ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/10/18

ΕΚΑΒ: Μετατάσσουν τους διασώστες στα γραφείαΤρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018
EKABNews

ΕΚΑΒ: Μετατάσσουν τους διασώστες στα γραφεία
protothema.gr

Την ώρα που το ΕΚΑΒ βρίσκεται στην «εντατική», λόγω των τραγικών ελλείψεων σε πληρώματα ασθενοφόρου, η Διοίκηση της υπηρεσίας εισηγείται μετάταξη των μάχιμων διασωστών… στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας και των παραρτημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Την εισήγησή του για την ενίσχυση Διοικητικών και λοιπών δομών του ΕΚΑΒ υπέβαλε ο αντιπρόεδρος του Κέντρου, Μιλτιάδης Μυλωνάς -ο οποίος εκτελεί χρέη Προέδρου μετά την παραίτηση του κ. Καρακατσιανόπουλου- η οποία αναμένεται να περάσει από το υπηρεσιακό συμβούλιο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε 37 υπαλλήλους, οι οποίοι, σύμφωνα με μέλη του Σωματείου Εργαζομένων, θα είναι κυρίως διασώστες, να μεταταχθούν σε γραφεία, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τον ευαίσθητο τομέα των διακομιδών.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της εισήγησης που δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr, «λόγω των επιτακτικών αναγκών ενίσχυσης σημαντικών διοικητικών και λοιπών δομών για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας μας τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο και μετά από συνεργασία και ενημέρωση του με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς και κατόπιν αιτημάτων κάλυψης θέσεων των Διευθύνσεων της Κ.Υ. και των Παραρτημάτων του ΕΚΑΒ, προκύπτει ότι για την βελτίωση της λειτουργίας των διοικητικών, οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών της ΚΥ και των Παραρτημάτων του ΕΚΑΒ λόγω της υφιστάμενης υποστελέχωσής τους, απαιτείται η κάλυψη με μετάταξη υπαλλήλων του ΕΚΑΒ σε διάφορους κλάδους και ειδικότητες».

Σύμφωνα με το έγγραφο της εισήγησης υποστελέχωση διαπιστώνεται στο ΕΚΑΒ Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου, Λάρισας, Καβάλας, Ιωαννίνων, Λαμίας, Αλεξανδρούπολης, Μυτιλήνης, Τρίπολης και Κοζάνης.

Τον περασμένο χρόνο είχε υποβληθεί ανάλογη εισήγηση επί προεδρίας του κ. Καρακατσιανόπουλου για 45 υπαλλήλους και το μεγαλύτερο ποσοστό καλύφθηκε από διασώστες και πληρώματα ασθενοφόρου κατόχους πτυχίου, οι οποίοι νόμιμα ζητούσαν προαγωγή σε γραφεία και διοικητικές θέσεις. Γεγονός, που προκάλεσε την αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων, οι οποίοι υποστήριζαν στο «ΘΕΜΑ» πως «το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι πως η Διοίκηση θέλει μάλλον να ευνοήσει τα δικά της παιδιά. Ενώ ζητά 100 διασώστες, παίρνει τους 50 από την ενεργό δράση και τους μεταφέρει σε γραφεία. Γιατί δεν προκηρύσσει διαγωνισμό για διοικητικούς; Δεν έχουμε καμιά αντίρρηση όποιος έχει πτυχίο να αναβαθμιστεί, αλλά πρέπει πρώτα να καλυφθούν τα κενά στο δρόμο που οι συνάδελφοι δίνουν την ψυχή τους χωρίς ρεπό και άδειες και μετά να ξεκινήσουν τις μετακινήσεις».

Η απόφαση του αντιπροέδρου θα παραπεμφθεί στο υπηρεσιακό Συμβούλιο για τη σχετική γνωμοδότηση.
Πηγή: protothema.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

3 σχόλια :

 1. Να ρωτήσω κάτι τώρα........καλές οι επισκέψεις παλιά του Κου Αντιπροέδρου ο μεγάλος ντοσιέ που κουβαλούσε για να σημειώνει το προβλήματα των περιφερειακών παραρτημάτων,αλλά βρε παιδιά το κόστος του ντοσιέ είναι μεγαλύτερο......Πρόεδρε τοτε που έκανες καταγραφή των προβλημάτων αυτό ήταν το πιο σοβαρό πρόβλημα να αιτηθείς ρουσφετολογικές, απειλητικές από κάποιους μετατάξεις σε Λογιστικό τομέα;;;Άρα μην καυχιέσται ότι προτεραιότητα έχει ο ασθενής!!!!Εγω σκεπτωμαι και το άλλο λοιπόν:Το ποσοστό με τις πιθανότητες αν το πάρουμε πολιτικά εγώ προσωπικά θα είχα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους πολίτες, παρά στο συναδελφο που τον εχω ως πρώτυπο της υπηρεσίας και να δουλεψει ως μαγνήτης ψήφων και αυτό συνεπάγεται με το ότι κριτής, τελικός αποδέκτης ενός έργου είναι ο κόσμος και όχι ο εργολάβος.Λανθασμενες και επιπόλαιες κινήσεις μονο κακό κανουν..Α και κατι ακόμα που θα επρεπέ να το βαλετε ως γνώμονα: Αύριο θα έχετε ξεχαστεί όχι για τι είστε αυτός που είστε ΑΛΛΑ γιατί δεν μπορέσατε να είστε ουτε και εσείς δίπλα στους πολίτες(δεχθήκατε τα συμφέροντα του ΕΝΟΣ και γυρίσατε την πλάτη στους ΠΟΛΛΟΥΣ που αύριο θα ενταχθήτε και εσύς μέσα σε αυτούς γιατί ετσι είναι ο κύκλος της ζωής να δω τότε που θα είναι Αυτός ο ένας να ερθει να σε βοηθήσει...)Και δεν είναι κήρυγμα όλο αυτό αλλά γνώμη μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για οποιαδήποτε υπηρεσία, αποτελεί αδιαμφισβήτητο προσόν να διαθέτει υπαλλήλους με τάση στην αναβάθμιση και εξέλιξή τους. Πόσο δε μάλλον , όταν δεν χρειάσθηκε να διαθέσει η ίδια η υπηρεσία χρόνο και χρήμα για την αναβάθμιση αυτών των υπαλλήλων, αλλά κάτι τέτοιο αποτελεί προϊόν σκληρής ατομικής προσπάθειας υπό αντίξοες συνήθως συνθήκες. Οποιοσδήποτε αναβαθμισμένος δημόσιος υπάλληλος αποτελεί προίκα για το κοινωνικό σύνολο.
  Όλοι οι Οργανισμοί και οι Επιχειρήσεις επιδιώκουν πρωτίστως να αντλούν το απαιτούμενο αναβαθμισμένο προσωπικό από τα σπλάχνα τους. Έτσι επιτάσσει η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Το μείζον θέμα είναι να λειτουργεί αυτή η διαδικασία υπό ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ.
  Είναι όμως απαράδεκτο και προκλητικό να παραδέχεται η διοίκηση ότι πάσχει από έλλειψη πτυχιούχων συγκεκριμένων ειδικοτήτων και να προβαίνει άρον-άρον σε μετατάξεις υπαλλήλων , πιθανώς μη εχόντων των επιθυμητών προσόντων. Ειδικότερα δε , όταν γνωρίζει ότι εξαιρετικά σύντομα θα έχει στη διάθεσή της ακριβώς τους πτυχιούχους που επιθυμεί. ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ , ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.
  Στα πανεπιστήμια οι φοιτητές μαθαίνουν ότι: Διοίκηση χωρίς Οργάνωση και Προγραμματισμό είναι ΑΝΙΚΑΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. H διοίκηση δεν παραδέχεται τίποτα. Δεν παραδέχεται ότι υπάρχει σαν έννοια η ειδικότητα του διασώστη που είναι και το Α και Ω του έργου του ΕΚΑΒ. Περιμένεις να παραδεχτεί ότι λείπουν άλλες ¨δευτερεύουσες¨ ειδικότητες; Όλα στο πόδι. Ο προϊστάμενος υπουργός έχει ετοιμάσει το νομικό πλαίσιο της ειδικότητας διασώστη πλήρωμα ασθενοφόρου και αυτοί δεν κάνουν τροποποίηση για την ένταξή της στον οργανισμό εδώ και 3 χρόνια. Αντίθετα κάνουν και τροπολογία για να ανεβαίνουν στα ασθενοφόρα οδηγοί ΟΤΑ και πυροσβέστες. Δεν είναι τυχαίο, όλο αυτό αποτυπώνεται και φαίνεται πλέων, απλώς κάνουν ότι δεν το βλέπουν.

   Διαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews