ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/10/18

Φραστική επίθεση σε πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης από … βιαστικό οδηγόΤετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018
EKABNews

Φραστική επίθεση σε πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ από … βιαστικό οδηγό
thessnews.gr

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΟΥ

Άλλη μία ιστορία καθημερινής τρέλας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Οδηγός ΙΧ στο κέντρο της πόλης βγήκε εκτός εαυτού και δε δίστασε να επιτεθεί φραστικά σε πλήρωμα ασθενοφόρου, με την αιτιολογία ότι παρεμπόδιζε το όχημά του και δεν μπορούσε να διέλθει από το σημείο.

Τα πνεύματα μάλιστα κάποια στιγμή οξύνθηκαν, με τους διασώστες να αναγκάζονται να καλούν την Αστυνομία, προκειμένου να επιβάλλει την τάξη και εκείνοι να μπορέσουν να συνεχίσουν την παροχή πρώτων βοηθειών στο περιστατικό, στο οποίο είχαν κληθεί.

Ευτυχώς τα πράγματα ηρέμησαν λίγο αργότερα, με το … βιαστικό οδηγό να «ξεσπά» και να απομακρύνεται από το σημείο. Έτσι, δόθηκε «άκυρο» στην κλήση στην Αστυνομία.  

Το συμβάν εκτυλίχθηκε νωρίτερα σήμερα, στην οδό Μητροπολίτου Ιωσήφ, ένα δρόμο ούτως ή άλλως στενό. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου είχε κληθεί να αντιμετωπίσει πιθανό εγκεφαλικό σε συμπολίτη μας.

«Πολλές φορές δεν υπάρχει χώρος να σταθμεύσει το ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα να το αφήνουμε στο δρόμο ή να παρεμποδίζουμε κάποιο άλλο σταθμευμένο όχημα», περιγράφει στην ThessNews ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, Ιερόθεος Γιαμουρίδης.

«Πιο επιτακτικό εκτιμώ είναι να πας σε ένα περιστατικό, παρά να χάνεις χρόνο, αναζητώντας μία θέση στάθμευσης. Προφανώς ο οδηγός αυτός να ήταν συναισθηματικά φορτισμένος και από άλλες αιτίες και να αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο αν  κινδύνευε δικός του άνθρωπος, είμαι σίγουρος πως δεν θα τον ενδιέφερε αν το ασθενοφόρο παρεμπόδιζε την κυκλοφορία» προσθέτει.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί μόνο ένα μικρό δείγμα, από τα πολλά που καταγράφονται, κατά την αγωνιώδη προσπάθεια των διασωστών να φτάσουν εγκαίρως σε περιστατικά, για την παροχή πρώτων βοηθειών σε συνανθρώπους μας, που κινδυνεύουν.

Πηγή: thessnews.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews