ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/10/18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τις Μετατάξεις στο ΕΚΑΒ
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018
EKABNews

Παύλος Πολάκης: Με τη ρύθμιση αυτή παύει ταυτόχρονα και η εργασιακή ομηρεία αυτών των 36 που υπηρετούν ήδη σε διοικητικές θέσεις!!!

Facebook Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis

Επειδή η λάσπη και τα ψέματα λερώνουν πρώτα τα χέρια του συκοφάντη... κι επειδή τα γνωστά "ενημερωτικά" μέσα αρέσκονται (αν δεν κατασκευάζουν) σε τέτοιες "έγκυρες" πληροφορίες !
--------------------------------
ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 25-10-2018

Ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες μια φρασεολογία γεμάτη συκοφαντίες εναντίον των εργαζομένων του ΕΚΑΒ και της Διοίκησης από το Σωματείο εργαζομένων της Αθήνας: Δημοσιογραφικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημερώνουν –έπειτα από πληροφορίες του Σωματείου- ότι «μετακινούνται 47 διασώστες του ΕΚΑΒ από τα πληρώματα ασθενοφόρων στα γραφεία».

Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, όπως κάθε σχετικός γνωρίζει, από τη στιγμή που δεν μπορεί ούτε να προσλάβει διοικητικούς υπαλλήλους, αλλά ούτε να μετατάξει μέσω κινητικότητας, είναι αναγκασμένη να βρει εκ των ενόντων λύση για να αντιμετωπίσει την υποστελέχωση των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ. Είναι επίσης γνωστό ότι αν αυτές οι υπηρεσίες υπολειτουργούν, δημιουργείται πρόβλημα στο ίδιο το φυσικό αντικείμενο του φορέα, την άμεση δηλαδή παροχή πρώτων βοηθειών και την επείγουσα διακομιδή ασθενών και τραυματιών. Άλλωστε, από 1-1-2019 που παύει η εμπλοκή του Επιτρόπου, οι ίδιες οι διοικητικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για την λειτουργία του, επιλύοντας κάθε εκκρεμότητα και εξασφαλίζοντας ασφάλεια στα πληρώματα των ασθενοφόρων και στους πολίτες.

Οι ανακρίβειες, τα ψέματα και ο «ψευτο-κουτσαβακισμός» των εξώδικων προς τη Διοίκηση, για δήθεν ρουσφέτια και «χρωματισμένες» αρχαιρεσίες, αποτελεί εκείνη την παλιά γνωστή μέθοδο συνδικαλισμού, που στόχευε σε στενές κλαδικές ιδιοτέλειες και στην εμπέδωση του ιδεολογήματος -στάχτη στα μάτια της κοινωνίας- «κάνουμε κάτι για να υπάρχουμε». Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ δέχτηκε από την πρώτη μέρα το διάλογο με το Σωματείο γιατί απλά δεν τον φοβάται. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. αλλά ίσως κάποιοι να λογοδοτούν σε άλλα κέντρα και όχι στην κοινωνία.

Η αλήθεια λοιπόν για όλα αυτά, μετά από ενδελεχή έλεγχο που διενήργησε η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, είναι η εξής: από τους 47 εργαζόμενους «πληρώματα Ασθενοφόρων» που αναφέρουν οι «πληροφορίες των συνδικαλιστών», οι 36 εργάζονται εδώ και χρόνια σε διοικητικές υπηρεσίες, ενώ μόνο 11 από όλη την Ελλάδα τοποθετούνται πράγματι τώρα σε διοικητικές θέσεις για την κάλυψη αναγκών. Να σημειωθεί εδώ ότι με τη ρύθμιση αυτή παύει ταυτόχρονα και η εργασιακή ομηρεία αυτών των 36 που υπηρετούν ήδη σε διοικητικές θέσεις, αφού όλα αυτά τα χρόνια υποχρεώνονταν σε διαδοχικές αποσπάσεις και μετακινήσεις, για να υπόκεινται σε πελατειακό έλεγχο. Αυτή είναι η πραγματικότητα, ενώ επίσης η γενναιότητα ξεκινάει από το θάρρος να ζητάμε συγνώμη.

Το Γραφείο Τύπου
του αν. Υπουργού Υγείας
Παύλου Πολάκη


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

 1. Ερωτήματα στον Αν. Υπουργό Υγείας κο Π. Πολάκη
  Γιατί κύριε αν. υπουργέ αφού δεν μπορεί να κάνει μετατάξεις το ΕΚΑΒ από άλλους φορείς όπως λέτε, εσείς έχετε υπογράψει εδώ και 2 χρόνια κυριολεκτικά δεκάδες μετατάξεις και αποσπάσεις πληρωμάτων ασθενοφόρου αλλά και διοικητικών από το ΕΚΑΒ σε άλλους φορείς;
  Όταν λέτε κύριε αν. υπουργέ ότι «με τη ρύθμιση αυτή παύει ταυτόχρονα και η εργασιακή ομηρεία αυτών των 36 που υπηρετούν ήδη σε διοικητικές θέσεις, αφού όλα αυτά τα χρόνια υποχρεώνονταν σε διαδοχικές αποσπάσεις και μετακινήσεις» τι εννοείτε; Οι υπόλοιποι διασώστες που δουλεύουν στα ασθενοφόρα εδώ και χρόνια δεν έχουν δικαίωμα να πάνε σε διοικητικές θέσεις; Σας ενδιαφέρουν μόνο αυτοί που ήδη εδώ και χρόνια εργάζονται σε γραφεία; Γιατί τους αποκλείεται αυτούς;
  Η διοίκηση του ΕΚΑΒ χρειάζεται να ενεργήσει ενδελεχή έλεγχο για να διαπιστώσει που εργάζονται οι υπάλληλοι; Δεν επαρκεί απλά ένας «έλεγχος»;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. .......!!!Σωστές οι ερωτήσεις σου!!!!.....,Αλλά βουβές οι απαντήσεις τους!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews