαζομένων θα συναντήσουν τη μαζική και δυναμική απάντησή μας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Πηγή: adedy.gr

Δείτε στο EKABNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. λάβετε 2% αξιόπιστο δάνειο για να κάνετε επιχειρήσεις, να αγοράσετε σπίτι, αυτοκίνητο και να πληρώσετε τα ιατρικά σας έξοδα επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews