ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/10/18

Αντιπαράθεση διοίκησης/εργαζομένων στο ΕΚΑΒ με φόντο τις μετατάξειςΤρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
EKABNews

Αοριστολογίες, ανακρίβειες και ψέματα από τον εκτελών χρέη προέδρου αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ κο Μιλτιάδη Μυλωνά για τις μετατάξεις και την λειτουργία του σωματείου.

Αντιπαράθεση διοίκησης-εργαζομένων στο ΕΚΑΒ με φόντο τις μετατάξεις
alpha965.gr

Σε ψηφοθηρικούς λόγους απέδωσε την απόφαση της διοίκησης του ΕΚΑΒ να προχωρήσει σε 47 μετατάξεις διασωστών σε διοικητικές θέσεις ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ μιλώντας στον Αlpha96.5.

Ο Γιώργος Μαθιόπουλος τόνισε αρχικά πως οι εργαζόμενοι δεν είναι αρνητικοί στη διαδικασία των μετατάξεων καθώς αρκετοί εξ΄αυτών σπουδάζουν και αποκτούν πτυχία και «θέλουν να αναβαθμιστούν», ωστόσο στην περίπτωση των διασωστών τα πράγματα είναι διαφορετικά. «Να καταγράψουν τις ανάγκες που υπάρχουν (σ.σ. σε διασώστες) και να προκηρύξουν κάποιες θέσεις διασωστών και αν υπάρχει ανάγκη διοικητικών υπαλλήλων τότε να προχωρήσουν έτσι ώστε να καλυφθεί και ο διοικητικός κλάδος» αντιπροτείνει ο ίδιος από την πλευρά του.

Σύμφωνα με τον «ν. 4024 (σ.σ. του 2011) προβλέπεται η κατάργηση της θέσεως και από πλήρωμα την μεταφέρει και η θέση γίνεται διοικητική» επισημαίνει ο κ. Μαθιόπουλος.

Επιπροσθέτως, ο  πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ αφού υπογράμμισε την υποστελέχωση των πληρωμάτων στα ασθενοφόρα, αποκάλυψε ότι «έχουμε μηνύσεις κατά διασωστών που άργησαν να πάνε» σε κάποιο περιστατικό «και δεχόμαστε επιθέσεις». Ο κ. Μαθιόπουλος ζήτησε «να δημιουργηθεί ένας χάρτης προνοσοκομειακής φροντίδας, να ενταχθούν και οι υπάλληλοι των Κέντρων Υγείας στο ΕΚΑΒ, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό και διασώστες. Αν δεν γίνει ένας σχεδιασμός δεν μπορούμε να προχωράμε με ημίμετρα» εκτίμησε.

Επίσης ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ υποστήριξε πως οι «περισσότεροι συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ εργάζονται κανονικά» έχοντας πέντε μέρες συνδικαλιστική άδεια, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην επιχειρηματολογία της διοίκησης του ΕΚΑΒ που κάνει λόγο για συνδικαλιστές που δεν εργάζονται. «Επιχειρούν κάποιοι να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και να καλύψουν τα δικά τους κενά και λάθη. Ρίχνουν τις ευθύνες στους εκπροσώπους για να τους διαβάλλουν και αυτό συμβαίνει κατά κόρον το τελευταίο διάστημα» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Τέλος, ο πρόεδρος των εργαζομένων τόνισε πως «έχουμε στείλει και εξώδικο σε κάθε μέλος του Δ.Σ. ότι αναλαμβάνουν και την κάθε ευθύνη, αν μειωθεί η δύναμη των ασθενοφόρων έξω και αργούν να φτάσουν τα ασθενοφόρα στα περιστατικά, τότε αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.»

Από την άλλη πλευρά, ο εκτελών χρέη προέδρου στο ΕΚΑΒ, αντιπρόεδρος Μιλτιάδης Μυλωνάς μιλώντας στον Alpha96,5 ανταπάντησε στον πρόεδρο των εργαζομένων λέγοντας πως «ο κ. Μαθιόπουλος δεν δουλεύει ούτε μία ώρα τον χρόνο» και είναι «κρυμμένος πίσω από τα συνδικαλιστικά φουστάνια».

Ειδικότερα και αναφερόμενος στα προβλήματα που έχει το ΕΚΑΒ ανέφερε πως «οι διοικητικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα είναι υποστελεχωμένες. Η υποστελέχωση δεν μπορεί να γίνει με μετακίνηση από άλλα υπουργεία και δεν μπορούμε να προκηρύξουμε με βάση του νομικού πλαισίου που κινούμαστε να πάρουμε προσωπικό διοικητικούς με πρόσκληση ενδιαφέροντος ή προκήρυξη για να καλύψουμε αυτές τις θέσεις. Μας μένει ότι πάση θυσία πρέπει να βρούμε τον τρόπο για να καλύψουμε τις διοικητικές θέσεις».

Ο ίδιος συνέχισε κατηγορώντας τον κ. Μαθιόπουλο ότι «δεν δουλεύει ούτε μία ώρα τον χρόνο. Πληρώνεται κανονικά και παίρνει και επίδομα στολής την οποία δεν φοράει ποτέ γιατί δεν δουλεύει και κρύβεται πίσω από τα συνδικαλιστικά φουστάνια». Ακόμη παραπέρα, ο κ. Μυλωνάς χρέωσε στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κομματική στρατηγική και επηρεασμό των εργαζομένων ενόψει των εκλογών. Συγκεκριμένα, ο ίδιος κατήγγειλε πως «χθες το πρωί έπιανε εργαζόμενη στον διάδρομο και τις σκάλες και της έλεγε μην δεχτείς αυτό που θα σου κάνει ο πρόεδρος, πάρε την αίτηση πίσω, μην γίνεις διοικητική και θα σε φροντίσω εγώ. Αυτή τη λογική θέλουμε;» διερωτήθηκε ο ίδιος χαρακτηρίζοντας αυτές τις αντιλήψεις τριτοκοσμικές.

Ακολούθως ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ τόνισε ότι από τους εργαζόμενους που θα μεταταχθούν «το 80% δουλεύει ήδη μέσα.  Πέντε χρόνια, 10 χρόνια, 15 χρόνια, αλλά ήταν όμηροι στη συνδικαλιστική αριστοκρατία.»

Την ίδια ώρα, ο κ. Μυλωνάς κατηγόρησε την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ότι «Το 2014 σε μία νύχτα επέλεξαν 29 ανθρώπους που δουλεύανε στα ασθενοφόρα και τους βάλανε στα γραφεία. Μεταξύ αυτών ήταν σύζυγοι συνδικαλιστών και τώρα που η αξιοκρατία σηκώνει το πόδι της, σηκώνουν τη σημαία της επανάστασης. Αυτές οι μπούρδες να τελειώνουν» συνέχισε.

Προαναγγέλλοντας επιπλέον προσλήψεις διασωστών το επόμενο διάστημα, ο κ. Μυλωνάς αποκάλυψε ότι στο ΕΚΑΒ «είχανε 60 θέσεις για νοσοκόμες. Είχανε θέσεις για κηπουρούς, για νυχτοφύλακες για επιθεωρητές γύρω στα 100 άτομα. Θα φύγουν ίσως 10 άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα από πληρώματα και αυτόματα θα πάρουμε θέσεις που δικαιούμασταν αντί να έχουμε νυχτοφύλακες, θα τους κάνουμε πληρώματα ασθενοφόρων το επόμενο διάστημα. Θα τους καλύψω τις επόμενες μέρες και θα βάλω πληρώματα, αλλά πρέπει νομικά να αποδείξω ότι πραγματικά παίρνω πληρώματα απ έξω και τους κάνω διοικητικούς» ξεκαθάρισε.

Ειδικά στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης ο ίδιος αποκάλυψε πως «προσπαθούμε να απλώσουμε σε βάσεις μέσα στην πόλη ασθενοφόρα, όπως είναι το Καυταντζόγλειο, και αντιδρά το σωματείο εργαζομένων. Αντί να είναι μέσα στην πόλη και πολύ κοντά στα περιστατικά, διαφωνούν. Έχουμε ξεφύγει τελείως», είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ εξηγώντας πως η διαφωνία των εργαζομένων περιορίζεται στο ότι «δεν έχουμε ντουζιέρα». Άφησε επιπλέον αιχμές από την άλλη για τις ώρες που εργάζονται τα πρωινά πληρώματα των ασθενοφόρων στη Θεσσαλονίκη καθώς 25 οχήματα εξυπηρετούν 100 περιστατικά» όπως ανέφερε ο ίδιος.

«Και εγώ θα κάνω μηνύσεις. Όπως μου μιλάνε έτσι θα μιλάω και όπως λειτουργούν έτσι θα λειτουργούν» κατέληξε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Ακούστε τις δηλώσεις των κ.κ. Μαθιόπουλου και Μυλωνά

Γιώργος Μαθιόπουλος,πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ

      Ακούστε ΕΔΩ

Μιλτιάδης Μυλωνάς,αντιπρόεδρος και εκτελών χρέη προέδρου ΕΚΑΒ

      Ακούστε ΕΔΩΠηγή: alpha965.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

3 σχόλια :

 1. ........ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ.......ΤΩΡΑ ΕΣΕΊΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΊΞΕΤΕ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΗ ΑΝΕΒΆΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΉΧΗ 108 ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ....ΡΕ ΠΟΥ ΣΦΙΞΑΝ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα συμφωνήσω εν μέρη με εσάς (προαναφερθησα) αλλά και κάποιοι νέοι ηλικιακα αλλα και υπηρεσιακα οι οποίοι ως πληρώματα που για χρόνια παλεύουν να κερδίσουν μια καρέκλα για να απαλλαγουν των καθηκόντων τους ως διασώστες λόγω προσωπικών τους οφελειων (όλοι τους ξέρουμε) είναι κακό
  να ευλογούνται απο το Πατριαρχείο της Υπηρεσίας...... συγκεκριμένοι ξαναλέω και πάλι.....τι στιγμή που μιλούν όλοι οι άνωθεν για αξιοκρατία...ας γίνει το θελημά τους απλά πρέπει να σημασιολογισουμαι ολοι το λαϊκο ρητό που λέει οτι πίσω εχει η αχλάδα την ουρά ΥΣ: Το να δηλώνεις την κομματική σου ταυτότητα γιατι ξέρεις οτι θα ευνοηθείς με την υπαρχουσα κατάσταση και έχεις εξαντλήσει όλες τις προσπάθειες σου με διάφορες κακες και ανάρμοστες μεθόδους,δεν λεγεται αξιοκρατία λέγεται πισωγυρισμα και ΦΟΒΟΣ.. Γι'αυτό καλό θα ειναι να γνωρίζουμε όλοι το:που ποιος πότε πώς και το Γιατί........ Επίσης η παρατεταμένη επιμονή σε οποιοδήποτε θεμα από τους μεν και τους δε,χρειζει διερεύνησης και επανεξέτασης.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. καλά είναι να γίνονται αντιπαραθέσεις, μαθαίνουν οι συνάδελφοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews