ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/10/18

Σεμινάριο α’ βοηθειών σε στελέχη του Λιμενικού σώματος από εκπαιδευτές Ιατρούς και Διασώστες του ΕΚΑΒ ΠάτραςΠαρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018
EKABNews

Πάτρα: Έγινε Σεμινάριο α’ βοηθειών σε στελέχη του Λιμενικού σώματος
thebest.gr

Από εκπαιδευτές Ιατρούς Διασώστες του ΕΚΑΒ Πάτρας

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού σώματος Λιμενοφυλάκων ΚΔ Ελλάδος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 από τις 9.30 το πρωί έως τις 13.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.ΠΑ στον Νότιο Νέο Λιμένα Πατρών, σεμινάριο α' βοηθειών από εκπαιδευτές Ιατρούς Διασώστες του ΕΚΑΒ Πάτρας, με θέμα: «Πρώτες Βοήθειες -Επείγουσες Καταστάσεις – Αρχική Εκτίμηση – Αντιμετώπιση».

Η Ένωση Λιμενοφυλάκων όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής της δράσης, αφουγκραζόμενη ανάγκες συναδέλφων και έχοντας ως στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευσή τους σε θέματα πρώτων βοηθειών – πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών, προέβη στην διοργάνωση του ανωτέρω σεμιναρίου, προκειμένου με την υλοποίησή του, να μπορέσουν οι συνάδελφοι μας να αποκτήσουν αδαπάνως, πρόσβαση σε ένα τόσο χρήσιμο για τη ζωή μας γνωστικό αντικείμενο όπως αυτό των πρώτων βοηθειών, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλάμβανε τα εξής:

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑΓΩΓΟΥ - ΒΑΣΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΕΡΑΓΩΓΟΥ - ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΖΩΗΣ- ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ AED - ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ - ΠΝΙΓΜΟΣ- ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΘΕΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΠΝΙΓΜΟΝΗ ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ κλπ. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΠΛΑΣΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ AED - ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ - ΤΡΑΥΜΑ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΟΛΥΤΡΑΥΜΑΤΙΑ - ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ – ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ- ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ.

Παρών σε μεγάλο μέρος του σεμιναρίου ήταν και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρας Πλοίαρχος Λ.Σ. ΡΕΪΖΗΣ Δρόσος, τον οποίο και ευχαριστεί η διοίκηση της Ένωσης. Ο Κεντρικός Λιμενάρχης συνεχάρη με τη σειρά του τα μέλη του Δ.Σ. για την πρωτοβουλία και την όλη διοργάνωση.

Η Ένωση όπου πρόεδρος είναι ο Χαράλαμπος Πλαστουργός ευχαριστεί θερμά την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ ΠΑΤΡΑΣ κ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ που τίμησε με την παρουσία της το σεμινάριο και στους Ιατρούς εκπαιδευτές κ.κ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ Αγγελική- ΚΟΛΟΒΟ Θεόδωρο καθώς και τους διασώστες εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ κ.κ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ Αλέξη - ΜΙΧΑΛΗ Σταμάτη για την ενημέρωση και την εκπαίδευση που παρείχαν στα στελέχη του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

Δημοσιεύτηκε 18/10/2018

Πηγή: thebest.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews