ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/10/18

Κέα: Ενα ακόμη βήμα για την ενεργοποίηση του ασθενοφόρου στο νησί-Γραφειοκρατία ανίκητη...Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018
EKABNews

Κέα: Ενα ακόμη βήμα για την ενεργοποίηση του ασθενοφόρου στο νησί
naxospress.gr

Γραφειοκρατία ανίκητη... Και ένα καλό μάθημα για όλους, όσους θέλουν να εμπλακούν σε δωρεές προς το Ελληνικό Δημόσιο. Τι εννοούμε; Πολύ απλά τη περασμένη Παρασκευή μπήκαν οι υπογραφές στη συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς του ασθενοφόρου από το Δήμο Κέας στο Υπουργείο Υγείας και δη στην 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου που αποτελεί άλλωστε και την προϊσταμένη Υπηρεσία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κέας..

Οπως διαβάζουμε στο δελτίο ενημέρωσης από το Δήμο Κέας " Με το συμβόλαιο αυτό αναλαμβάνει την ιδιοκτησία και τη χρήση του ασθενοφόρου, η 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου με τον απαράβατο όρο ότι θα χρησιμοποιηθεί μόνον για το Ιατρείο Κέας και ότι ο δωρητής (Δήμος Κέας), σε περίπτωση αθέτησης του όρου έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την δωρεά.

Απομένει να εκδοθούν οι πινακίδες κυκλοφορίας που είναι ευθύνη της 2ης ΔΥΠΕ και να διατεθεί στη χρήση. Ένα ακόμη και το τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση της δωρεάς, μετά από πολύχρονη διαδικασία και γραφειοκρατία. Το συμβόλαιο υπέγραψε η Διοικήτρια της 2ης ΔΥΠΕ, κυρία Όλγα Ιορδανίδου και ο Δήμαρχος Κέας, κύριος Γιάννης Ευαγγέλου συνοδευόμενος από το Δημοτικό Σύμβουλο, κύριο Γιώργο Πατητή, που ασχολήθηκε με το θέμα όλο αυτό το διάστημα".

Και επειδή μιλάμε για ...βήματα, ο χρόνος γυρίζει πίσω, στις 12 Δεκεμβρίου του 2017. Οταν και παραδόθηκε στο Δήμο Κέας, από την κατασκευαστική εταιρεία το νέο ασθενοφόρο αφού προηγήθηκε εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στην λειτουργία και τον εξοπλισμό του. Το ασθενοφόρο ήταν προσφορά των Νίκου Λάσκαρη και της Τζωρτζίνα Ευσεβίου και απαιτήθηκαν 2,5 χρόνια επίπονης προσπάθειας για να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες που υπάρχουν στην Ελληνική Νομοθεσία, αφού χρειάστηκε η έγκριση του Υπουργού Εσωτερικών και η σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Υγείας για την κατ’ εξαίρεση (!!!) άδεια αγοράς ασθενοφόρου από ΟΤΑ.

Τότε μιλούσαμε για ένα νέο όχημα, εταιρείας Peugeot, τύπου Boxer 35 L2H2. Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο όχημα, τόσο στην καμπίνα του οδηγού, όσο και του ασθενούς. Τι απέμενε τότε; Η παραχώρησή του στη ΔΥΠΕ (Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας) και η έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας για την τελική χρήση του από το εξειδικευμένο προσωπικό του Π.Π.Ι. Κέας, με τον απαρέγκλιτο όρο της αποκλειστικής χρήσης του από το Ιατρείο Κέας.

Λέτε να υπάρχει κι άλλο βήμα;Δημοσιεύτηκε 1/10/2018

Πηγή: naxospress.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews